Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Mevduatının işletmenin ilgili tarihteki özet bilançosunda yer aldığı kalem

Mevduatının işletmenin iligili tarihteki özet bilançosunda yer aldığı kalem sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hera

    • 2021-09-29 07:25:59

    Cevap : Merhaba,

    Bilanço Kalemleri aşağıdaki gibidir;

    Varlıklar: Bilânçodaki varlıklar, genellikle varlığın ne kadar kolay paraya çevrileceğine bağlı olarak yukarıdan aşağıya doğru düzenlenir. Buna “likidite” denir. En likit varlıklar listenin en üstünde, en az likit ise listenin en altındadır.

    Nakit:Bilânço bağlamında nakit, elde bulunan para anlamındadır. Nakit eşdeğeri, likit olan ve bir hara piyasası hesabı veya bir hazine bonosu gibi hemen paraya çevrilebilen varlıktır.

    Alacak Hesapları:Alacak hesapları, insanların size ödemesi gereken ancak henüz alamadığınız paradır. Genellikle bu para ticari olarak işletmeden işletmeye satışlar olmak üzere satışta olup, işletmenizin bir müşteriyi faturalandırdığı ancak henüz ödeme alamadığı anlamına gelir.

    Envanter:Tüm mamullerin değerini ve işletmenizin elinde olan ve henüz satılamayan hazır malzemelerin değerini içerir. En alt satırda, FAVÖK bulunmaktadır. FAVÖK denklemi;

    Faaliyet gelirleri – Faiz, vergiler, amortisman ve itfa giderleri = Net gelir olarak hesaplanır.

    Bir kar ve zarar tablosunun nasıl göründüğü hakkında bilginiz yoksa küçük bir araştırma yaparak nasıl olduğunu görebilirsiniz.

    Birikmiş Amortisman:Birikmiş amortisman varlıkların değerini zaman içinde azaltır. Örneğin işletme için satın aldığınız araç, zaman içerisinde değer kaybedecektir.

    Toplam Uzun Vadeli Varlıklar:Toplam uzun vadeli varlıklar, bazen uzun vadeli varlıkları ve bilânçodaki amortismanı tanımlamak için kullanılır.

    Yükümlülükler:En büyük yükümlülükler işletmenin borçlarıdır ve ödenme süreleri aciliyetlerine göre sıralanır. Genelde ödeme süreleri 1 yıllıktır. Uzun vadeli borçlar ise ödeme süreleri 1 yılı aşan borçlardır.

    Ödenebilir Hesaplar:Ödenebilir hesaplar, işletmenin borçlu olduğu para yani alacak hesaplardır. Ödenecek hesaplarınız işletmenizin ödenmesi gereken normal faturalarından oluşur.

    Kısa Vadeli Borç:İşletmenin 1 yıl içinde geri ödemesi gereken borçlardır. Bilânçoda cari borçlar ya da kısa vadeli krediler olarak da adlandırılır.

    Uzun Vadeli Borçlar:Geri ödemesi 1 yıldan fazla olan finansal yükümlülüklerdir. Genelde binalar ya da pahalı ekipmanlar için yapılır.

    Ödenmiş sermaye:Şirkete yatırım olarak para ödenir. Bu, hisse senedinin değeri ile veya hisse senedinin piyasa değeri ile karıştırılmamalıdır. Bu, şirkete hissedarlar tarafından, hisse senedi yatırımları olarak ödenen gerçek paradır.

    Dağıtılmamış Karlar:Şirkete yeniden yatırılan kazanç, mal sahiplerine temettü olarak ödenmez. Dağıtılmamış kazançlar negatif olduğunda şirket zarar etmeye başlamıştır. Bu aynı zamanda özkaynaklar olarak da adlandırılabilir.

    bilanço

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2021-09-29 08:58:54

    Cevap :

    Türkiye Muhasebe Standartlarında aksi öngörülmemişse bilançoda,
    1- Dönen Varlıklar,
    2- Duran Varlıklar,
    3- Borçlar,
    4- Dönem ayırıcı hesaplar,
    5- Öz kaynaklar,
    ayrı kalemler olarak gösterilir ve yeterli ayrıntıya inilerek şemalandırılır.

    Duran varlıklar içinde işletmeye devamlı surette tahsis edilmiş bulunan varlıklar yer alır.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.