Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Makale ve bildiri ortak özellikleri

Makale ve bildiri ortak özellikleri

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-11-30 11:41:32

    Cevap :
    Makale, herhangi bir konuda bilgi, düşünce, görüş veya araştırma sonuçlarını delilleriyle birlikte açıklayıcı ve yorumlayıcı nitelikte ortaya koyan, okuyucuya bilgi vermeyi amaçlayan rapordur.

    Bildiri ise, alanında uzman kişilerin bilimsel bir konudaki yeniliği paylaşmak üzere akademik bir toplantıda tartışmaya açtıkları yazı ya da tebliğ demektir

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-11-30 11:45:02

    Cevap :
    Akademik Yazı Türleri:
    Bilimsel makale” terimi özgün araştırma sonuçları için kullanılır. Özgün veya bilimsel olmayan araştırmalar derleme makalesi, konferans bildirisi veya toplantı özeti gibi terimlerle ifade edilir.

    Bir derleme makalesi, tipik olarak ilgili konudaki güncel çalışmaları veya belli bir kişi veya grubun çalışmalarını gözden geçirir. Böylece hali hazırda yayımlanmış olan bilgiyi özetlemek, analiz etmek, değerlendirmek veya birleştirmek için yapılır.

    Bir konferans bildirisi, ilgili toplantı çerçevesinde basılan kitapta veya ilgili bir dergide yayımlanmış makaledir.

    Konferanslar normal koşullarda, özgün verilerin sunulması için düzenlenmezler. Konferans bildirileri genelde, araştırmacıların güncel çalışmalarının değerlendirilmesini sunan değerlendirme makalesi ya da özgün verilerin anlatıldığı ön raporlardır. Bu ön raporlar bilimsel makale olarak nitelenmezler ve o amacı da taşımazlar.

    Dolayısıyla konferans yayınları normal koşullarda temel yayın olarak kabul edilmezler.

    Akademik yazı türlerinin biçimleri genel olarak şu şekildedir:
    Konferans Bildirisi: Tipik olarak 5-10 sayfa, 3 şekil, 15 civarında referansı olan çalışmadır. Araştırma kariyerine başlamanın iyi bir yoludur. Konuya uygun konferans gibi etkinliklerde sunulur.

    Tam Makale / Orijinal Makale: Tipik olarak 8-10 sayfa, 5 görsel, 25 civarında referansı olan çalışmadır. Tamamlanmış araştırma sonuçlarını yaymanın standart yoludur. Uygun dergilere gönderilir. Bilimsel araştırma kariyeri için iyi bir yoldur.

    Kısa Makale / Mektup: Orijinal gelişmeleri erken ve hızlı olarak duyurmanın önemli bir yoludur. Tam makaleden oldukça kısadır.

    Derleme / Görüş: Tipik olarak 10 sayfadan fazla, en az 5 görseli olan ve 80 civarında referansı olan çalışma türüdür. Özel araştırma konularının değerlendirmesidir. Çoğunlukla dergi editörleri tarafından hazırlanması istenir. Bilimsel araştırma kariyerini pekiştirmenin iyi bir yoludur
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-11-30 11:40:52

    Cevap :

    Bildiri Nedir:
    Bildiri özetini tarif etmek için öncelikle bildirinin ne olduğunu açıklamak gerekir:

    Araştırmacıların kendi alanlarıyla ilgili bir konuda, yenilik getirmek, özgün bir buluşu ortaya koymak ve akademik amaçlı bir toplantıda sunmak üzere, bilimsel bir dille hazırladıkları sunum bildiri ya da tebliğ olarak adlandırılır. Bildiriler, sözlü anlatım şeklinde olabileceği gibi (sözlü sunum) yazılı olarak da icra edilebilirler (poster sunumu). Bunların hangisinin akademik açıdan daha değerli olduğuna dair yazılı bir kural olmamasına karşın sözlü olarak yapılan sunumlar, akademik yükselmelerde önceliklidir.

    Bildiride her şeyden önce aranan nitelik, bilimsel bir yenilik getirmiş olması ve orijinal bir konuyu ele almasıdır. Bunun yanında bildiri, bilinen bir konuya yenilik getirme, değişik görüş ve düşüncelerle yeni tezler ortaya koyma, bu tezleri bilimsel delillerle doğrulama veya bir önceki tezi çürütme gibi özellikleri de bünyesinde taşımalıdır.

    Bildiriler bir yayın olarak basılabilir, internetten erişime açılabilir veya elektronik bir medya üzerinde dağıtılabilir. Bunların hemen tümü başta belirttiğimiz sözlü veya yazılı sunumun çeşitli uygulamalarıdır. Bu şekilde bildiriler, diğer akademisyenlerin yararlanacağı şekilde sunulmuş olurlar.

    Bildiriler bu şekilde yayınlanırken her birine uygun bir başlık ve çalışmayı tanıtıcı bir özet (öz, abstract) yerleştirilir ve bu özet okuyucu için genel bir harita ödevi görür. İyi yazılmış bir özet, okuyucunun, çalışmanın içeriğini kısa zamanda ve hassasiyetle belirlemesine, kendi ilgi alanları ile ilişkisini saptamasına ve böylece tüm dokümanı okuyup okumamaya karar vermesinde etkili olur.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.