Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Makattan kan gelmesi hangi bölüme gidilir

Makattan kan gelmesi hangi bölüme gidilir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    HNDPK

    • 2022-06-14 14:13:47

    Cevap : Makattan kan gelmesi hangi bölüme gidilir

    Rektal kanama (makattan kan gelmesi) durumlarında genel cerrahi ya da gastroenteroloji uzmanına başvurmak gerekir.

    Makatta görülen kanama, birbirinden farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. Kabızlık gibi durumlarda makatın dış kısmında çatlamalar meydana gelmekte ve geçici bir kanama oluşmaktadır. Kabızlık sorunu yaşayan kişiler, makat kanaması problemiyle sık sık karşılaşırlar. Kabızlık dışında makat kanaması görülmesi, bağırsakların içinde herhangi bir problemin olduğunu göstermektedir. Makatın çevresi olan perianal bölgede kanamaların görülmesi, altında yatan sebebin araştırmasını zorunlu kılmaktadır. Büyük tuvaletin yapıldığı esnada, günlük hayatta ya da kişisel temizliğini yaptığı anlarda fark edilen makat kanaması, kendi kendine devam edebilen kronik bir sorun haline gelebilir. Kanamanın türü ve kanamanın görüldüğü anlar, bağırsaktaki problemlerin özellikleri hakkında bilgi vermektedir. Makatta görülen kanamaların, zaman geçmeden hekime gösterilmesi ve kanamanın altında yatan sebebin araştırılması gerekir. Bağırsak hastalıkları, evrelerine göre ölümcül sonuçlara sebep olduğundan, ihmal edilmemeli ve bulgulara rastlandığında derhal hekimlere başvurulmalıdır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    fatoş

    • 2022-06-14 14:20:40

    Cevap :

                                                 Makattan Kan Gelmesi;    
    Bağırsak hastalıklarından da sorumlu olan genel cerrahi bölümüne gidilmelidir.

    Makattan kan gelmesi, oldukça basit sebeplere dayanabilirken, bazı durumlarda ciddi hastalıkların habercisi olmaktadır.

    Makattan gelen kanamanın türü, bağırsakta bulunan hastalıklar ve bu hastalıkların evresi hakkında detaylı bilgi sunmaktadır.

    En büyük sebebi kabızlık ve çok fazla kasılma olan makat kanaması, bağırsak içi hastalıkların türüne göre şekil almaktadır.

    Pıhtı şeklinde kanamalar, gaitada görülen çizgi şeklindeki kanamalar, hiç ağrı hissedilmeden gerçekleşen kanamalar, damla şeklinde gelen kanamalar ve tuvalet kağıdında görülen kanamalar, bağırsak hastalıkları için muayene gerektirmektedir
     


    Makattan Kan Gelmesi Nedir, Nasıl Anlaşılır?

    Makatta görülen kanama, birbirinden farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. Kabızlık gibi durumlarda makatın dış kısmında çatlamalar meydana gelmekte ve geçici bir kanama oluşmaktadır.

    Kabızlık sorunu yaşayan kişiler, makat kanaması problemiyle sık sık karşılaşırlar. Kabızlık dışında makat kanaması görülmesi, bağırsakların içinde herhangi bir problemin olduğunu göstermektedir.

    Makatın çevresi olan perianal bölgede kanamaların görülmesi, altında yatan sebebin araştırmasını zorunlu kılmaktadır.

    Büyük tuvaletin yapıldığı esnada, günlük hayatta ya da kişisel temizliğini yaptığı anlarda fark edilen makat kanaması, kendi kendine devam edebilen kronik bir sorun haline gelebilir. Kanamanın türü ve kanamanın görüldüğü anlar, bağırsaktaki problemlerin özellikleri hakkında bilgi vermektedir.

    Makatta görülen kanamaların, zaman geçmeden hekime gösterilmesi ve kanamanın altında yatan sebebin araştırılması gerekir. Bağırsak hastalıkları, evrelerine göre ölümcül sonuçlara sebep olduğundan, ihmal edilmemeli ve bulgulara rastlandığında derhal hekimlere başvurulmalıdır.


     

    Makattan Kan Gelmesinin Sebepleri Nelerdir?

    Makatın kanama nedenleri, birbirinden farklı komplikasyonlara bağlanabilir. Makattan kan gelmesinin sebepleri arasında ilk sıraya yerleşen durumlar, aşağıda detaylıca ele alınmıştır

    Hemoroit / Basur: Bağırsağın rutinlerinde değişiklikler oluşması sonucu ortaya çıkan hemoroit, her iki kişiden birinde bulunmaktadır.

    Doğum, hamilelik, beslenme düzeninin bozulması, sigara kullanımı, alkol kullanımı ve hareketsiz kalma gibi sebeplerle ortaya çıkan hemoroit, dışkılama esnasında anal kanamalara sebep olmaktadır.

    Özellikle 40 yaş ve üzeri kişilerde ortaya çıkan hemoroit, dışkılama esnasında zorlanma, ağrı, kaşıntı ve kanamalara yol açmakta, günlük hayatta kalça üstüne oturmayı engellemektedir.

    Hemoroit tedavisi, ilk evrede ilaçlarla gerçekleştirilmektedir. İlerleyen hastalıklar için cerrahi müdahale uygulanacaktır.

    Anal Fissür:
     Kabızlık ve doğum gibi sebeplerle bölgenin zorlanması sonucunda, anal fissür meydana gelmektedir.

    Makatın dış bölgesinde meydana gelen yaralar, anal fissür olarak tabir edilmektedir. Tuvalete gidildiğinde bölgede yanma ve kanamaya sebep olan anal fissür, tuvalet sonrası kaşıntılar da oluşturmaktadır.

    Belirtileri hemoroitle benzeyen anal fissür, makatın dış kısmında meydana gelen, tedavisi kolay bir hastalıktır.

    Anal Apse:
     Makat ve çevresinde meydana gelen anal apseler, bölgenin şişmesine yol açmaktadır. Anal apse geliştiğinde, makatın çevresinde şişkinlik, ağrı, titreme, kaşınma, iltihaplanma ve makatta kanamalar görülmektedir.

    Kalın Bağırsakta Bulunan Polipler: Bağırsağın iç kısmındaki hücrelerin, gereğinden fazla çoğalması sonucunda polipler oluşmaktadır.

    Kalın bağırsakta görülen anormal yapılar arasında yer alan polipler, fazla kilo, fazla sigara kullanımı ve ülseratif kolit gibi sebeplerle ortaya çıkmakta, hastalarda şişkinlik, kabızlık, ishal ve göbek ağrısı oluşturmaktadır.
    İrritabl Bağırsak Sendromu: Huzursuz bağırsak sendromu olarak da bilinen İrritabl bağırsak sendromu, makattan kan gelmesi, kabızlık, ishal, şişlik, ani zayıflamalar ve dışkıda görülen mukus tarzı yapılarla kendini belli etmektedir.

    Rektum Kanseri:
     Bağırsak hastalıklarının en ileri seviyesi olan rektum kanseri, kalın bağırsakla anüsün birleşim yerinde meydana gelen poliplerin tümöre dönüşmesiyle ortaya çıkmaktadır.

    İlk belirtileri arasında, dışkıda kan bulunması ve makatta kanamalar yaşanması yer almaktadır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.