Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Manisa'nın Kula ilçesinin betimlemesi

Manisa'nın Kula ilçesinin betimlemesi uzun olsun lütfen

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2016-02-18 07:52:20

    Cevap : Kula’lılar hayatlarının büyük çoğunluğu bu avlularda geçiriyorlar. Kula’da 880 adet birinci dereceden olmak kaydı ile toplamda 3000 adet tarihi yapı yer alıyor. Nereye baksanız tarih fışkırıyor. Literatürde 18. ve 19. yüzyıl Osmanlı evleri olarak yer alan bu evler yapıldıkları yılllara göre değişik özellikler sergiliyorlar. Evlerin bir kısmı daha önce burada yaşamış Rumlara ait. Bazı evlerin dış kısmında kök boyadan duvar süsleri yer alıyor. Evlerin ferforjeleri ve kapı demirleri hala orjinal hali ile duruyor, bazılarının kapılarında haç motifleri, Meryem Ana, çarkıfelek yer alırken, bazı evlerde de devşirme malzemeler (bir başka yapıdan sökülüp getirilmiş malzemeler) kullanılmış, örneğin bir evin merdivenlerinde bir terziye ait mermer mezar taşı sökülüp merdiven basamağı olarak kullanılmış. Kula yıllarca Germiyanoğulları’nın egemenliğinde kalmış bir yer, o dönemde yaşam kale içi yerleşim olduğundan bugün sokakların büyük çoğunluğu dar. Ancak bu dar sokaklar genelde küçük meydanlara açılıyor. Eskiden Rumların oturduğu evlerde bugün Türk aileler yaşıyor. Evlerde önde bir bahçe veya avlu arkada odalar yer alıyor. Evler çok keyifli yaşam alanlarına sahip. Bazı evlerde avlunun üstü açık avlu kenarlarında mutfak, tuvalet, yatak odası sıralanıyor. Tüm evlerin avlu girişinde demir kapılar yer alıyor ancak bu kapılara küçük bir pencere açılmış bu pencere dış yaşamla olan bağın kesilmemesi için. Siz evin önünden geçerken pencereden bakıp ev sahibi evde mi diye görebiliyorsunuz
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2016-02-18 07:50:13

    Cevap : Antik dönemde, buradaki volkanik dağ ve tepeler gayet bolmuş ve bunlar zaman zaman lavlar püskürterek, bulundukları bölgedeki doğayı yoğun olarak etkilemişler ve antik dönem insanları, bu durumu, bu bölgeyi “Yanık Ülke” olarak betimlemişler.

    İlçe merkezinde, sivil Osmanlı mimarisinin, 18 ve 19’ncu yüzyıllara tarihlenen evleri, açık hava müzesi gibi görülmeye değerdir. Dar sokaklarda sıralanmış evlerde, genellikle ahşap malzemeler kullanılmıştır. Kapı, pencere, tavan ve davlumbaz bölümlerinde, ahşap unsurlarda zarif işçilik örnekleri görebilirsiniz.

    Eski Türk evlerinden, Zebunlar konağı: Anemon otelleri tarafından butik olarak kullanılmak üzere restore edilmiştir. Burası öyle güzel restore edilmiştir ki, misafirler yıllar öncesinin yaşamını hissedebiliyorlar.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.