Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Karıncalar ile ilgili bilgiler?

5. sınıf canlılar dünyasını gezelim de ki bilgilere benzesin.

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-04-01 11:00:13

    Cevap : İnsan yaşamına en yakın yaşayan hayvanlar karıncalardır. Karıncalar, koloni halinde yaşarlar, savaş hazırlığı yaparlar, esir alırlar, düşmanı korkutmak için kimyasal silah kullanırlar ve yaşamak için çalışırlar. :)
    Karınca yapısı ile ilgili çok araştırma yapılmaktadır.

    Tek başlarına kendi ağırlıklarının 40 katını kaldırabiliyorlar. Ama onları farklı kılan en önemli özellikleri organizasyon yapıları.

    Binlerce ya da milyonlarca karınca her gün birbirlerini engellemeden yuvalarına yiyecek taşıyor, tünel kazıyor, yavrularını besliyor. Hepsinin organizasyonda ki rolü belli, hiç birisi diğerinin işine karışmıyor. Bu muazzam iş birliğinde duraksayan tek bir parça yok, saat gibi her gün işliyor.
    Aşağıdaki videoda göreceğiniz şekilde  3 gün boyunca 10 ton sulu çimento, karınca yuvasına dolduruluyor. Çimento 1 ay sonra kuruyor ve insana uyarlandığında Çin Seddi’ne eş değer bir yapı ortaya çıkıyor ve bu Çin Seddi’nden dünyada milyonlarca var!

    Karınca, yapısı çok karmaşık olan bir canlıdır. Su altında yaklaşık 20 gün canlı kalabilmekte ve günde sadece 2 dakika kadar uykuya ihtiyaç duymaktadır.  Kolonisinden uzaklaşan ve yalnız kalan karıncalar, 1 gün içinde geriye dönemezse ölmektedir. Bu da karıncaların birlikte yaşamaya uygun hayvanlar olduğunu göstermektedir.
    Böylesine müthiş hayvanlar bir tarafta, diğer yandan insan demeye utandığımız varlıkların bulunduğu günlük hayat. Paradoks dediğimiz şey de bu değil midir?

    Karıncalar iyi bir mühendis diyebilirim, yaptıkları ise mühendislik harikası işler. O zaman bu yazıyı Mühendislik Harikaları kategorisine koymakta pek mahsur göremiyorum..

    Diğer Cevaplara Gözat
    Karıncalar ile ilgili bilgiler?

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Ödevci_8

    • 2015-04-01 11:06:01

    Cevap : Karıncaların Yaşam Şekli Ve Örgütlenmesi
    Karıncalar koloniler şeklinde yaşamaktadır. Bu yaşam şekli iş bölümünü beraberinde getirmiştir. İş bölümüyle birlikte ise uzmanlaşma meydana gelmiştir. Karıncalarda zengin, yoksul kavramı yoktur.Rekabet ya da iktidar mücadelesi bulunmamaktadır. Bu ise ancak, ileri örgütlenme ile meydana getirilebilir. Bazı karınca kolonileri inanılmaz bir yapıya sahiptir. Çok geniş ve büyük koloniler bulunmaktadır.Buralarda kusursuz düzen hiçbir aksamaya uğramamaktadır. Formica Yesensis karıncalarının kurduğu koloniler dünyanın en büyük kolonilerinden sayılır. Bu kolonideki karıncalar yaklaşık 3 km2 alanda birbirinden ayrı olmayan 45 bin yuvada yaşar. Yaklaşık 1 Milyon kraliçe ve 300 Milyon işçi arı bu kolonide yaşamaktadır.Koloni içinde ise örgütlenme üst düzeydedir. Herkes yapması gerekeni en iyi şekilde gerçekleştirmektedir. Karıncaların sosyal düzeninde bir bekçiye ihtiyaç duyulmamaktadır. Aslında kraliçe karıncalar kolonilerin hakimleri olarak görülmesi yanlıştır. Çünkü onların tek görevi soyu devam ettirmektedir.Bundan dolayı aralarında bir lider olduğunu söylemek yanlıştır. Aralarında bir yönetici grup olmamasına rağmen görevlerini kusursuz yapmaları muhteşem bir olaydır. Kendi yaşamımıza bakacak olursak, bizler topluluk haline geldiğimizde mutlaka bir lidere ihtiyaç duyarız.Lider olmadığı taktirde düzen kurmakta zorlanırız. Bunun en güzel örneği Ülkeler ve yönetiliş tarzıdır.
    Karıncalar ile ilgili bilgiler?

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Beste

    • 2015-04-01 11:02:50

    Cevap : Karıncalar genel olarak sıcak iklimlerde yaşarlar. Yeryüzünden bilinen 10000 karınca türü yaşamaktadır.

    Bir karıncanın ömrü ortalama 45-60 gündür.

    Her karınca kolonisinde en az bir tane kraliçe bulunmaktadır. 

    Kraliçe karıncalar doğuştan kanatlara sahiptir. Başka koloniler kurmak için yuvadan ayrıldıklarında, kanatları düşer.

    Bir karınca kendi ağırlığının 20 katını kaldırabilir. 

    Karıncalar hem etçil, hem otçul canlılardır. 

    Karıncaların boyları genellikle 2 - 7 mm arası değişir. Ancak marangoz karıncalar olarak bilinen türün boyu 4-5 cm`e kadar varabilir.

    Karıncalarda iki mide bulunur. Bir tanesinde yiyeceği kendi için saklar, ötekinde ise diğer karıncalarla paylaşacağı yiyecekleri depolar.

    Karıncaların renklerı yeşil, sarı, kahverengi, kırmızı, mavi ve hatta morun tonlarında olabilirler. 

    Bazı karıncalar günde 7 saate kadar uyuyabilir. 

    Yetişkin bir karınca katı yiyecekleri yutamaz, yiyeceklerin suyunu emerek beslenir. 

    Karıncalar sadece dokunmak için değil, koku almak için de antenlerini kullanırlar. 

    Siyah karıncalar ve ahşap karıncalarının iğnesi bulunmaz. Onun yerine formik asit püskürtürler. 

    Tropik bölgelerde yaşayan yaprak kesici karıncalar, keskin çeneleri ile yaprakları keser ve bunları yuvalarına taşır. Fakat bu yaprakları yiyecek olarak değil, mantar üretmek için kullanırlar.Mantarlardan kendileri için gerekli olan proteini elde ederler. 

    Yaprakların eve taşınmasından, mantar bahçelerinin ekilip yiyecek elde edilmesine kadar geçen süreçte içerde ve dışarda pek çok işçi karınca çalışır. Kolonilerde iş bölümü vardır.

    İşçi karıncalar, yuvanın içindeki çöpü dışarı taşımakla ve özel çöplüğe götürmekle yükümlüdür. 

    İşçi karıncalar dışarıda bir yiyecek kaynağı bulduğunda, kolonideki diğer karıncaları buraya çekmek için özel bir koku bırakırlar. 

    Köle-Yapıcı karıncalar başka karıncaların yuvalarına saldırır ve yumurtalarını çalar. Bu yumurtalar kırılıp, yavru karıncalar çıktığında kolonide köle olarak çalışırlar.
    Karıncalar ile ilgili bilgiler?

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.