Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Okulöncesi gelişim raporu örnekleri

Okulöncesi gelişim raporu örnekleri sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 4 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-06-06 08:08:30

    Cevap :

    TÜM GELİŞİM ALANLARINDA BAŞARILI ÖĞRENCİ

    Motor Gelişimi

    Yürüme, koşma, yuvarlanma, sekme, sıçrama, atlama, yakalama vb. bedensel koordinasyon gerektiren hareketlerde oldukça rahat yapar. Kesme, katlama, yuvarlama, yapıştırma, boyama, resim yapma, çizme vb. el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilme de yaşıtlarına göre oldukça gelişti. Tek ayak üzerinde durma, tek ve çift ayak ile belli bir mesafeye gitme gibi denge hareketlerini rahatlıkla yapabiliyor.

    Bilişsel Gelişimi

    Yaşıyla doğru orantılı bir bilişsel gelişim göstermektedir. Bilişsel gelişimi yaşıyla paralel devam etmektedir. Verilen bilgileri kavrama özelliklerini gösterebilmekte ve dikkatini yoğunlaştırabilmektedir. Yaptığımız dikkat çalışmalarında dikkat edilmesi gereken olayı durumu fark edebilir, dikkatini yoğunlaştırabilir. Nesneleri çeşitli özelliklerine göre eşleştirme, sıralama, gruplama yapabilmektedir. Verilen bilgileri anlama, hatırlama, uygulama gibi bilişsel becerilere sahiptir

    Dil Gelişimi

    Üstlendiği role uygun konuşur, sesin kaynağını, geldiği yönü ve özelliğini söyleyebilir, dinlerken ve konuşurken göz teması kurar, dinlediklerini başkalarına anlatır, görsel materyalleri inceler ve özenle kullanır, Sözcük dağarcığında yaşının özelliklerini göstermektedir. Öğrendiğimiz şarkı tekerleme ve parmak oyunlarını öğrenmede başarılıdır. Yeni sözcüklerin anlamını sorar, sohbete katılır. Belli bir konuda konuşmayı başlatır, sürdürür konuşmalarında söz dizimi kurallarını doğru olarak kullanır. Ev telefonu ve adresini bilir.

    Sosyal Duygusal Gelişim

    Etkinliklere isteğiyle katılan, ön planda olmayı tercih etmekle beraber, kendini iyi ifade edebilen bir çocuk. Arkadaş ilişkilerinde son derece başarılı, saygılı. Yetişkin ilişkileri olumlu seyrediyor. İletişim becerisine sahiptir ve genellikle uyumludur. Kendini tanıyabilen, duygularını kontrol edebilen bir öğrencidir. Arkadaşlarıyla iletişim becerisine sahiptir. Kurallara uyar, uyumludur. Duygularını ifade etmede, nedenini ve sonucunu söylemede zaman zaman cesaretlendirilmesi gerekebilir.

    Öz bakım Becerileri

    El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Kendi başına yemek yiyebiliyor. Boyuna uygun bir askıya ceketini asabiliyor. Kendisi için zamana göre gerekli olan şeyleri yapabilmekte. Temizlik malzemelerini doğru kullanır. Okuldaki eşyalarını temiz, düzenli kullanır. Sınıfta kullandığı araç, gereç ve oyuncakları toplar, yerine yerleştirir.

    Görüş ve Öneriler

    Genel olarak tüm gelişim alanlarında yaşıtlarının üzerinde performans sergiliyor. Bu başarının artarak devam etmesi için, okul içi ve okul dışı ilginizi sürdürmenizi öneririm. Okul dışında çocuğunuza biraz daha zaman ayırıp birlikte geçirdiğiniz kaliteli zamanı biraz daha arttırırsanız daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Bu dönem gösterdiğin üstün gayretten dolayı seni tebrik ediyorum minik yıldızım.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2022-06-06 08:09:24

    Cevap :

    3 YAŞ GELİŞİM RAPORU

    BİLİŞSEL ALAN: Dikkat edilmesi gereken nesne, durum, olaya odaklanır. İleriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. (1-5 arası) Nesne ve varlıkları rengine, şekline, büyüklüğüne, göre eşleştirir. Geometrik şekillerin adını söyler. Ana renklerin adını bilir.

    Dil ALANI: Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Konuşmayı başlatır, sürdürür ve sonlandırır. Konuşmalarında nezaket sözcükleri kullanır. Konuşmak için sırasını bekler. Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Yetişkinden kendisine kitap okumasını ister.

    MOTOR ALAN: Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda yürür, koşar. Belli bir yükseklikten atlar, iner. Denge gerektiren hareketleri yapar. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri toplar, kaptan kaba boşaltır, üst üste dizer, takar, ipe vb. dizer. Malzemelere elleriyle şekil verir. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder.

    SOSYAL DUYGUSAL ALAN: Kendisine ait özellikleri tanıtır. Ailesiyle ilgili özellikleri tanıtır. Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Bir olay ya da durumla ilgili olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir. Yetişkin yönlendirmesi olmadan bir işe başlar. Başladığı işi zamanında bitirmek için çaba gösterir. Değişik ortamlardaki kurallara uyar. Grup önünde kendini ifade eder. Başkalarıyla sorunlarını çözmede yetişkinlerden yardım alır.

