Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Önsöz örnekleri

önsöz nasıl yazılır

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hera

    • 2020-12-23 08:57:41

    Cevap :

    Önsöz Nasıl Yazılır

    Aşağıdaki örneklerde gösterildiği gibi aslında önsöz tez veya proje çalışmalarında ilgili kurumlara/kişilere teşekkür kısmını ifade etmektedir. Bu nedenle max. 2 sayfa kadar olmalıdır. Çoğu üniversitelerde tez yazım kurallarında önsöz kısımları 1 sayfa ile sınırlıdır. Bazı üniversiteler tez yazım kılavuzlarında önsöz kısmı yazılması zorunlu olmakla birlikte bazılarında zorunlu değildir (Bitirme tezleri için). Yüksek lisans tezlerinde zorunlu olarak yazılmalıdır. Aşağıda önsöz örnekleri yer almaktadır.

    Önsöz Örnekleri

    1) ÖNSÖZ


    Bu çalışmanın hayata geçirilmesi sürecinde bilgi ve tecrübelerinden faydalandığım Prof. Dr. Şebnem KAYA’ya, araştırmanın her bir aşamasında görüşleriyle beni destekleyen, samimiyetini her zaman hissettiren ve beni doğru yönde yönlendiren danışman hocam Yrd. Doç. Dr. Mehmet KÖSEOĞLU’na, desteğini ve yardımlarını esirgemeyen XX Üniversitesi Temel Sağlık Bilimleri Bölümü öğretim üyelerine, istatistik alanında yardımcı olan Doç. Dr. Özlem SEPETCİ’ye sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca çalışmamda desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen, bana olan güvenlerini hiç kaybetmeyen aileme teşekkür ederim.

    İSİM SOYİSİM

    TARİH

    2) ÖNSÖZ


    Bu çalışmada, Fransa’nın başkenti Paris’teki Notre Dame Katedrali’nde 16 Nisan 2019 günü çıkan yangın bağlamında, tarihi eserlerde restorasyon güvenliğinin önemi ve denetim eksiklikleri ele alınmaktadır. Tarihi eserleri koruma kavramı, hükümetlerin yüzlerce yıllık yapı ve eserlerin restorasyonuna karar verme süreçleri, bazı ihale örnekleri ve restoratörlerin meslek etiği kriterleri incelenmektedir. Notre Dame Katedrali’nin 12’inci yüzyılda inşa edilen ahşap çatısının çökmesine ve yapının zarar görmesine sebep olan restorasyon çalışmasını yürüten kurumlar, yangının ardından açılan soruşturma üzerinde durulmuştur. Çalışmanın sonuç bölümünde, toplumsal önemi bulunan eserlerin yenilenme kararlarına ilişkin süreçlerde kamuoyunun da söz sahibi olabilmesi için bazı öneriler getirilmektedir. Bu süreçlerin dünyadaki örnekleri incelenmektedir.

    Bu çalışmanın hayata geçirilmesi sürecinde bilgi ve tecrübelerinden faydalandığım Prof. Dr. Şebnem KAYA’ya, araştırmanın her bir aşamasında görüşleriyle beni destekleyen, samimiyetini her zaman hissettiren ve beni doğru yönde yönlendiren danışman hocam Yrd. Doç. Dr. Mehmet KÖSEOĞLU’na, desteğini ve yardımlarını esirgemeyen XX Üniversitesi Kütüphanesi çalışanlarına, literatüre hâkim olmamı sağlayan Doç. Dr. Özlem SEPETCİ’ye sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca çalışmamda desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen, bana olan güvenlerini hiç kaybetmeyen aileme teşekkür ederim.

    3) ÖNSÖZ


    Konjoktürel dalgalanmaların temel nedenlerinden biri olarak gösterilen iktisadi şokların ekonomiyi nasıl etkilediği, iktisatçılar tarafından araştırılan önemli konulardan biri olmuştur. Çeşitli makroekonomik modeller konuya ilişkin farklı görüşlere sahip olmakla birlikte, konjonktürel dalgalanmaların talep yanlı şoklardan kaynaklandığı ve iktisadi şokların üretim düzeyi üzerindeki etkilerinin geçici olduğu yönünde geleneksel bir görüş bulunmaktadır. Ancak 1980’li yıllardan itibaren, dalgalanmaların kalıcı bir olgu olabileceği ve stokastik trendden kalıcı sapmalar sergileyebileceği düşünülmektedir.

