Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerindeki etkisi

karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerindeki etkisi

Bu soruya 4 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    mountaingoat

    • 2020-12-12 09:53:27

    Cevap : Yazları yağışlı ve serin geçen bölgelerde bulunan çayırlarda büyükbaş hayvan beslenir. En geliştiği yerler Erzurum-Kars Bölümü ile Doğu Karadeniz Bölümü’dür. Karasal yani yarı kurak iklimden dolayı bozkırların bulunması küçükbaş hayvancılığın yaygın olmasını ve gelişmesini sağlar. Ayrıca karasal iklimin hayvancılık sektöründeki etkisi olumlu yönde diyebiliriz. Çünkü karasal iklim denizden ve sulak bölgelerden uzaktır. Bu nedenle hayvanlar besin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler.
    Diğer Cevaplara Gözat
    Karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerindeki etkisi

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-12-12 10:11:13

    Cevap : Yazları yağışlı ve serin geçen bölgelerde bulunan çayırlarda büyükbaş hayvan beslenir. En geliştiği yerler Erzurum-Kars Bölümü ile Doğu Karadeniz Bölümü’dür. Karasal yani yarı kurak iklimden dolayı bozkırların bulunması küçükbaş hayvancılığın yaygın olmasını ve gelişmesini sağlar. Ayrıca karasal iklim hayvancılık sektöründeki etkisi olumlu yönde diyebiliriz. Çünkü karasal iklim denizden ve sulak bölgelerden uzak tır. Bu nedenle hayvanlar besin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-12-12 10:12:40

    Cevap :

    Olumlu bir etkisi vardır. Çünkü karasal iklimde arpa, buğday yetişir. Ve hayvanlar da bu besinlerle beslenirler.

    Büyükbaş Hayvancılık
    Yazları yağışlı ve serin geçen bölgelerde bulunan çayırlarda büyükbaş hayvan beslenir. En geliştiği yerler Erzurum-Kars Bölümü ile Doğu Karadeniz Bölümü'dür.

    Erzurum-Kars ve Doğu Karadeniz'de doğal ortamda büyükbaş hayvancılığın gelişmesi, yaz yağışları ile gelişen çayırlara bağlıdır.

    Doğu Anadolu Bölgesinde iklim ve yer şekillerinin tarımsal faaliyetleri olumsuz etkilemesinden dolayı bölgede birinci ekonomik faaliyet hayvancılıktır.

    Küçükbaş Hayvancılık
    Türkiye'de en çok beslenen hayvandır. Nedeni, karasal yani yarı kurak iklimden dolayı bozkırların bulunmasıdır. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Güneydoğu'da koyun sayısı en fazladır.

    Kaynak: https://iklimin-hayvanciliga-etkisi.nedir.org/


    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-12-12 10:13:59

    Cevap :

    Karasal iklimin hayvancılık faaliyetleri üzerindeki etkisini araştırarak ulaştığınız bilgileri yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;

    Karasal iklimde kışların Karlı ve yoğun geçmesi sonucunda meydana gelen ufak otların gür ve besleyici olmasından dolayı hayvanlık üzerine birçok olumlu etkileri olduğunu ifade etmemiz doğru olacaktır.

    Bitki örtüsünün hayvancılığa elverişli olması nedeniyle karasal ikliminin etkili olduğu bölgeler de diğer faaliyetlerimiz kısıtlı olması dolayısıyla hayvancılık karasal bölgelerde gelişmiş ve hayvancılığın temelleri burada bu iklim türünde atıldığı ifade etmek doğru olacaktır.

    Karasal iklim denizden uzak olan kışları Erken gelen ve sert bir şekilde kar yağışının olduğu bölgeler olarak ifade etmek doğru olacaktır.

    Ancak Karasal iklimin yaz aylarında ilkbahar ile beraber Karlar sonucunda meydana gelen gür ve taze bitkilerin meydana gelmesi hayvancılık temellerinin atılmasını temel sebebi olarak ifade edilmektedir.

    Çünkü besleyici yer bitkilerinin oluşması ile beraber hayvanları süt et gibi temel verim kaynaklarının oluşması ve besin değeri yüksek olan bitkilerin meydana gelmesi ile beraber hayvancılık popülasyonu hızlı bir şekilde artmış ve insanlar bu ekonomik alana yoğun ulaşmışlardır.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.