Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Karayel, Lodos, Fırtına, Poyraz, Seheryeli, Kasırga, Meltem Nerelerden Esiyor

Rüzgarların yönleri ve çeşitleri nerelerden eserler resimli olsun sunum ödevi.

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-05-09 15:58:23

    Cevap : YILDIZ: Kuzeyden eser. Denizden karaya esen, şiddetli olmayan, melteme benzer bir rüzgardır.

    LODOS: Güneyden eser. Bu rüzgar estiğinde balığa çıkılamaz. Çünkü denizi talan eder. Sıcaklığın artacağına ve yağış meydana geleceğine işarettir. Bozyel olarak da anılır. Ardından, genellikle poyraz eser.

    GÜNBATISI: Batıdan eser. Lodos rüzgarından poyraz rüzgarına geçerken meydana çıkar. Kaçak bir hava akımıdır ve süresi kestirilemez.

    GÜNDOĞUSU: Doğudan eser. Ani ısı değişikliklerine sebep olur. Bu nedenle balıklar, dolaştıkları yerleri terkederler. Elbette bu durum balıkçılar için iyi değildir. O nedenle balıkçılar bu rüzgarı sevmezler ama bunun yanı sıra denizde tehlike yaratan bir rüzgar değildir.

    KARAYEL: Kuzeybatıdan eser, yıldız ve günbatısının arasında kalır. Sıcaklığın düşmesine ve kar yağışına işarettir. Denizden karaya doğru esen bir rüzgardır.

    POYRAZ: Kuzeydoğudan eser, yıldız ve gündoğusunun arasında kalır. Bu rüzgar estiğinde ayaz olur, sıcaklık düşer. Şeklini değiştirmeyen orta karar bir havadır. Bu nedenle balıkçılar için en iyi rüzgardır.

    KIBLE: Güneybatıdan eser. Lodos ve günbatısı arasında kalır. Meydana getireceği hava belli olduğundan, sağlam bir rüzgardır denilebilir. Serttir.

    KEŞİŞLEME: Güneydoğudan eser. Lodos ve gündoğusu arasında kalır. Akyel olarak da isimlendirilir. Bu rüzgar, sabah saatlerinde eserse, akşama doğru sıkıntılı bir sıcaklık meydana gelir. Ardından da denizlerde, boraya kadar çıkabilen tehlikeli rüzgarlar oluşur. Adını, Uludağ'ın eski adı olan Keşiş Dağı'ndan alır. Nedeni, Keşiş Dağı'nın (Uludağ'ın) İstanbul'a göre, kıble ile gündoğusu arasında kalmasıdır.  Bunların dışında imbat ve meltem olarak adlandırılan iki rüzgar daha vardır. İmbat, genellikle Ege bölgesinde görülür. Meltem ise denizden karaya hafif esen bir rüzgardır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Karayel, Lodos, Fırtına, Poyraz, Seheryeli, Kasırga, Meltem Nerel...

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Beste

    • 2015-05-09 15:59:37

    Cevap : Ülkemizde etkili olan Rüzgar türleri aşağıya çıkarılmıştır. Gündoğusu: Doğu’dan eser. Soğuk ve Kurudur. Keşişleme: Keşişleme ismi İstanbul tarafında söylenir ve Güneydoğudan esen rüzgara verilen isimdir. Keşişleme’ye Akyel adı da verilmektedir. Denizciler tarafından kullanılmaktadır. Kıble: Güneyden eser, Sıcak ve nemli’dir. Lodos: Ülkemizin batı tarafında görülür. Güneybatıdan eser. Sıcak rüzgar’dır. Hızının yüksek olması nedeniyle yıkıcı olabilmektedir. Günbatısı: Batıdan eser, Sıcak ve Nemli’dir. Ülkemizin batı tarafında yağışlara neden olan rüzgardır. Karayel: Küzeybatı’dan eser. Genel olarak karayel birkaç gün sürer. Yıldız: Kuzey’den eser. Soğuk rüzgardır. Yaz ayında eser ise serinletici etkisi vardır. Poyraz: Kuzeydoğudan eser. Kış ayında eserse Kar ve Soğuk hava getirir. Sam Yeli: Çöl’den eser. Güneydoğu Anadolu bölgesine Irak tarafından esen rüzgara verilen isimdir. İmbat: Deniz Meltemi olarak adlandırılır. Yazları gündüzleyin denizden karaya doğru esen rüzgardır. Etezyen: Kuzey’den eser, Akdenizin doğusu ve Egedenizinde görülür. Kuru ve Sert’tir. Fırtına bile getirir. Bora: Kuzey’den eser, Sert bir rüzgardır. Genel olarak Yağmur getirir.
    Karayel, Lodos, Fırtına, Poyraz, Seheryeli, Kasırga, Meltem Nerel...

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.