Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Motor gücünü arttırmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Motor gücünü arttırmak için yapılması gerekenler nelerdir sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2021-05-21 07:57:01

    Cevap : Motor gücünü arttırmak için yapılması gerekenler nelerdir sorusunun cevabı
    1. Motor yağı, motorun hareketli yapısı üzerinde ince bir tabaka oluşturarak sürtünmesi ve aşınmasını önler. Bu durum tekerleklere fazla güç aktarıldığı manasına gelir.
    2. Soğuk hava subapları motor gücü yükseltmek için kullanılan en yaygın ve uygun sistem. Bu sistem motora monte edildiğinde giriş borusu motorun tepesinden başlar motorun alt bölmesine doğru uzanır. Konik hava filtresi bu borunun alt kısmına monte edilir. Bu konik filtre gelen havadan daha serin bir havayı motorun içine verecektir. Bu sebeple bu sisteme soğuk hava sistemi denir. Soğuk hava motor içindeki oksijeni sıcak havadan daha fazla yoğun yapar bu da benzinle karışınca motor daha hızlı çalışmaya başlar.
    3. Nitro oksit sistem motorun içine nitroksinin enjekte edilmesinden ibaret. Ne zaman nitroksine ihtiyaç duyulursa bir tuşa basarak nitroksinin motora karışmasını sağlar. Nitroksin sistemi bakımı düzenli olarak yapılmalıdır ki verim alınabilsin. Nikroksinin sisteme girmesi halinde sıcaklık yükselip daha fazla atmosferik hava motora girer, ortamdaki oksijen daha fazla benzin ve havanın yanmasını sağlar.
    4. Soğuk havalarda suyun donmasına ve radyatörün paslanmasına engel olmak için; radyatör suyuna ilave antifriz yılda en az bir kez kontrol edilmeli ve gerekli durumlarda değiştirilmelidir.
    5. Aracınızdan en iyi performansı yakalamak için dinometer testi ile verim alma çalışmalarına başlayabilirsiniz. Bu devir daim ya da motor gücünü ölçer.
    6. Hidrolik yağ genellikle sorun çıkarmayan sıvıların başında gelir. Sızıntı olasılığı düşük olsa dahi periyodik yapılan bakımlarda kontrol edilmeli, eksik ise tamamlanmalıdır. Araç bakımı yaptırmayı ihmal etmeyin, trafikte güvende olun.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.