Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Ruvigo 32 .soru

1.ipucu: Ünlü bir edebiyatçıdan ilham aldı.
2.ipucü: Onunla aynı adı taşıyan bir hükümdar vardır.
3.ipucu : Sağlık sorunları sebebiyle askerlik yapmadı.
4.ipucu: Bir felsefi akımın temsilcilerindendir.
İpuçlarında bahsedilen kişinin tam adı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    gokturk

    • 2020-04-26 21:33:44

    Cevap : Konstantin Eduardoviç Tsiolkovsky, modern roket bilimi ve astronotiğin kurucu babalarından biri olarak kabul edilen Rus bilgin ve kâşiftir.

    Roma imparatoru “Büyük” lakaplı Konstantin ile aynı adı taşımaktadır. 1857 yılında Rusya’da dünyaya gelen Tsiolkovsky, 10 yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle işitme kaybı yaşadı. Bu nedenle ilkokula kabul edilmediği için eğitimine evde devam etti ve bu sırada fizik ve matematik ile ilgilenmeye başladı.

    O, ufkunu açan ve kendisine ilham veren yazar Jules Verne‘in eserlerinden, özellikle “Ay’a Yolculuk” adlı kitabından etkilenmiştir.

    Konstantin Tsiolkovsky’nin yaşadığı işitme kaybı ileriki yaşlarda azalmasına rağmen hayatı boyunca hep devam etmiştir. Bu nedenden dolayı sağlık muayenesinden sonra askerlik görevinden muaf tutulmuştur.

    Küçük yaşta annesini kaybetmesi gibi yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen bilimsel anlamda birçok başarıya imza atmıştır. 400’den fazla çalışması bulunan Tsiolkovsky’nin 90’dan fazla yayımlanmış eseri mevcuttur.

    Çalışmaları arasında roket yakıtı olarak sıvı oksijen ve Sıvı hidrojenin kullanımı, yer çekiminden kurtulma hızının hesaplanması, uzay (yörünge) istasyonları, uzay boşluğuna çıkabilmek için basınç odaları, çok kademeli güçlendiriciler ve roketlerin boşlukta hareketini açıklayan “Tsiolkovsky Denklemi” vardır.




    “Herkese Bilim Teknoloji’ dergisinde yayınlanan ‘Rahat Uyu Tsiolkovsky’ başlıklı yazıda Konstantin Tsiolkovsky ile ilgili şunlar yazılmıştır:

    “1903 yılında yayınlanan Kozmik Uzayın Tepkili Motorlarla Keşfi adlı kitabında mucidi olduğu ‘Sıvı yakıtla çalışan yeterince güçlü bir roketin’ Dünya’nın yerçekiminden kurtularak diğer gezegenlere ulaşabileceğini teorik olarak açıklamıştır.

    Dünya’nın çekiminden kurtulma hızını doğru olarak hesaplamıştır. Dünya’ya dönen uzay araçlarının atmosfere yeniden girişte ısınan dış çeperlerini soğutmaya yarayan ve roketin ağırlık merkezini değiştirmek suretiyle hareketini kontrol eden teknolojilerin fikir babası ve mucidi O’dur.”

    Bunun gibi günümüz teknolojisine öncülük eden ve hâlâ kullanılmakta olan çalışmalarının yanında, henüz gerçekleştirilmesi mümkün olmayan uzay asansörü, uzayda koloni kurma ve bu koloniler için gıda ve oksijen sağlayan kapalı çevrimli biyolojik sistemler gibi çalışmaları da vardır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.