Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Karesioğulları beyliği hangi padişah döneminde osmanlı topraklarına katılmıştır

karesioğulları beyliği hangi padişah döneminde osmanlı topraklarına katılmıştır sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Sosyalbilge

    • 2021-07-04 11:02:45

    Cevap : Karesioğulları beyliği hangi padişah döneminde osmanlı topraklarına katılmıştır sorusunun cevabı

    Karesi Beyliği ya da Karesioğulları Beyliği, Oğuz boyları tarafından Balıkesir-Çanakkale ve Bergama yöresinde kurulmuş bir Türkmen beyliğidir. Anadolu’ya gelen ilk Türklerden birisi olan Karesi Bey önderliğinde kurulan beyliğin tam olarak hangi tarihte kurulduğu bilinmemekle birlikte, genel olarak kabul edilen tarih 1296-1299 yılları arasıdır.

    Orhan Bey döneminde teşkilatlandırılan Osmanlı Devleti’ne katılan ilk Türk Beyliği ise Karesi Beyliği’dir.

    1345 yılında Karesi Beyliği’nin alınması, Osmanlı Devleti’nin büyüyerek güçlü bir imparatorluk haline gelmesine pek çok katkı sağlamıştır. Bu katkıların başında da Osmanlı’nın Rumeli’ye geçişinin kolaylaşması yer almaktadır. Çünkü Karesioğulları Beyliği, Rumeli’ye geçiş için stratejik bir nokta olan Çanakkale Boğazı ve çevresinde hüküm sürüyordu. 

    Osmanlı Devleti, Karesi Beyliği içinde yaşanan taht mücadelelerinden yararlanarak beyliğin topraklarını kendi topraklarına katmıştır. Ancak bir başka tahta kavgası ise Bizans Devleti’nde yaşanmaktaydı. Osmanlı ordusu, Bizans İmparatorluğu’nda yaşanan bu taht kavgasında tarafların birisine yardım etmek ya da Bizans’a baskı uygulayan Bulgar ve Sırplar ile mücadele etmek için Rumeli’ye geçmeye başladı. Bu geçişler sırasında Bizans Çimpe Kalesi’ni Osmanlı Devleti’ne üs olarak verdi ve Osmanlılar kısa süre sonra Balkanların içlerine kadar ilerlediler.

    Karesioğulları Beyliği’nin Osmanlıya katılması, Rumeli’ye geçiş adına büyük önem taşımaktadır. Ancak Karesi Beyliği’nin alınmasının tek olumlu sonucu Rumeli’ye geçiş değildir. Çünkü bu beyliğin alınması ile aynı zamanda Türk siyasi birliğinin sağlanması adına ilk adım atılmıştır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.