Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Kara İklimi bulmaca

Bulmacada Kara İklimi sorusunun 12 harfli cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-09-28 16:28:02

    Cevap :
    Bulmacada 'Kara İklimi' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Kara İklimi' sorusunun yanıtı 12 harflidir ve cevaba ise Karasal İklim yazabilirsiniz.


    Diğer cevaplar:
    Karasal İklim kelimesinin eş anlamlıları..
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 10 harfli ise cevaba Kara İklimi yazabilirsiniz.
    Sözlükte Karasal İklim Nedir:

    Karasal iklim, deniz etkisinden uzak kara içlerinde oluşan kuşak karalarının doğu kıyılarında (soğuk su akıntısından dolayı) görülür. Kıtaların orta kesimlerinde deniz etkisinden uzak yerlerde, ve Kuzey Yarımküre'de etkili olan iklim çeşitidir. Kışları soğuk ve karlı geçer, yazlar ise genellikle sıcak ve kuraktır. Karasal iklimin görüldüğü yerlerde kış erken başlar ve ortalama olarak 90 gün karın yerde kalma süresi vardır. Yazlar da kış kadar erken başlar ve sıcaktır; fakat nem az olduğundan dolayı bu sıcaklık fazla hissedilmez, gece ve gündüz arasındaki sıcaklık ve yıllık sıcaklık farkı çok fazladır. Yurdumuzda ise Doğu Anadolu Bölgesinde; Erzurum-Kars Bölümünde görülür.

    Karasal İklimin Genel Özellikleri

    1. Kış erken gelir, çok soğuk olur. Kar ortalama 80-90 gün toprak üstünde kalır.
    2. Yaz mevsimi erken gelir ve çok sıcak olur. Karlar hızla erir.
    3. En sıcak ay ortalaması 20 °C civarındadır. Bazen sıcaklık 30 °C'ye kadar çıkabilmektedir.
    4. En soğuk ay ortalaması -10 °C civarındadır. Bazı günler -40 °C'ye kadar sıcaklığın düştüğüde gözlenebilmektedir.
    5. Yıllık sıcaklık ortalaması 3-5 °C'dir.
    6. Yıllık sıcaklık farkı 40-50 °C'ye kadar ulaşabilmektedir.
    7. Yıllık yağış ortalaması 500-600 mm civarındadır.

    Ülkemizde Karasal İklim

    Karasal iklim ülkemizde, denizlerden uzak iç bölgelimizde görülmektedir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlı geçer. Karasal iklimin yaşandığı Erzurum ve Kars'ta ise yazlar serin ve yağışlı geçmektedir. Karasal iklimin göründüğü yerlerde kışın sık sık donlar yaşanır. Karasal iklim karakteristik bitki örtüsü ise ilkbahar yağışları ile yeşerip yaz kuraklığı ile kuruyan bozkırlardır.

    Ülkemizdeki Karasal İklimin Özellikleri

     Karasal iklimde en fazla yağış ilkbaharda, en az yağış yazın düşer.
     İç Anadolu da ortalama yağış 287,3[1]-596,8 [2] mm’dir.
     İç Anadolu’nun kış sıcaklık ortalaması, -1, -5 °C, yaz sıcaklık ortalaması, 22-23 °C, yıllık sıcaklık ortalaması ise, 10-11 °C’dir.
     Ege Bölgesinin İç batı Anadolu Bölümünde de yağışlar kıyı kesimine göre azdır.
     Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeydoğu kesiminde yıllık sıcaklık ortalaması, 4-6 °C’dir.
     Kuzeydoğu Anadolu’da kış sıcaklık ortalaması, -7, -10 °C, yaz sıcaklık ortalaması, 17-19 °C’dir.
     Yıllık yağış miktarı, 500-600 mm’dir.
     Güneydoğu Anadolu’da ise ortalama yağış, 400-700 mm’dir.
     Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kış mevsimi çok karlı ve donlu geçmemekle beraber, yaz mevsiminde şiddetli kuru sıcaklar egemendir.
     Güneydoğu Anadolu’da yıllık ortalama sıcaklık, 15-16 °C, kış sıcaklığı, -1,4 °C, yaz sıcaklığı ise, 30-35 °C’dir.
     Yazlar sıcak ve kurak , kışlar soğuk ve kar yağışlıdır.
     Tarım ürünlerine buğday, arpa, tahıl vb. tarım ürünleri örnektir.

