Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Olası risklere dayanımı yüksek olarak inşa edilmiş yapılardır

olası risklere dayanımı yüksek olarak inşa edilmiş yapılardır sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 9 yorum yazıldı.
    1 yıl önce Z Afetlere dirençli yapılar, olası risklere dayanımı yüksek olarak inşa edilmiş yapılardır. İş yerlerimiz yönetmeliklere uygun tasarlanmış yapılar olmalıdır.
    1 yıl önce Y ………………………… olası risklere dayanımı yüksek olarak inşa edilmiş yapılardır.
    1 yıl önce B kaçak yapılaşmayı engellemek
    1 yıl önce I afete hazırlık calışmalarında il ve ilçe düzeyinde afete hazırlık yürütmek toplumu afetlere hazırlık konusunda bilgilendirmek ve biliçlendirmek kaçak yapılaşmayı engellemek ilin ilçenin afetlere müdale kapatesini artırmak
    2 yıl önce R Afet ve acil durum çantası ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır
    2 yıl önce E Özel ihtiyaç sahipleri kimlerdir
    2 yıl önce G Özel ihtiyaç sahipleri kimlerdir afette
    2 yıl önce F Aşağıda yer alan yangın söndürme aşamalarını doğru şekilde sıralayınız.
    2 yıl önce S  Afete hazırlık çalışmalarında il/ilçe düzeyinde afete hazırlık çalışmaları yürütmek, toplumu afetlere hazırlık konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, kaçak yapılaşmayı engellemek, ilin/ilçenin afetlere müdahale kapasitesini artırmak …………………………………………görev

    İşte Cevaplar


    Sosyalbilge

    • 2021-08-09 12:42:56

    Cevap :

    YAPI ÖLÇEĞİNDE OLASI RİSKLER

    Yapının zarar görmesi veya yıkılmasına neden olabilecek, içinde yaşayanların can güvenliğini sağlayamayacak yapılar, kentin ve o kentin insanlarının güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye sokmaktadır. Afetlere dirençli yapılarsa olası risklere dayanımı yüksek olarak inşa edilmiş yapılardır.

    Afete dirençli yapılar;
    • Yapı türüne uygun inşa edilmiş,
    • Farklı bir amaçla kullanılmayan, kullanılıyorsa da tadilat projesi yapılıp onaylanmış,
    • Olası tüm afetlere uygun tasarlanmış,
    • İnşa sonrası düzenli bakım gören,
    • Proje dışı tadilatlar yapılmamış,
    • Yönetmelik koşullarına uyan,
    • Mühendislik hizmeti almış yapılardır.

    Binanızın depreme dayanıklılığını öğrenmek için bina sakinlerinden bir kişinin tapu ve kimlik belgesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirleyip internet sitesinde ilan ettiği kuruluşlara müracaat etmesi yeterlidir. Günümüzde yapılar tasarlanırken, genellikle zemin katlarda, ticari kaygılar gözetilerek zemin kat yüksekliği diğer katlara göre daha fazla yapılmaktadır.Bu uygulama o kattaki kolonları diğerlerinden farklı ve riskli kılmaktadır.

    Örneğin dükkân ya da otomobil galerisi olarak kullanmak üzere binaların zemin katlarındaki kolonlar arasındaki taşıyıcı duvarlar hatta bazı kolonlar kesilmektedir. Bu gibi durumlarda, diğer taşıyıcı elemanlara çevre kiriş ve kolonlarına ilave yük binmekte ve bina için büyük tehlike oluşturmaktadır.

    Yumuşak kat, çoğunlukla zemin katlarda, taşıyıcı olmayan yapı elemanlarının duvarların olmadığı durumlarda görülür. Yumuşak kat, yapının diğer katlarından farklı hareket eden ve bu nedenle de yapının yıkılmasına neden olan bir yapı zafiyetidir. Bazı yapılarda, ara katlarda tesisat katı olarak da yumuşak kat oluşturulduğu görülmektedir. Çok katlı yapılar, aralarında yönetmeliklere uygun yeterli boşluk olmaması nedeni ile deprem sırasında çarpışıp birbirlerine hasar verebilmektedir.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.