Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Sabah namazi gunes vaktinde kilinirmi

sabah namazi gunes vaktinde kilinirmi sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2024-03-31 16:04:25

    Cevap :

    Sabah namazı güneş vaktinde kılınır mı, sorusu iki şekilde yorumlanabilir:

    1. Güneş doğduktan sonra sabah namazı kılınır mı?

    Cevap hayırdır. Sabah namazının vakti, güneş doğmadan önce fecrin doğuşuyla başlar ve güneş doğana kadar devam eder. Güneş doğduktan sonra sabah namazının vakti çıkmış olur.

    2. Güneş doğmadan hemen önce, güneşin ilk ışıklarının görüldüğü vakitte sabah namazı kılınır mı?

    Bu durumda da sabah namazı kılmak mekruhtur. Sabah namazının en faziletli vakti, fecrin doğuşundan güneş doğmadan 15-20 dakika öncesine kadarki zamandır. Güneşin ilk ışıklarının görüldüğü vakit ise mekruh vakit olarak kabul edilir.

    Özetle:

    1. Sabah namazı güneş doğmadan önce kılınır.
    2. Güneş doğduktan sonra sabah namazı kılınmaz.
    3. Güneş doğmadan hemen önce, güneşin ilk ışıklarının görüldüğü vakitte sabah namazı kılmak mekruhtur.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2024-03-31 16:04:34

    Cevap : Sabah namazı, imsak vakti girdiğinde kılınabilir. İmsak vakti, tan yerinin ağarması demek olan ikinci fecrin doğmasıyla başlar ve güneşin doğuşuna kadar devam eder. Sabah namazı imsak vaktinin girmesiyle kılınabilir. Bununla birlikte, konuyla ilgili bazı rivayetlere dayanan Hanefi mezhebine göre, sabah namazının biraz geciktirilerek (isfar vaktinde) kılınmasının daha uygun (müstehap) bulunduğu belirtilmektedir. Gün doğduktan sonra sabah namazı kılınmaz. Kerahat vaktinden le namaz vaktine kadar ise farz ve sünneti kaza edilir. İmsak vakti ile birlikte sabah namazının vakti girdiğine göre bu vakitte sabah namazı kılınabilir. Ancak sabah namazının vakti girdikten sonra geciktirilmeden kılınması daha uygun olabilir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2024-03-31 16:04:45

    Cevap : İslam'da sabah namazı, fecir vaktinden sonra kılınır ve güneş doğmadan önce tamamlanır. Fecir vakti, sabahın ilk ışıkları belirgin hale gelir gelmez başlar ve güneş doğana kadar devam eder. Bu nedenle, sabah namazı, güneşin doğmadan önce kılınır ve genellikle sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilir. Güneş doğduktan sonra kılınan namaz, sabah namazı kabul edilmez, bunun yerine güneş doğuduktan sonra farz kılınacak olan ikinci namaz olan teheccüd namazı olarak adlandırılır. Bu nedenle, sabah namazı, güneşin doğmadan önce kılınır ve İslami terminolojide "sabah namazı" olarak adlandırılır.
    Cevap Yaz Arama Yap




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.