    Türkiyede Karasal İklim

    Bu tip iklim özellikle denizel etkilerden uzakta yükseltinin fazla olduğu Doğu Anadolu Bölgemizde dikkati çeker. Bu iklimin görüldüğü Doğu Anadolu Bölgemizde ülkemizdeki en düşük sıcaklık değerleri ile karşılaşılır, değerler -40°C, -46°C'ya kadar düşer.

    Karasal iklim Doğu Anadolu Bölgemizde kendini iki şekilde belli eder:
    • Yüksek platolarda en çok yağışın yaz mevsiminde görüldüğü her mevsim yağışlı tip,
    • Alçak depresyonlarda vadi içlerinde yağışların kış aylarında görüldüğü yarı kurak tip

    Bu iklim tipinde yıllık yağış tutarları 350 mm. ile 1200 mm. arasında değişir. Üst seviyelerde yüksek değerler dikkati çekerken alçak depresyon alanlarında ve vadi içlerinde düşük değerler görülür.
     
    Diğer taraftan ülkemiz coğrafi bölgeleri farklı şekilde ortaya çıkan yağış rejimleri ile de değişiklikler gösterir. Bu bakımdan Türkiye'deki başlıca yağış rejimlerini Karadeniz yağış rejimi, Akdeniz yağış rejimi, Karasal yağış rejimi olmak üzere üç ana grupta toplayabiliriz.
     
    Özellikle ülkemizin kuzeyinde Karadeniz kıyıları boyunca dikkati çeken Karadeniz yağış rejiminde yağış bütün mevsimlere düzenli bir şekilde dağılmıştır. Kurak mevsim yoktur. Yıl içinde fazla yağış sonbahar sonu ile kışın görülür. Ülkemizin yarısından fazlasını etkisi altına alan Akdeniz yağış rejimi ise şiddetli bir yaz kuraklığı ile dikkati çeker. Bu rejimin etkisi altında olan sahalarda bazı yıllar yaz aylarında hemen hiç yağış görülmez, yıl içinde en fazla yağış kış mevsimindedir. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgelerimiz tamamen bu rejimin etkisinde kalır.
     
    Karasal rejim tipinde yağışlar en çok ilkbahar yaz aylarındadır. Bu tipte en az yağışlı mevsim ise kıştır. Ülkemizde Karasal rejimin etkisi altında bulunan alanlar genelde Doğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğu kesimidir. Bu üç büyük tip dışında ayrıca Karadeniz, Akdeniz arasındaki geçişi sağlayan Marmara Tipi ile Akdeniz ile karasal tip arasında geçiş tipini oluşturan İç Anadolu geçiş tipleride ülkemizdeki diğer yağış rejim tiplerini oluştururlar. Bu tiplerden İç Anadolu geçiş tipinde yağış en çok kış en az yaz olurken Marmara tipinde ise yağış en çok ilkbahar en az ise yazdır.


    İlgili bulmaca soruları:
    1. kara iklimi
    2. kara iklimi özellikleri
    3. kara iklimi nedir
    4. kara iklimi özelliği gösteren bulmaca
    5. kara iklimi ne demek
    6. kara iklimi ile ilgili bilgiler
    7. kara deniz ikliminin özellikleri
    8. kara deniz ikliminin bitki örtüsü
    9. karasal kara iklimi


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

    Cevap Yaz

    Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

    Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

    Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

    Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

    Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.