    Bu anlamda iktisadi şokların reel makroekonomik değişkenler üzerindeki olası etkilerinin sürekli olup olmadığı, özellikle 1990’lı yıllardan itibaren iktisat literatüründe önemli bir yere sahip olduğu görülmektedir. Yapılan ampirik çalışmalar genellikle yabancı ülke ekonomilerine ilişkin olmakla birlikte, Türkiye ekonomisi için bu konuda yapılmış birkaç çalışmanın olması konunun önemini daha da arttırmaktadır.

    Çalışma konusunun belirlenmesinde ve çalışmanın hazırlanma sürecinin her aşamasında bilgilerini, tecrübelerini ve değerli zamanlarını esirgemeyerek bana her fırsatta yardımcı olan değerli hocalarım Sayın Prof. Dr. XXX YYY ve Prof. Dr. AAA BBB’a teşekkürü bir borç bilirim.

    Öğenci Adı SOYADI

    4) TEŞEKKÜR


    Bu çalışmanın gerçekleştirilmesinde, değerli bilgilerini benimle paylaşan, kendisine ne zaman danışsam bana kıymetli zamanını ayırıp sabırla ve büyük bir ilgiyle bana faydalı olabilmek için elinden gelenden fazlasını sunan her sorun yaşadığımda yanına çekinmeden gidebildiğim, güler yüzünü ve samimiyetini benden esirgemeyen ve gelecekteki mesleki hayatımda da bana verdiği değerli bilgilerden faydalanacağımı düşündüğüm kıymetli ve danışman hoca statüsünü hakkıyla yerine getiren Yrd. Doç. Dr. aaaa YILMAZOĞLU’na teşekkürü bir borç biliyor ve şükranlarımı sunuyorum. Yine çalışmamda konu, kaynak ve yöntem açısından bana sürekli yardımda bulunarak yol gösteren ve gelecekteki hayatında çok daha başarılı olacağına inandığım kıymetli Arş. Gör. Özlem TUNCAYER’e de sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca kıymetli zamanını benim hazırladığım bitirme projesine ayırıp değerlendireceği için ve üniversite hayatımın bu son döneminde bana kattığı her bilgi için Prof. Dr. Neslihan ÇORAK’ye teşekkürü borç bilirim.

    Teşekkürlerin az kalacağı diğer üniversite hocalarımın da bana 4 yıllık üniversite hayatım boyunca kazandırdıkları her şey için ve beni gelecekte söz sahibi yapacak bilgilerle donattıkları için hepsine teker teker teşekkürlerimi sunuyorum Vve son olarak çalışmamda desteğini ve bana olan güvenini benden esirgemeyen Hakan BAŞ’a ve beni bu günlere sevgi ve saygı kelimelerinin anlamlarını bilecek şekilde yetiştirerek getiren ve benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen bu hayattaki en büyük şansım olan aileme sonsuz teşekkürler.

    Meçhul BİLİNMEZ

    5) ÖNSÖZ


    Ekonometrik ve sosyal açıdan toplumun yaşam kalitesini artırarak ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek, gelişmekte olan ülkelerin temel hedeflerinden bir tanesidir. Ekonomik kalkınmayı hedefleyen kalkınma planlarının temel unsurlarından birisi de eğitim hedefleridir. Çünkü eğitim seviyesi gelişmiş olan bir toplumda ekonomik kalkınma yüksek olacaktır ve toplumun refah seviyesi daha da yükselecektir.

    Bu çalışmada, ekonomik kalkınmada eğitimin önemi üzerindeki etkileri açısından etkileri araştırılmıştır. Bu çalışmanın konusunun belirlenmesinde ve hazırlanma sürecinin her aşamasında değerli bilgilerini ve zamanını benden esirgemeyerek her fırsatta çalışmamla yakından ilgilenen, eleştirileriyle yol gösteren danışman hocam ŞÜKRAN KAHVECİ‘ ye ve Abim Orhan YILMAZ’a teşekkür ve minnetimi özellikle belirtmek istiyorum.

    Sinem İNCEER

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.