Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Sanatın toplumdaki yeri ve önemi

Sanatın toplumdaki yeri ve önemi

Bu soruya 4 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Viento

    • 2020-10-20 09:59:11

    Cevap : Sanat evrenin ve insanın var oluşu ile başlar. Yaşadığımız toplumda sanatçının geçirmiş olduğu aşamalar ile sanata yüklenen roller çağın gerektirdiklerine göre değişiklik gösterir. Buna paralel olarak da toplumun ve her koşulda sanatçının halktan kopamayışı, kentin sanatçı üzerindeki etkisi, kent teması ile toplumsal sorunlar yadsınamaz hale gelir. Aynı zamanda sanatın toplum içinde ayrıcalıklı bir yeri olduğu bilinmektedir. Bu ayrıcalık bazen toplumun kişisel tutumlarını öne sürdüğü bir yer olurken bazen de bu tutumların aşıldığı bir ortam haline gelir.

    Böyle bir ortamda ise bireylerin güzellik hakkında yargıya varan beğenileri önem kazanır. Bu beğeni, toplumsal durumlar değişse bile kendini, insanın kendi var oluş gerçeğinin içinde, kendi doğal eğilimiyle bir başka biçimde ortaya koyar. Bu yüzden de sanatın varlık nedeni hiçbir zaman bütünüyle aynı kalmamıştır. Eğer toplum sınıflara bölünmüş bir iç çatışma halindeyse bu kez de sanat başlangıçtaki görevinden birçok anlamda farklılaşmıştır.

    Bu çalışmada asıl anlatılmak istenen; sanatın var oluşunu, sanatın toplum ile ilişkisini, dış etkenlerin sanatçıya nasıl yansıdığını ve sanatçının bunu nasıl ifade ettiğini, kent yaşamındaki yabancılaşmayı, kent insanındaki mutsuzluğu ve kırık dökük insan ilişkilerini yansıtmaya çalışmaktır. Unutulmamalıdır ki, bir toplumun ilerlemesinde en önemli etkenlerden biri bilim, kültür, felsefe, yaşam standartları ve sanat arasındaki etkileşimdir. Sanatta evrenselliği hedeflemek; Sanatı yorumlamak, özümleyebilmek, anlamak yani sanatla iç içe olmakla mümkündür.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-10-21 04:04:12

    Cevap :

    Sanatın Toplum İçin Önemi Nedir?

     Bu Soruyu Gelin Birlikte Cevaplayalım...

    Sanat kişinin duygu ve düşüncelerinin anlık yaşadığı hislerin çeşitli araç ve gereçlerle dışa yansıtılmasıdır insan ne düşünürse ne yaşarsa onu dışarıya verir. İç dünyasında meydana gelen duygu değişikliklerini bir şekilde dışarıya atarken sanatıda kullanmış olur.
    Şöyleki sanat olmadan insanların estetik yanı eksik kalmış demektir yaşadığı duygu yoğunluğunu ama resim yaparak ama enstruman çalarak çevreye yansıtır. Yaşadığı dönemin de ortaya çıkardığı eserler üzerinde etkisi vardır aynı zamanda sanatın toplumda meydana gelen değişiklikleri kolaylaştıran bir etkisi vardır. Kişilerin anlama, algılama, düşünme gibi yeteneklerini ve duygusal açıdan kabiliyetlerini harekete geçirir.

    Not: Sanat sürekli yenilikler ve yaratıcılığı destekliyen bir olgudur. Eğitim konusunda da çocukları ve gençleri sanatla iç içe yaşatmak gerekir...‼
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-10-21 04:04:41

    Cevap : Sanat yaşamın içinden geldiği gibi aynı zamanda toplumda yaşayan bireylerin yaşamlarını da etkiler. Toplum sanatın olası içeriğini ve işlevini belirler. Burada sanatçı önemli bir noktadır. Çünkü bu eserler onun bir parçasıdır. . Sanat, duyular dünyasından işlevde, biçimde ve içerikte kökten ayrıdır; ama gene de bu dünyanın bir parçasıdır. Sonuçta sanatçı da bu dünyanın içinde yaşadığına göre sanat eserinin bu dünya ile ilişkisiz, tamamıyla kopuk olduğu düşünülemez. Sanat sadece gerçeğin bir betimlemesi değildir; kendi gerçeğinin bir koşutudur. Sanatın kendi içersinde bir hayatı vardır. Gerçekte sanat, toplumun bir parçasıdır. Çünkü çevresiz hiçbir şeyin olmayacağını bilmemiz gerekir. Sanat sadece insan ilişkilerinin dayandığı iletişimleri olanaklı kılmaya yardım etmekle kalmaz; üstelik bu ilişkilerin niteliğinin de bir parçasıdır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-10-21 04:05:09

    Cevap : Sanat; kişiye estetik yargı yapabilme konusunda yardımcı olmayı amaçlarken, yeni biçimleri hissedip, eğlenmeyi ve heyecanlarını doğru biçimlerde yönlendirmeyi öğretir. Demek ki sanat, her kişiyi yaratıcılığa yöneltip, onun bilgisel, bilişsel, duyusal ve duygusal eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir.

    Sanat, her yaştaki birey için gereklidir ve insan hayatında önemli bir yer tutar. Sanat; bireyin yaratıcı güç ve potansiyellerini eğitmek, estetik düşünce ve bilinci örgütlemek için gereklidir. Sanat, bireyin sosyal ilişkilerini ayarlamasını, işbirliği ve yardımlaşmayı, doruyu seçme ve ifade edebilmeyi, bir işe başlayıp bitirme sevincini tatmayı, üretken olmayı sağladığı için gereklidir. Sanat eğitimi, gözlem yapma, orjinalite buluş ve kişisel yaklaşımları destekler, pratik düşünceyi geliştirir. Olayları, olmadan da beyinde gerçekleştirebilme gücünü arttırır. Bireyin el becerisini geliştirir ve sentez yapmasına yardımcı olur.

    Madde madde sanatın topluma faydaları

    1. Sanat estetiktir ve toplumun estetik yönünü geliştirir. 
    2. Sanat bir ruhtur ve sanat o toplumdaki insanların kendi ruhları ifade etmesini sağlar.
    3. Sanat hayal etmektir ve toplumun hayalleri ufuklarını açar. .
    4. Sanat üretmektir o topluma üretim yönünde yol gösterir.
    5. Sanat küçücük bir noktada bile evrenselleşmektir toplumu insanları aynı noktada birleştirir ve evrenselleştirir.
    6. Sanat fikirlerimizi, düşüncelerimizin en iyi ifade ediş şeklidir, insanlara topluma düşüncelerini güzel yollarla ifade etmenin ufkunu açar.
    7. Sanat birlikteliktir tek bir şarkıyla bir milyonları birleştirir.
    8. Sanat toplumun nefes kaynağıdır hayat kötü gitsede hala güzel olan birşeyleri görebilmektir. 
    9. Bileme yol gösteren sanattır bugün yaşadığımız birçok teknolojiyi ilk insanın hayal ürünü olan sanat eserlerinde gördük. Sanat hayal ediyor teknoloji gerçekleştiriyor.
    10. Sanat toplumun yansımasıdır sanatsız bir toplum estetikten uzak bir toplum olarak kalacaktır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.