Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Marmara bölgesi tarihi yerleri ve doğal güzellikleri

marmara bölgesi tarihi yerleri ve doğal güzellikleri sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Deniz mavi

    • 2021-11-10 16:44:55

    Cevap :

    Marmara Bölgesi Tarihi Yerleri ve Doğal Güzellikleri: 

    Edirne: 

    - Döneminde Osmanlı İmparatorluğu’na Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camii,
     
    - Cumhuriyet Meydanı’nda konumlu Üç Şerefeli Cami,

    - Dünyanın en büyük 3. Sinagogu olan Edirne Büyük Sinagogu,

    - 2. Beyazid Külliye ve Şifahanesi,

    - Otel olarak hizmet veren Mimar Sinan eseri Rüstem Paşa Kervansarayı,

    - Tuna Nehri üzerindeki Beyazid ve Meriç Nehri üzerindeki Meriç Köprüleri Edirne ile birlikte Marmara Bölgesi tarihi mekanları arasında bulunur.

    - Kültür turlarından hoşlanıyorsanız vakit ayırıp Selimiye Vakıf Müzesi, Etnografya Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi ve Balkan Savaşı Müzesi’ni de görebilirsiniz.

    Çanakkale: 

    Çanakkale de görülebilecek yerler; 

    - Conkbayırı,
    - Aynalı Çarşı,
    - Deniz Müzesi,
    - Arkeoloji Müzesi,
    - Anzak koyu 
    - Biga

    İstanbul: 

    - Tarihi yarımada, Topkapı ve Dolmabahçe Sarayları, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı, Bizans dönemi eseri olan Yerebatan Sarnıcı, Galata ve Kız Kulesi, Mavi çinileriyle öne çıkan Sultanahmet Camii, Mimar Sinan’ın kalfalık döneminden kalma Süleymaniye Camii şehrin en önemli tarihi noktaları listesini oluşturur.

    -Aya İrini Müzesi,

    -Deniz Müzesi,

    -Türk ve İslam Eserleri Müzesi,

    -Modern Sanatlar Müzesi,

    -Harbiye Askeri Müzesi,

    -Pera Müzesi,

    - Arkeoloji Müzesi,

    -Madame Tussauds Müzesi, kültürel turlardan hoşlanan turistlerin gezmeyi en çok tercih ettikleri müzeler arasındadır.

    - Tarihi semtlerin başında gelen Beyoğlu ve günün her saati hareketli oluşuyla öne çıkan Kadıköy hem alışveriş imkanları hem de Türk mutfağının örneklerini sunan yüzlerce restoranla turistlerin favori semtleri olmuştur.  

    -  İstanbul Boğazı, eşsiz güzelliği ve tarihi yalılarıyla görenleri kendine hayran bırakmaktır.

    Bursa

    -Bursa’nın en önemli camisi olan Ulu Camii, Osmanlı mimarisinin değerli eserlerinden Yeşil Camii ve Yeşil Türbe, büyük bir kompleks olarak yapılan tarihi Muradiye Külliyesi, Osman Gazi Türbesi, Orhan Gazi Türbesi, üzerindeki çarşı ile öne çıkan Irgandı Köprüsü, halen çarşı olarak kullanılan Koza Han ve şehrin tarihi hanlarına ev sahipliği yapan Hanlar Bölgesi Bursa’nın önemli tarihi yerleri olarak öne çıkıyor.
     
    - islam Eserleri Müzesi olarak hizmet veren Yeşil Medrese, Koç Vakfı tarafından desteklenen Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Bursa Arkeoloji Müzesi, Karagöz Müzesi kültürel gezi listelerinde yer almaktadır.
     
    - Atatürk Kent Ormanı, Oylat Şelalesi, Gölyazı ve kayak merkezi Uludağ ise doğa gezilerini seven turistler tarafından yoğun olarak ziyaret edilmektedir.

    Balıkesir

    - Çok sayıda göçmen kuşu ağırlayan Kuş Cenneti, tertemiz havası ve eşsiz güzelliğiyle Kaz Dağları, harika sahilleri ve insanı mest eden gün batımlarıyla Ayvalık, ünlü müdavimleriyle her sezon manşetlerde yer bulan Cunda Adası, şifalı kaplıcalarıyla Gönen; Marmara Bölgesi’nin doğal güzelliklerine zenginlik katıyor.

    - Kyzikos Antik Kenti, Kapıdağ Yarımadası ve Antandros Antik Kenti ise geçmişin izlerini günümüze taşıyan önemli adreslerdendir.

