Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Merasim kelimesinin eş anlamı

sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-10-26 05:29:44

    Cevap :
    Bulmacada 'Merasim kelimesinin eş anlamı' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Merasim kelimesinin eş anlamı' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.

    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba TÖREN yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba SEREMONİ yazabilirsiniz.

    TÖREN kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Merasim (7 harfli)
    2. Seremoni (8 harfli)
    3. Evlenme (7 harfli)
    4. Nişan (5 harfli)
    5. Kutlama (7 harfli)
    6. Anma (4 harfli)

    SEREMONİ kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Tören (5 harfli)
    İlgili bulmaca soruları:
    1. merasim kelimesinin eş anlamı
    2. merasim kelimesinin zıt anlamı nedir
    3. merasim sözcüğünün eş anlamı ne
    4. merasim kelimesinin eş anlamlısı
    5. merasim kelimesinin eş anlamlısı eodev
    6. merasim kelimesinin eş anlamlıları
    7. merasim kelimesi es anlami
    8. merasim kelimesinin eş anlamlı sözlüğü
    9. merasim kelimesinin eş anlamı anlamlısı
    10. merasim kelimesinin zıt anlamlısı


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2022-10-26 05:29:44

    Cevap :
    Sözlükte TÖREN Nedir:
    Tören (Merasim) Bir toplulukta, üyelerin belli bir olayı, kişiyi veya değeri ayırt edip sembolleştirmesi, bunların anlam ve öneminin güçlendirilmesi amaçlarıyla düzenlenen hareket dizisi anma, kutlama, nişan, evlenme, ölüm , yemin töreni ve bayrak töreni gibi sebeplerle yapılan toplantı.

    Milli Kültür Törenlerimiz

    Resmi bayramlarımız törenle kutlanır.Yemin Töreni, Cenaze töreni, Nişan Töreni, Anma Töreni ve Bayrak Töreni gibi. Bunun dışında yöresel olarak milli kültürümüze ait törenler vardır.
    Bunlar;

    SÜNNET TÖRENİ

    Hali vakti yerinde olanlar, erkek çocukları için sünnet düğünü yaparlar. Sünnet genellikle iki ile oniki yaş arasında yapılır. Düğün öncesinde köylerde oku dağıtılırken, ilçe merkezlerinde düğün kartları hazırlanarak davet yapılır. Sünnet hazırlıkları bittikten sonra düğün hazırlıklarına başlanılır. Düğün genellikle iki gün olarak yapılır. İlk gün sünnet olacak çocuk ya da çocuklar çalgı ile gezdirildikten sonra dini bir törenle sünnet ettirilir. Akşam sünnet olan çocuğun acısını unutturacak çeşitli eğlenceler düzenlenir. İkinci gün genellikle 8.30 - 13.00 arası gelen misafirlere yemek verilir. Daha sonra yemeğin verildiği gün yemeğin bitiminden sonra çocuklar gezdirilerek sünnet edilir.

    KOÇ KATIMI TÖRENLERİ

    Anadolu'da koç katımı 1 Ekim ile 20 Kasım arasında değişen tarihlerde gerçekleştirilir.Katım tarihinden bir - iki ay önce koçlar sağmal sürüsünden ayrılır.Hemen her yerde koç katımının yapıldığı ilk gün törenlerle bir bayram havası içinde geçer.
    Köy halkı o gün köy meydanında ya da harmanda davul ve zurnalarla toplanır.Çobanlar süslenmiş, kınalanmış koçları dişi koyunların içine bırakırlar.Bazı yerlerde bu sırada hoca dualar okur.
    Koç katımı,kapsadığı birtakım töreler,inanışlar ve büyüsel işlemler de ayrı bir önem taşır.Katımdan önce koçların üstüne erkek çocuk bindirilirse döl zamanı erkek kuzu,kız çocuk bindirilirse dişi kuzu doğacağına;koçlar katıma götürülürken yolda erkeğe rastlanırsa kuzuların erkek,kadına rastlanırsa dişi olacağına;ilk sürüye katılan koç bir kara koyun seçerse kışın yumuşak,ak koyun seçerse şiddetli olacağına,bazı yerlerde de tam tersine inanılır.Koçun ala koyun seçmesi orta şiddette bir kış yaşanacağına alamet sayılır.
    Koç katımından sonra çobanın boy abdesti alması gerekir.Eğer yıkanmadan sürünün içinde gezerse doğacak kuzuların sakat olacağına inanılır.O gün sürünün içinde boş kapla dolaşılırsa kuzulayacak koyunların sütünün kıt olacağına inanılır.

    SAYA BAYRAMI TÖRENLERİ

    Saya,koyun yüzü,duvar yüzü deyimleriyle de anlatılan bu bayram koç katımından yüz gün sonra kutlanır.Koyunların gebelik süresi 150 gündür.Koç katımından 100 gün sonra anasının karnında kuzunun canlandığına,tüylerinin çıkmaya başladığına inanılır.
    Bu güne bunun için davar yüzü ya da koyun yüzü denir.Saya bayramı koç katımına göre daha canlı eğlencelerle kutlanır.Gece düzenlenen eğlenceler şu bölümlerden oluşur:
    1)Çobanlar,onlara katılan çocuklar ve gençler garip kıyafetler giyerek kapı kapı dolaşırlar.Sayacı sözleri adı verilen tekerlemeleri söyleyerek yiyecek ve bahşiş toplarlar.
    2)Kimi yerlerde kapı önlerinde oyunlar çıkartılır.Bu oyunlardan birinde "Arap" ve "İhtiyar" olan iki kişi kavga ederler ve "ihtiyar" ölmüş gibi yapar. "İhtiyar" ağzına yiyecekler konarak yeniden diriltilir.
    3)Evden eve gezmeler sona erince toplanan yiyeceklerle yemek hazırlanır ve sayacılar hep birlikte yemek yerler.Sabaha kadar çalıp söyleyerek eğlenirler.

    DÖL TÖRENLERİ

    Beş aylık bir süreye yayılan çoban bayramlarının bu son kesimi,sayadan 50 gün sonra, koyunlar kuzulamaya başladığı günlere rastlar.Anadolu'da kuzuların doğması bazı geleneklerin eşliğinde törenlerle kutlanır.Ama bu olaya bir bayram niteliği vermek yanlış olur.
    Malatya, Kars, Erzincan ve çevresinden alınan bilgilere göre kimi yerlerde kuzular doğduğu zaman çobanlar evden eve dolaşarak sürü sahiplerinden hediyeler toplarlar.Doğan ilk kuzuları köye götüren çobana bahşişler verilir.
    Bazı yerlerde ise döl zamanı yaklaşınca çoban sürüyü köyün yakınında bir yerde otlatır;kuzuların doğduğu haberini sürü sahiplerine bir haberci ile bildirir;koyun sahipleri çobana yemiş,çerez gibi yiyecekler (dölcek) götürürler.Kuzular çoğalıp dölcek yığılınca çoban,akşam köye gider ve bunları çocuklara dağıtır.
    Döl zamanı ile ilgili bazı inanış ve yasaklar vardır.O gün evden komşulara tuz ve ateş vermek iyi değildir.Dölden iki ay öncesinden başlayarak komşulara hamur mayası,tuz,ateş,yün tarağı vermek uğurlu sayılmaz,hayvanlara zarar verir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.