Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Öğrenme ailede mi başlar okulda mı

Öğrenme ailede mi başlar okulda mı

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2020-11-24 11:34:26

    Cevap : Öğrenme ailede başlar.

    Öğrenme, bireyin yaşantılar sonucu davranışlarda meydana gelen oldukça uzun süreli değişmelerdir.

    Bir bilgi ve becerinin, öğrenme sayılması için davranışta değişiklik yapması ve davranıştaki değişikliğin uzun süreli olması gerekmektedir. Yeni öğrenmeler ile kişinin kapasitesi gelişir, önceden yapamadığı bir şeyi yapabilir hale gelir.

    Öğrenme ile ilgili ortaya atılan davranışsal, duyuşsal, bilişsel, nörofizyolojik temelli öğrenme kuramları mevcuttur.
    1-Davranışsal Kuram, öğrenmenin uyarıcı ile davranış arasında bir bağ kurarak geliştiğini ve pekiştirme yoluyla davranış değiştirmenin gerektiğini kabul ederler. 
    2-Duyuşsal Kuram, öğrenmenin doğasından çok sorunlarıyla ilgilenirler.
    3-Bilişsel Kuram, öğrenme bireyin çevresinde olup bitenlere bir anlam yüklemesidir.
    4-Nürofizyolojik Kuram, öğretim ilkeleri beynin bir paralel işlemci olduğunu, öğrenmenin fizyoloji bir olay olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgular.

    öğrenme ailede başlar

    Öğrenme ailede başlar. Çocuğun doğduğu andan itibaren öğrenmeye başladığı bir gerçektir. Hatta anne karnında iken bazı şeylere ilgi duyduğunu, öğrenme emâreleri gösterdiğini ifade eden araştırmalar da vardır. Doğmadan önce kendisine bahşedilen ve kendisiyle birlikte gelen bilgiler de mevcuttur. Örneğin çocuk doğduğu andan itibaren emmeyi bilir. Küçücük eline dokunan bir parmağı tutmayı da bilir. Sevgiyi, kendisine sevgi dilinin kullanıldığını da bilir. Sarsılınca korkmayı bilir.

    Giderek bilgileri artar. Ses çıkarışları, gülücükleri, bakışları ve bakışlarındaki dikkati de artar... Kendi kendine dönmeyi, rahatsızlığını ağlayarak belli etmeyi, ağlayınca kendisiyle ilgilenildiğini, kucağa alınmayı, sallanmayı, daha sonraları oturmayı, emeklemeyi ve yürümeyi... "Anne!", "Baba!" demeyi, sonra koşmayı, konuşmayı...

    Çevresinde konuşulan kelimeler, kaba ise kaba konuşmayı, çirkin kelimeler ise onları kullanmayı, güzel ise güzel konuşmayı, anne ve babası hangi dilde ve lehçede konuşuyor ise o dilde ve o lehçede konuşmayı öğrenir. 



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.