    -Ayrıca tarihi Zagnos Paşa Camii ve Külliyesi, Yıldırım Camii ve Külliyesi ile Koca Saat kentin görülmesi gereken kültürel ve tarihi simgeleri arasında yer alıyor.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    HNDPK

    • 2021-11-10 16:50:34

    Cevap : Marmara bölgesi tarihi yerleri ve doğal güzellikleri

    1-Muradiye Külliyesi, Bursa’da Osmanlı sultanları tarafından yaptırılan son külliyedir. Sultan II. Murad tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılmış ve içinde bulunduğu semte ismini vermiştir. Cami, medrese, hamam, darüşşifa ve türbeden oluşan Muradiye Külliyesi’ne Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid ve Kanuni Sultan Süleyman dönemlerinde yapıldığı bilinen türbeler de eklenmiştir.
    muradiye külliyesi - bursa

    2-Gelibolu Tarihi Alanı-Çanakkale; Çanakkale Savaşı'nın yoğun olarak yaşandığı bölgede yer alır. Yarımada'nın Eceabat ilçesi sınırları içinde kalan alan, 33 bin hektarlık bir bölgeyi kaplıyor.  Merkezin içindeki müzede ise savaş malzemeleri, savaşanların eşyaları, savaş sırasında kullanılan çeşitli silahlar, mektuplar ve fotoğraflar sergileniyor. Çanakkale Savaşları Tanıtma Merkezi ve Müzesi, Seyit Onbaşı ve Rumeli Mecidiye Tablası, Havuzbaşı Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı gezilmesi gereken en önemli yerler arasındadır.
    gelibolu tarihi alanı- çanakkale

    3-Ertuğrul Gazi Türbesi-Bilecik; Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası ve Selçuklu Uçbeyi Ertuğrul Gazi'nin Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde bulunan türbesidir. 13. yüzyıl sonlarında inşa edilen yapının yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. İlk olarak Osman Gazi tarafından açık mezar olarak yaptırılmış, daha sonra I. Mehmet Çelebi tarafından türbe haline getirilmiştir. Sultan III. Mustafa zamanında 1757’de yeniden yapılırcasına onarılmış ve ilk yapılıştaki hali değişmiştir. 1886 yılında II. Abdülhamit tarafından yeniden onartılmış ve yanına çeşme eklenmiştir. Yemyeşil bir bahçeden girilen türbenin sağ tarafında bir çeşme de bulunuyor.
    ertuğrul gazi türbesi- bilecik

    4-Selimiye Camii ve Külliyesi-Edirne; Selimiye Camii ve Külliyesi, 16. yy.’da Sultan II. Selim adına yaptırılmıştır. Teknik mükemmelliği, boyutları ve estetik değerleriyle döneminin ve sonraki zamanların en muhteşem eseri olan Camii ve Külliye, Osmanlı mimarlarından en önemlisi Sinan’ın 'Ustalık Dönemi' eseri, mimarlık sanatının en görkemli örneklerinden biri ve insanın yaratıcı dehasının bir başyapıtı olarak kabul edilmektedir. Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi, UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin Dünya Miras Listesi’ne dahil edildi.
    selimiye camii - edirne

    5-Topkapı Sarayı; 1453 yılında İstanbul’un fethi sonrasında Fatih Sultan Mehmet’in isteği üzerine 1460 yıllarında yapımına başlanan Topkapı Sarayı’nın inşası 1478 yılında tamamlanmıştır. Dolmabahçe Sarayı gibi tek seferde tüm ek yapılarıyla beraber inşa edilmeyen Topkapı Sarayı, 19. yüzyıla kadar eklenen yapılarla genişlemiştir.

    Topkapı Sarayı, konum itibariyle İstanbul’un en eski tarihî bölgelerinden birinde konumlanmaktadır. Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç arasında kalan tarihî İstanbul Yarımadası’nda bulunan saray, İstanbul’un ikonik yapılarından biridir. Sarayburnu’nda bulunan Doğu Roma akropolü üzerindeki 700.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olan Topkapı Sarayı, Fatih Sultan Mehmet’ten itibaren 31. padişah Sultan Abdülmecid’e kadar yaklaşık dört yüz yıl süreyle imparatorluğun idare, eğitim ve sanat merkezi; padişahların da evi olmuştur. 19. yüzyılın ortalarından itibaren yavaş yavaş hanedanın Dolmabahçe Sarayı’na taşınması ile terk edilen Topkapı Sarayı, tarihî önemini ve değerini korumuştur.
    topkapı sarayı- istanbul

    6-Hidiv Kasrı ; İstanbul'un Beykoz ilçesinde Çubuklu sırtlarında bir yapıdır. 1907 yılında Mısır'ın son hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati'ye yaptırılmıştır. Dönemin mimari modasına uygun olarak art nouveau tarzındadır.
    hidiv kasrı- istanbul

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.