Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Resim
  • 3 yıl önce
  • 4 Cevap

Kontrast renk nedir

kontrast renk nedir

Bu soruya 4 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.
    Zeus 1 Takipçi

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-08-20 04:29:41

    Cevap : ZIT RENKLER ( kontrast ) – Zıt renkler birbirlerini tamamlarlar yanyana kullanıldıklarında birbirlerini değerlendirerek resme canlılık katarlar. Bunun doğada da örnekleri çoktur. Yeşil yaprakların arasında kırmızı güller, yeşil ağaçlar arasında kırmızı çatılı bir ev, güneş batarken mavinin içinde turuncu güneş vs. Zıt renklerden birisi diğerine karıştırılırsa karıştığı rengin parlaklığını kırar .


    Konrast renkler

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-08-20 04:29:41

    Cevap :
    Bulmacada 'Kontrast renk nedir' sorusunun cevabı olan 'kontrast' kelimesinin sözlükte eş anlamı nedir:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Karşıt yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 9 harfli ise cevaba Karşıtlık yazabilirsiniz.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-08-20 04:29:41

    Cevap :
    Sözlükte kontrast Nedir:
    1. Biçim ve renkler arasındaki karşıtlıklara kontrast denir.
    2. Kontrast görüntüdeki en parlak bölüm ile en karanlık bölüm arasındaki farka denir. Eğer bir ekran 100cd/m2’lik bir parlak beyaz ölçümüne ve 1cd/m2’lik bir siyah ölçümüne sahipse kontrast 100:1 oranında kaydedilir. Siyah ve beyaz arasındaki kontrast aralığı genişledikçe, iki uç arasındaki gri tonlar ya da ara seviyeler daha rahat görülür. Aradaki değer ne kadar fazla olursa görüntünün canlılığı okadar iyi olur.
    3. En açıktan en koyu tona geçinceye kadar bir film ya da fotoğraf kağıdında ara gri tonlarının varlığı ya da yokluğu. Kontrastı etkileyen öğeler ise, konunun aydınlatma oranı, objektifin özellikleri, duyarlı malzemelerin özellikleri, banyo edilme oranı, kullanılmakta olan agrandizörün özellikleri, kullanılan kontrast özelliği ve yüzey dokusudur.
    4. Kontrast da, aynı sharpening gibi bir parametredir ve oluşacak netice görüntüde renklerin birbirine zıtlığını belirlemek amacıyla, kullanıcı tarafından değiştirilir. kontrastı artırılmış fotolarda objeler ve renkler birbirlerinden daha ayrı ve farklılığı gayet belirgin biçimde sunarken, düşük kontrastta renkler birbirine daha yakınca olur ve fotoğrafa soft (yumuşak) bir hava katar.

    Kontrast parametresini de varsayılan ayarlarda tutup, bu stil çalışmaları foto editörü yazılımlarla yapmak daha doğru bir harekettir zira bu yazılımlarda kontrastı dilediğimiz gibi artırabilir veya azaltabiliriz.

    Raw kayıtlarda, contrast parametresi değerlendirmeye alınmaz ve imaj, ham haliyle kullanıcıya sunulur. raw editör yazılımlarıyla dilediğimiz kontrast uygulanıp, jpeg e nihai biçimi verilebilir.

    Kontrast Oranı Nedir


    Kontrast oranı, bir görüntü kaynağının -ister LCD monitör, ister projektör, ister Plazma TV olsun- gösterebileceği en parlak beyazın, gösterebildiği en koyu siyaha oranıdır. Bu biraz basit bir açıklama gibi gelmiş olabilir ama kontrast oranı tam olarak budur.

    Dikkat ederseniz, örneğin parlaklık değerinde olduğu gibi (300 candela/metrekare gibi) kontast oranı herhangi bir birime sahip değildir. Bunun nedeni de yukarıdaki tanımın içinde: yapılan şey, iki değeri oranlamaktan ibaret.

    Kontrast

    Kontrast Oranı Nasıl Ölçülür


    Kontrast ölçümünde iki metod kullanılır:
    1.Tam açık / tam kapalı metodu:
    Bu metodda, önce parlaklık tam açılarak bir beyaz fon gösterilerek ölçüm yapılır. Daha sonra parlaklık ayarı sonuna kadar kısılır ve siyah bir fon gösterilir. İki değer arasındaki fark kontrast oranını verir. Endüstride en yaygın kullanılan metod budur zira ölçülen kontrast oranı ikinci metoda göre daha yüksek çıkar!

