Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Sanatın toplum üzerindeki etkilerine örnekler veriniz

örnekler veriniz

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-11-26 12:37:34

    Cevap : Sanatın toplum üzerindeki etkilerine örnekler:
    1. Sanat eseri bireyleri geliştirir. Okuduğumuz bir romandan birçok şey öğrenir ve hayatımıza uygularız. Öğrenmenin en güzel yollarından biridir.
    2. Sanat eseri insan ruhuna iyi gelir sakinleştirir ve düşünmesini sağlar. Dinlediğiniz bir müzikle kendinizi daha iyi hissedip moral bulur veya içinde bulunduğunuz sıkıntıdan uzaklaşır ve rahatlarsınız.
    3. Sanat eserleri toplumun aynasıdır. Sosyologlar, psikologlar, tarihciler ve diğer bilim dallarında toplumu ve bireyi anlamak için sanat eserleri sıklıkla kullanılır.
    4. Sanat eserleri geleceğe açılan kapıdır. Sanatçı hayal eder ve bilim adamları sonra onu yapar. bilim kurgu edebiyatındak eserleri düşünün onlarca yıl önce yazılmış bu eserler bilim adamlarına ilham olmuş ve bilime yön vermiştir. Çünkü sanat hayal gücünü geliştirir.
    5. Sanat hayal gücümüzle birlikte anlama kapasitemizi geliştirir. Sanatçı çoğu zaman istediğini dolaylı yoldan anlattığı için anlamak için bireylerin düşünmesi hatta bazen araştırması gerekmektedir. Yani insanın zihninde bir yolculuk gibidir sanat.
    6. Sanat toplumları birleştirir çünkü evrenseldir. Aynı şarkı ile bütün milletlerden insanlarla şarkı söyleyip aynı hisleri hissedip dans edebilirsiniz. Bir çok insanı sanat eserleri biraraya getirir.
    7. Sanatla ilgilenen toplumlar barışçıl ve insan sevgisi doludur. 
    8. Sanatla ilgilenmek, güldürür, düşündürür, hayal ettirir yani insanın düşünsel her noktasına en çokta ruhuna dokunur. Sanatçılartopluma iyi yönde yol açan kanallardır.
    Bknz: Sanat

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-11-26 12:26:39

    Cevap :

    Bir milletin inancı, dili, estetik anlayışı ve millî zevkleri, adeta onun ruhu gibidir. Dolayısıyla sanat eserleri o toplumlara ruhunu verir.
    Sanatçı içinde yaşadığı toplumdan etkilenir, toplumu yansıtır.

    Sanat yaşamın içinden geldiği gibi aynı zamanda toplumda yaşayan bireylerin yaşamlarını da etkiler. Toplum sanatın olası içeriğini ve işlevini belirler. Burada sanatçı önemli bir noktadır. Çünkü bu eserler onun bir parçasıdır.

    Sanat, duyular dünyasından işlevde, biçimde ve içerikte kökten ayrıdır; ama gene de bu dünyanın bir parçasıdır. Sonuçta sanatçı da bu dünyanın içinde yaşadığına göre sanat eserinin bu dünya ile ilişkisiz, tamamıyla kopuk olduğu düşünülemez.

    Sanat sadece gerçeğin bir betimlemesi değildir; kendi gerçeğinin bir koşutudur. Sanatın kendi içersinde bir hayatı vardır. Gerçekte sanat, toplumun bir parçasıdır. Çünkü çevresiz hiçbir şeyin olmayacağını bilmemiz gerekir. Sanat sadece insan ilişkilerinin dayandığı iletişimleri olanaklı kılmaya yardım etmekle kalmaz; üstelik bu ilişkilerin niteliğinin de bir parçasıdır.

    Sanatçı, yaşadığı çağın özelliklerinden, toplumunun dili inançları, dil ve edebiyat birikimi, yaşama biçimleri ve coğrafyasından beslenir ve etkilenir, ortaya koyduğu eserlerle toplumu etkiler.

    Sanatçı, düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu anlayabilen bir insandır bu nedenle topluma ışık tutan, aydınlatan bir yanı vardır.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.