Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Olay örgüsü ne demek

Olay örgüsü ne demek

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Viento

    • 2020-10-19 10:20:42

    Cevap : Olay örgüsü bir tür özet gibidir fakat olay örgüsünü yaparken olayları sırasıyla, birbirine bağlayarak, biri olduktan sonra sıradakini söyleyerek oluştururuz.
    Bu şekilde olayların sırasıyla yapıldığı özete olay örgüsü denir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-10-19 12:19:09

    Cevap : Olay örgüsü: Belli bir konu çevresinde var olan birden fazla olayın, sebep-sonuç ilişkisine bağlı bir biçimde oluşturdukları organik bütündür.

    Kısa Örnek:
    "Ali anlaraya gitti, ayşe ankaraya gitti." dediğimizde bu bir hikaye olur.

    Fakat:
    "Ali okulu kazanıp ankaraya gitti, Aliyle ayrı şehirlerde kalmak istemeyen Ayşe de ev tutup ankaraya taşındı." dersek olay örgüsü olur. Çünkü aralarında neden sonuç ilgisi var.

    Örnek Kısa Hikaye:
    Mert bir gece arkadaşlarıyla eğlenmek için dışarı çıkar. Fakat gittikleri yerde bir başka grupla kavga ederler. Bu kavga bir anda büyür ve Mert’in bir arkadaşı yaralanır. Bir taraftan onu hastaneye götürmeye çalışırken, diğer taraftan bulundukları yere gelen polislere dertlerini anlatmaya uğraşırlar. Polis oralı olmaz ve Mert’i tutuklar.

    Bu durumu ailesine nasıl açıklayacağını, geleceğinin nasıl etkileneceğini düşünen Mert, kendisine hapisten kaçmayı teklif eden arkadaşlarına uyar ve bir anlık boşluktan faydalanıp dışarı çıkarlar. Henüz karakoldan uzaklaşamadan, polislerin megafonlarla anons yaptıklarını görürler. Ancak en büyük dertleri bu değildir. Tartıştıkları insanlar, ellerinde sopalarla onları kovalamaya başlamıştır. Mert hızla koşarken ayağı takılır, düşer, ve bir sopa kafasına doğru iner.

    Bu Hikayenin Olay Örgüsü:
    Mert’in arkadaşlarıyla eğlenmek için dışarı çıkması, bir kavgaya karışması, tutuklanması, hapisten kaçması ve yeniden tartıştıkları insanlara yakalanması şeklinde özetlenebilir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.