Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Miladi takvimin kökeni

Miladi takvimin kökeni sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2023-07-28 08:08:48

    Cevap : Miladi Takvim, Gregoryen Takvim olarak da bilinir ve günümüzde yaygın olarak kullanılan güneş takvimidir. Miladi Takvim, Hristiyan dünyasında 16. yüzyılda Papa XIII. Gregorius tarafından kullanılan Jülyen Takvimi'ni düzeltmek ve güneş yılına daha yakın bir şekilde zamanı ölçmek amacıyla düzenlenmiştir.

    Miladi Takvimin kökeni, MÖ 45'te Roma İmparatoru Julius Caesar tarafından oluşturulan Jülyen Takvimi'ne dayanır. Jülyen Takvimi, eski Roma takvimlerinin düzeltilmesi ve günlerin doğru bir şekilde takibi için kullanılmıştır. Ancak Jülyen Takvimi'nde yıl süresi güneş yılının 365.25 gün olduğu kabul edilerek, her dört yılda bir 29 Şubat'ın eklenmesiyle düzeltilmiştir. Bu düzenleme, gerçek güneş yılından yaklaşık 11 dakika daha uzun olduğundan, zamanla mevsimsel değişiklikler ile takvimdeki zaman farkı artmaya başlamıştır.

    Miladi Takvim, Papa XIII. Gregorius'un 1582'de çıkardığı bir fermanla Jülyen Takvimini düzeltmek için yapılmıştır. Gregoryen Takvimde, her dört yılda bir artık yıl olarak eklenen 29 Şubat, yalnızca 400 yılda bir ortadan kaldırılır. Böylece, Gregoryen Takvimi güneş yılını 365.2425 gün olarak hesaplayarak daha hassas bir takvim sistemidir.

    Miladi Takvim, 1582'den itibaren Avrupa'da ve daha sonra dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde Miladi Takvim, dünyadaki birçok ülkenin resmi takvimi olarak kullanılmaktadır ve pek çok uluslararası etkinlik ve tarih belirlemesinde standart takvim olarak kabul edilmektedir.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2023-07-28 08:09:27

    Cevap : Miladi takvimin kökeni kısaca, Roma İmparatoru Jül Sezar tarafından kabul edilen Jülyen takviminin yerine Papa XIII. Gregoryen takvimini getirmesiyle başlamıştır. Gregoryen takvimi, 1582 yılında Papa XIII. Gregory tarafından kabul edilerek kullanılmaya başlanmıştır. Bu takvim, Jülyen takvimindeki doğruluk sorunlarını gidermek ve özellikle ilkbahar ekinoksunun zamanlaması ve artık yılların hesaplanması konularında düzeltmeler yapmak amacıyla geliştirilmiştir. Miladi takvim günümüzde dünya genelinde en yaygın kullanılan takvim sistemidir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.