    2. ANSI metodu:
    Bu metodta ise ANSI tarafından geliştirilmiştir. Bu ölçümde ekranda satranç tahtası benzeri bir şekil gösterilir ve siyah karelerle beyaz karelerin ortalaması alınarak kontrast oranı bulunur.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-08-20 04:34:28

    Cevap : ekteki powerpoint sunumda kontrast renkler hakkında daha fazla detaya ulaşabilirsiniz. başarılar..

    Sunum İçeriği

    1. Sayfa
    “RENK”

    2. Sayfa
    RENK NEDİR?Renk, ışığın değişik dalgaboylarının gözün retinasına ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır. Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya renk olarak adlandırılır.

    3. Sayfa
    ( görsel algılama )

    4. Sayfa
    Tüm dalga boyları birden aynı anda gözümüze ulaşırsa bunu beyaz, hiç ışık ulaşmazsa siyah olarak algılarız. style.visibilityppt_wppt_h

    5. Sayfa
    RENK GURUPLARI

    6. Sayfa
    ANA RENKLERARA RENKLERZIT ve BENZER RENKLERSICAK RENKLERSOĞUK RENKLERNÖTR RENKLER

    7. Sayfa


    8. Sayfa
    ANA RENKLERKIRMIZIMAVİSARI

    9. Sayfa
    ARA RENKLERTURUNCUYEŞİL MOR

    10. Sayfa


    11. Sayfa
    ZIT VE BENZER RENKLERZıt renkler birbirini yok eder. Bu nedenle birbirleri ile karıştırılmamalıdır. Karıştırılırsa siyaha yakın koyu bir renk elde edilir.Birbiri ile uyumlu, birbirini bütünleyen komşu renklere benzer renkler denir.

    12. Sayfa


    13. Sayfa
    SICAK RENKLERKIRMIZI TURUNCUSARI

    14. Sayfa
    SOĞUK REKLERMORMAVİYEŞİL

    15. Sayfa
    NÖRT RENKLERSİYAHBEYAZGRİ

    16. Sayfa
    RENK KONTRASTLARI

    17. Sayfa
    Yalın RenkAçık-Koyu Sıcak-SoğukTamamlayıcıYanıltıcıKalite KontrastıMiktar Kontrastı

    18. Sayfa
    Yalın Renk Renkleri birbiriyle karıştırmadan birtakım irili ufaklı geometrik biçimler kullanarak yalın renklerle bir yüzey oluşturma çabasıdır. Kullanılan biçimlerin herhangi bir geometrik forma bağlı olması söz konusu değildir.

    19. Sayfa
    Açık Koyu Renk Kontrastı Kullandığımız bütün renkler açık ya da koyu olmak üzere iki değerde bulunur. Açık değerdeki renk ile koyu değerdeki renk yan yana getirildiğinde renklerin değerleri ortaya çıkar. Yani açık daha açık, koyu daha koyu görünür buna açık koyu kontrast denir.

    20. Sayfa
    Sıcak - Soğuk Kontrastı Sıcak ve soğuk renkleri kullanarak yapılan uyumdur. Sıcak ve soğuk renklerin verdiği etkiler de göz önünde bulundurulmalıdır

    21. Sayfa
    Tamamlayıcı Kontrast Renk çemberi üzerindeki tamamlayıcı renklerle yapılır. Bu renkler çemberde tam karşılıklı düşen renklerdir. Renk çemberindeki karşılıklı renkler birbirlerinin tamamlayıcısıdır. Örn: sarı ile mor, kırmızı ile yeşil, mavi ile turuncu. Bir rengin yaptığı etki tam karşıtı olan renkle dengelenir.

    22. Sayfa
    Tamamlayıcı KontrastAnalog Renkler Monokromatik Armoni Üçlü Renk ArmonisiÇapraz Tamamlayıcı Renkler rrrr

    23. Sayfa
    Yanıltıcı Kontrast Herhangi bir rengin siyah, beyaz ve gri üzerindeki etkisiyle ilgilidir. Kullanılan renklerden birinin şiddeti yüksek tutularak yani kırmızı, gri-beyaz ve siyah üzerinde farklı etki yapar. Buna yanıltıcı kontrast denir.

