Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Nasıl ders çalışma programı hazırlanır

Nasıl ders çalışma programı hazırlanır

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    esoes

    • 2021-01-23 17:45:45

    Cevap :
    1. Ders çalışmak için kısa vadeli ve uzun vadeli hedefler belirle.
    Sonunda ne elde etmek istediğini biliyorsan planını oluşturmak ve yönetmek daha kolay olur. Bu, odaklanman gereken alanları belirlemene de yardımcı olur.
    1. 1 hafta içinde olan bir testten geçmek, bir ödevi 2 hafta içinde bitirmek veya bir sunumu 10 gün içinde ezberlemek kısa vadeli hedefler arasında sayılabilir. Bu projeler için görevlerini günlere böl.
    2. Belli bir üniversiteye girmek, bir burs kazanmak ya da bir işe veya stajyerliğe başlamak uzun vadeli hedefler arasında sayılabilir. Bunları daha yönetilebilir hâle getirmek için hedeflerini haftalara ve aylara böl.
    3. Bu hedeflerin her biri için ne kadar zamanın olduğunu bildiğinden emin ol. Bitiş tarihini yaz ve geriye kaç gün, hafta ve ay kaldığını hesapla. Örneğin, bir üniversite başvurusu için son tarih ne veya sınavların ne zaman?
    2. Çalışman gereken tüm konuların listesini yap.

    Belki de çalışma planını hazırlamakta atman gereken ilk adım çalışman gereken tüm konuların ve derslerin listesini yapmaktır. Yükümlülüklerini kâğıda dökmek gerçekte ne yapman gerektiğini daha iyi anlamanı sağlar. Çalışman gereken belli sınavlar varsa dersler yerine bunların listesini yap.

    3. Her bir konu veya sınav için ne yapman gerektiğini bul.

    Çalışman gereken tüm farklı konuları yazdığına göre şimdi her bir ders için ne yapman gerektiğini bulman gerekiyor. Belli bir ders için ayırdığın zaman ve diğer yükümlülüklerin haftadan haftaya değişebilse de muhtemelen uzun vadede her bir konu için belli bir miktarda zamana ihtiyaç duyduğunu göreceksin.
    1. Bir ders çalışma rehberin veya gözden geçirme bölümleri olan bir ders kitabın varsa bunu listelediklerini kısaltmak için kullan.
    2. Okumak için zaman ayır.
    3. Notlarını gözden geçirmek için zaman ayır.
    4. Eğer ihtiyaç duyacaksan sınava çalışma rehberleri oluşturmak için zaman ayır.

    4. Listendekileri öncelik sırasına koy.

    Çalışman gereken tüm konuların ve sınavların listesini yaptıktan ve her biri için ne yapman gerektiğini belirledikten sonra listedekileri öncelik sırasına koy. Her bir dersi önem sırasına koyman en çok hangi konulara zaman ayırman gerektiğini ve en iyi zaman aralığını hangi konulara ayırman gerektiğini belirlemene yardımcı olacaktır.
    1. 1'den den başlayarak tüm konularının ve sınavlarının yanına bir sayı koy. En çok zamana matematik için ihtiyacın varsa ona 1 sayısını ver. En az zamana tarih dersi için ihtiyacın varsa (ve çalışman gereken beş ders varsa) ona 5 sayısını ver.
    2. Çalışman gereken konu, sınav ya da derslerin zorluğunu hesaba kat.
    3. Ne kadar okuman gerekeceğini hesaba kat.
    4. Ne kadar gözden geçirme yapman gerekeceğini hesaba kat.
    5. Hafta boyunca uygun olan zamanlarını ders çalışma bloklarına böl.

    Devam etmeden önce hafta boyunca uygun olan zamanlarını ders çalışma bloklarına bölmen gerekir. Bunu yaptıktan sonra devam edip bloklarını konulara ayırabilirsin.
    1. Bir ders çalışma planı hazırlamanın püf noktası her gün aynı zamanda çalışmayı planlamaktır, böylece sürekli kontrol etmeden ezberleyebileceğin bir planının olur. Bir rutin oluşturarak olumlu bir ders çalışma alışkanlığı edinirsin.
    2. Bir haftada her zaman çalışabileceğin zamanların veya günlerin olup olmadığına bak. Örneğin, her salı ve perşembe öğleden sonra 3-4 arası boş olabilirsin. Mümkünse çalışmanı o zaman için planla çünkü düzenli, belirlenmiş bir rutin bir çalışma zihniyetine daha çabuk girmeni sağlayabilir.
    3. Ders çalışma oturumlarını 30 ila 45 dakikalık bloklar hâlinde planla. Daha kısa zaman bloklarını bulmak ve planlamak daha uzun bloklara göre daha kolaydır.
    4. Tüm uygun zamanların için bloklar oluştur.
    5. Bir sınavdan önce belli miktarda bir zamanın varsa haftalık bir plan yerine geriye saymalı bir takvim oluştur.
    6. Akademik olmayan etkinlikler için zaman ayır. Her konu için zaman ayırırken aynı zamanda ailen, arkadaşların ve geri kalan şeyler için de zaman ayırmaya dikkat etmen gerekir. Bunun nedeni, kişisel hayatın ve akademik hayatın arasında sağlıklı bir denge oluşturmadan çalışmalarında başarılı olamayacağındır.
    1. Erteleyemeyeceğin etkinlikler, büyükannenin doğum günü, ailenin bir araya gelmesi veya köpeğinin veteriner randevusu için zaman ayır.
    2. Yüzme antrenmanı, ailenle geçirdiğin zamanlar veya dinî ödevler gibi diğer sorumluluklarının olduğu zamanların üstünü çiz.
    3. Dinlenme, uyku ve egzersize bol zaman ayır.
    4. Önemli sınavlardan önce çok sınırlı süren varsa düzenli sosyal veya ders dışı etkinlikleri ertelemeyi veya iptal etmeyi düşün.
    7. Ders çalışma bloklarını doldur.

    Planını tasarlayıp nasıl plan yapacağına karar verince planını doldur. Her bir oturumda hangi konuya çalışacağını yaz. Bu doğru şekilde ilerlemeni, materyal için kontrol noktaları oluşturmanı ve kitaplarını ve çalışma materyallerini önceden düzenlemeni sağlar.
    1. Bir ajanda veya buna benzer bir şey satın al. Sade bir defter de kullanabilirsin.
    2. Eğer varsa programını akıllı telefonuna yükle.
    3. Ders Çalışma Programım uygulaması çok kullanışlıdır.
    4. Planının nasıl işlediğini görene kadar ilk başta bir seferde sadece bir haftalık plan yap.
    5. Yaklaşan sınavlar için ders çalışmaya öncelik ver. Tüm çalışmanı sahip olduğun sınırlı süreye böl ve materyali sınavdan önce sahip olduğun zamana dağıt.
    6. Başarısız olduğun veya başarılı olmakta kararlı olduğun derslere öncelik ver.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.