    ÖZ BAKIM BECERİLERİ: Yemeğini yetişkin yardımı olmadan yer. Ellerini yıkar. Tuvalet temizliğini kendisi yapmaya çaba gösterir. Giysilerini yardımla giyer ve çıkarır. Bağcıksız olan ayakkabılarını giyer ve çıkarır. . Gerek uzaktan eğitim de gerekse yüz yüze eğitimde gösterdiği üstün gayretten dolayı seni tebrik ediyorum minik yıldızım

    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2022-06-06 08:11:24

    Cevap :

    4 YAŞ GELİŞİM RAPORU ÖRNEĞİ

    BİLİŞSEL GELİŞİM: Dikkat edilmesi gereken nesne, durum, olaya odaklanır. İleriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Nesne ve varlıkları rengine, şekline, büyüklüğüne, uzunluğuna göre eşleştirir ve gruplar. Geometrik şekillerin adını söyler. Nesnelerle örüntü oluşturur. Problem durumlarına çözüm üretir.

    DİL GELİŞİMİ: Konuşmayı başlatır, sürdürür ve sonlandırır. Konuşmalarında nezaket sözcükleri kullanır. Konuşmak için sırasını bekler. Dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder ve sözcüklerin anlamlarını sorar. Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Görsel materyalleri inceler ve açıklar. Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar.

    MOTOR GELİŞİM: Yönergeler doğrultusunda yürür, koşar. Denge gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri toplar, kaptan kaba boşaltır, üst üste dizer, takar, ipe vb. dizer. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser, yapıştırır. Malzemelere elleriyle şekil verir. Kalemi doğru tutar ve kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder.

    SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM: Kendisine ait özellikleri tanıtır. Ailesiyle ilgili özellikleri tanıtır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur. Bir olay ya da durumla ilgili olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir. Yetişkin yönlendirmesi olmadan bir işe başlar. Başladığı işi zamanında bitirmek için çaba gösterir. Sorumluluklarını yerine getirir. Değişik ortamlardaki kurallara uyar. Nezaket kurallarına uyar. Gerektiğinde liderliği üstlenir. Başkalarıyla sorunlarını çözer.

    ÖZBAKIM BECERİLERİ: Kendine ait olan ve sınıfta bulunan ortak eşyaları toplar. Giysilerinin önünü arkasını ayırt eder ve yardımla giyinir. Ellerini, yüzünü yıkar ve kurular. Tuvalet gereksinimini yardımla karşılar. Düğmesiz ve bağcıksız giysileri çıkarır. Yiyecek ve içecekleri yeterli miktarda yer/içer. Öğün zamanlarında yemek yemeye çaba gösterir. Yiyecekleri yerken sağlık ve görgü kurallarına özen gösterir. Kendini tehlikelerden ve kazalardan korur.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2022-06-06 08:14:32

    Cevap :

    HAZIRLIK GRUBUNDA OLAN VE 1. SINIFA HAZIR ÖĞRENCİ

    Bilişsel gelişimi: Dikkat edilmesi gereken nesne, durum, olaya odaklanır. İleriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Sıra bildiren sayıyı söyler. Nesne ve varlıkları rengine, şekline, büyüklüğüne, uzunluğuna göre eşleştirir ve gruplar. Geometrik şekillerin adını söyler ve geometrik şekillerin özelliklerini söyler. Nesnelerle örüntü oluşturur. Nesneleri kullanarak toplama işlemi yapar. Problem durumlarına çözüm üretir. Nesneleri kullanarak grafik oluşturur.

    Dil gelişimi: Konuşmayı başlatır, sürdürür ve sonlandırır. Konuşmalarında nezaket sözcükleri kullanır. Konuşmak için sırasını bekler. Dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder ve sözcüklerin anlamlarını sorar. Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Görsel materyalleri inceler ve açıklar. Sözcüklerin başlangıç seslerini söyler. Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Motor gelişim: Yönergeler doğrultusunda yürür, koşar. Denge gerektiren hareketleri yapar. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri toplar, kaptan kaba boşaltır, üst üste dizer, takar, ipe vb. dizer. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser, yapıştırır. Malzemelere elleriyle şekil verir. Kalemi doğru tutar ve kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder.

    Sosyal duygusal gelişim: Kendisine ait özellikleri tanıtır. Ailesiyle ilgili özellikleri tanıtır. Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur. Bir olay ya da durumla ilgili olarak başkalarının duygularını açıklar. Bir olay ya da durumla ilgili olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir. Kendisinin ve başkalarının haklarını korur. Yetişkin yönlendirmesi olmadan bir işe başlar. Başladığı işi zamanında bitirmek için çaba gösterir. Sorumluluklarını yerine getirir. Değişik ortamlardaki kurallara uyar. Nezaket kurallarına uyar. Gerektiğinde liderliği üstlenir. Başkalarıyla sorunlarını çözer.

    Öz bakım becerileri: Kendine ait olan ve sınıfta bulunan ortak eşyaları toplar. Giysilerinin önünü arkasını ayırt eder ve yardımla giyinir. Ellerini, yüzünü yıkar ve kurular. Tuvalet gereksinimini yardımla karşılar. Düğmesiz ve bağcıksız giysileri çıkarır. Yiyecek ve içecekleri yeterli miktarda yer/içer. Öğün zamanlarında yemek yemeye çaba gösterir. Yiyecekleri yerken sağlık ve görgü kurallarına özen gösterir. Kendini tehlikelerden ve kazalardan korur.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.