    24. Sayfa
    Kalite Kontrastı : Bir rengin en ışıklı tonundan başlayarak koyulaşmaya doğru götürülürken veya en koyu tonundan en açığa doğru getirilirken elde edilecek ara tonlar o rengin kalitesini oluşturur. Işık şiddeti yüksek renkle ışık şiddeti olmayan gri nüanslı renklerin bir arada kullanılmasına kalite kontrastı denir.

    25. Sayfa
    Miktar Kontrastı İki ya da daha çok renk lekeleri arasındaki orantı ile yapılır. Kullanılan renkler birbirinin değeri üzerine çıkmamalıdır. Orantı kaybolunca renklerden biri dikkati çeker ve armoniyi bozar. Renk, parlaklık kuvvetine ve renk lekelerinin büyüklüğüne bağlı olarak etkisini artırır. Buna miktar kontrastı denir.

    26. Sayfa
    RENKLERİN PSİKOLOJİK ETKİLERİ

    27. Sayfa
    Kırmızı, titreşimi en kuvvetli olan renktir. Hareket, canlılık ve ihtiras telkin eder. Pek çok ulusun bayrağının kırmızı olması bu nedenledir. Uzun zaman seyredildiğinde kişide sinir gerginliği meydana getirir, tansiyonu çoğalttığı gibi, nabzın atışını da artırır.

    28. Sayfa


    29. Sayfa
    Turuncu, titreşimi kırmızıda daha azdır. Güneşin parlaklık ve sıcaklık hissini verir. Yaşama sevincinin ve eğlenceye düşkünlüğün rengidir.

    30. Sayfa


    31. Sayfa
    Sarı, sıcak ve ışıklı bir renk olması nedeniyle neşe, hareket veren, uyarıcı bir renktir. Uzun süre bakıldığında sinir sistemini uyarır ve kan dolaşımını rahatlatır.

    32. Sayfa


    33. Sayfa
    Yeşil, dinlendirici ve huzur verici bir renktir. Açık tonda olanlar doğuş ve hayatiyet hissini uyandırır. Sürekli bakıldığı zaman gözü yormaz ve çalışma kolaylığı sağlar. Yazı tahtalarının koyu yeşil renkte boyanması, hastaneler de ameliyat giysilerinin yeşil olması bundandır.

    34. Sayfa


    35. Sayfa
    Mavi, sessizlik ve rahatlık telkin etmesi nedeniyle dinlendirici bir renktir. Hastanelerin, koridor ve odalarının açık maviye boyanması bundandır. Düşünmeye, karar vermeye ve yaratıcı fikirlerin doğmasına yardımcı olur. Açık tonları sınırsızlık ve sonsuzluk duygusu uyandırır.

    36. Sayfa


    37. Sayfa
    Mor, hüzün ve içe dönüklük duygusu veren düşündürücü bir renktir. Açık tonu olan eflatun hassaslığın, inceliğin; koyu mor ise, yalnızlıktan hoşlanan, topluma küskün insanların rengidir.

    38. Sayfa


    39. Sayfa


    40. Sayfa
    Siyah, giyimde ciddiyet ve ağırbaşlılık telkin eder. Keder, ölüm, matem ve karanlığın ifadesidir.

    41. Sayfa


    42. Sayfa


    43. Sayfa
    Beyaz, saflık, temizlik, doğruluk ve güven veren bir anlamı vardır. Gelin elbiselerinin geleneksel beyazlığı da bundandır.

    44. Sayfa


    45. Sayfa
    Gri, olgun, temkinli ve rahatlık telkin eden bir anlam taşır. Renkler kültürel açıdan da ele alındıklarında da değişik kavramları çağrıştırırlar. Sarı ve özellikle altın sarısı Doğu’ da kutsal renk kabul edilirken, Batı’da ise korkaklığın ve ihanetin simgesi olarak kabul edilir.

    46. Sayfa


    47. Sayfa
    TASARIMDA RENK

    48. Sayfa
    TASARIMCI RENK SEÇİMİNDE DÖRT UNSURA DİKKAT ETMELİDİR!!!Rengin kültürel çağrışımıHedef kitlenin renk tercihiFirma ya da ürünün karakter ve kişiliğiTasarımda yaklaşım biçimistyle.visibilitystyle.visibilitystyle.visibilitystyle.visibility

    49. Sayfa


    50. Sayfa


    51. Sayfa


    52. Sayfa


    53. Sayfa


    54. Sayfa


    55. Sayfa


    56. Sayfa


    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.