Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Mustafa kemal ve arkadaşları hazırladıkları mücadele planını uygulamak için hangi tarihte nereye gitmişlerdir

mustafa kemal ve arkadaşları hazırladıkları mücadele planını uygulamak için hangi tarihte nereye gitmişlerdir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Mehmet303

    • 2021-11-10 13:27:59

    Cevap : mustafa kemal ve arkadaşları hazırladıkları mücadele planını uygulamak için hangi tarihte nereye gitmişlerdir;


    Dört gün önce, 15 Mayıs 1919 sabah saatleri, Yunan kuvvetleri İzmir'e yavaş yavaş çıkarma yapıyor. Bir gazeteci Hasan Tahsin ilk ateşi açıyordu. 31 yaşında vurularak öldürülüyor. Naaşı İzmir Saat Kulesi'nin altında bulunuyordu.

    Bir gün sonrası 16 Mayıs 1919, 9. Ordu Müfettişi Mustafa Kemal ve beraberindeki 18 kişi İstanbul Galata'dan 41 yaşındaki İskoç yapımı Bandırma adlı vapura biniyor. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kağıt üzerindeki görevleri Samsun ve çevresinde denetim yapmak, yaşanan olayları bastırmak.

    Geminin kaptanı 21 yıllık tecrübeli kaptan İsmail Hakkı Bey. Mustafa Kemal'in yanında 18 silah arkadaşı var. Yolculuk 3 gün sürecek. Karadeniz fırtınalı. Mustafa Kemal ve kaptan İsmail Hakkı Bey, geminin kıyıya yakın seyretmesine karar veriyorlar. Nedeni düşman gemilerinin olası saldırısı. Ve planda olası bir saldırıda ilk olarak Sinop Limanı'na ayak basmak var.

    Yolculuk sakin ama fırtınalı geçiyor. 3 günlük yolculuk sonunda 19 Mayıs 1919 Pazartesi sabahı Samsun'a varıyorlar. Saatler sabah 6'yı gösteriyor. Samsun Limanı'na demir atan Bandırma Vapuru'na bir bir sandal yaklaşıyor. O sandalda Kurmay Binbaşı Mahmut Ekrem Bey var. Mustafa Kemal ve arkadaşlarını karşılama gidiyor. Bandırma'nın güverstesine çıkıyor ve "Hoşgeldiniz Paşam" diyor.

    Mustafa Kemal ve arkadaşları, 1. Dünya Savaşı'ndan sonra Samsun'da ayakta kalan tek iskele olan Tütün İskelesi'nden Samsun'a ayak basıyorlar. Fazla kalabalık olmayan bir heyet onları karşılıyor. Ve aralarında sadece 1 kadın var Sakine Baturay. Kurtuluş Savaşı boyunca Samsun ve çeversinde kadınları örgütleyen, cepheye içlik ve gerekli malzemelerin ulaştırılamasını sağlayan Sakine Baturay. O da o 19 Mayıs sabahı 'Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk adımlarına şahit oluyor.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.