Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Maddenin ayırt edici özelliklerinden olan kaynama, donma ve erime noktalarını bilmenin günlük hayatta yararları nelerdir?

Maddenin ayırt edici özellikleri kaynama donma erime bilmenin günlük hayatta yararları sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Mehmet303

    • 2021-12-09 07:12:18

    Cevap : Maddenin ayırt edici özellikleri kaynama donma erime bilmenin günlük hayatta yararları sorusunun cevabı;


    Günlük Hayatta Yararları;

    - Su, buz haldeyken erime sıcaklığına ulaştığında, sıvı hale geçer. Suyun tekrar sıvı hale geçmesi, içme suyu ise içilmesine, temizlik amaçlı ise temizlik yapılmasına yarar.
    - Besinlerimizi ısıtırak veya soğutarak neler yapabilceğimiz gibi bilgilere sahip oluruz.
    - Suyu yeterince soğuttuğumuzda donar buz olur. Bu buzla diğer içeceklerimizi soğutabileceğimi veya buz elde ederek mesela yaralanmalarda tampon yapılabilir.
    - Suyu kaynattığımızda buharlaşıp bir süre sonra ısınan gereçte su kalmaz, kar yada buz parçasını ısıttığımızda eriyeceğini böylelikle kışın kar altındayken veya donan eşyalarımızı nasıl kullancağımızı biliriz.

    Kaynama, erime ve donma noktaları olarak bilinen bu hassas zamanlarda sıcaklık aynı kalır ve madde hal değiştirir. Kaynama, erime ve donma belli maddeler için belli sıcaklıkta gerçekleşir. Kaynama gaz hale geçiş, erime sıvı hale geçiş, donma katı hale geçiş anlamlarını taşır.

    Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız ve vazgeçilmez bir düzenleyici madde olan, hayat içeceğimiz su için kaynama, erime ve donma sıcaklıkları farklı farklıdır.

    Su, 100 derece hararette kaynar. Buharlaşma her sıcaklıkta olsa da kesin olarak sıvı halden gaz hale geçiş bu derecede gerçekleşir. Suyun buharlaşmasının bilinmesi buhar gücünden yararlanılmasını sağlar. Örneğin, ütüye doldurduğumuz su, elektrikle ısınır ve buharlaşır. Buhar gücüyle elbiselerimizi ütüleriz.

    Su, 0 santigrat derecede donar. Suyun donmasıyla buz oluşur. Buz özellikle yiyeceklerimizi saklamak için kullanılır. Örneğin, buzlardan soğutucu bir düzenek hazırlayarak sebzelerimizin düşük sıcaklıklarda enzimlerini dondurarak tazeliğini koruyabiliriz.







    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.