Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Sık tuvalete gitmek neyin belirtisi

Sık tuvalete gitmek neyin belirtisi sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    HNDPK

    • 2022-08-21 14:36:12

    Cevap :

    Sık tuvalete gitmek neyin belirtisi

    Sık idrara çıkma ihtiyacı, genel olarak böbrek fonksiyonlarında veya idrar yollarında çeşitli nedenlerle fonksiyon bozukluğuna yol açan dahili hastalıklarda veya vücudun olağandan daha fazla miktarda idrar ürettiği koşullarda görülebilir. Bu bakımdan, aşağıdaki koşul ve rahatsızlıkların seyrinde sık idrara çıkma isteği meydana gelebilir:

     

    1. İdrar yolu enfeksiyonları: Toplumda sık idrara çıkma şikayetinin en yaygın sebebi idrar yolunda gelişen enfeksiyonlardır. Enfeksiyon nedeniyle dokuların iltihaplanması ve tahriş olması sonucunda sürekli idrar yapma hissi ortaya çıkar.
    2. Belirli içecekler: Kahve, çay gibi idrar söktürücü özelliğe sahip kafein yönünden zengin içecekleri fazla tüketilmesi, idrar miktarını ve sıklığını artırır.
    3. Diyabet: Şeker hastalığı durumunda kandaki şeker oranı düzensiz olduğu için böbrekler normalden fazla çalışır ve vücuttan atılması gereken sıvı oranı artar. Özellikle şeker hastalığının erken belirtilerden biri sık idrara çıkma isteğidir.
    4. Gebelik: Özellikle gebeliğin son üç ayında, bebek ve rahim hacminin artışı ile birlikte idrar yollarına olan baskı artarken, idrar miktarında da göreceli artış yaşanır.
    5. İlaç kullanımı: İdrar söktürücü özelliğe sahip ilaçların düzenli kullanımında sık idrara çıkma yaşanabilir.
    6. Yaşlılık: İleri yaşla birlikte, mesane ve idrar yollarında idrar tutmaya yarayan kaslarda zayıflık geliştiğinden, idrar tutma zorlaşır ve özellikle geceleri idrar yapma ihtiyacında artış yaşanır.
    7. Böbrek hastalıkları: Böbrek yetmezliğinin belirli safhalarında veya idrar miktarında artışa yol açan çeşitli böbrek hastalıklarının seyrinde sık idrara çıkma gelişebilir.
    8. Prostat bezi hastalıkları: Prostat bezinde büyümeye neden olan belirli rahatsızlıklarda, prostat bezinin büyüyerek idrar kesesine baskı yapmasına paralel olarak, az miktarda ve sık idrar yapma izlenebilir.
    9. Nörolojik problemler: Mesanenin hiperaktif özellik gösterdiği bazı nörolojik rahatsızlıklarda sık idrara çıkma şikayeti oluşabilir.
    10. Vajinit: Vajina veya vulva enfeksiyonlarında idrar sıklığında artış meydana gelebilir.
    11. Ürojinekolojik sorunlar: Kadınlarda idrar yolunun son kısmı olan üretranın fonksiyonel bozukluklarında ve hiperaktivitesinde; idrar kaçırma, ani idrara çıkma isteği ve sık idrara çıkma şikayetleri görülebilir.
    12. Travma: Fiziksel travmalar, idrar yolunda daralmaya yol açarak idrar yapmayı zorlaştıran ve sık idrara çıkma ihtiyacı meydana getiren önemli faktörlerden biridir.
    13. Böbrek taşları: İdrar yollarında tıkanıklığa yol açan böbrek taşları, idrar sıklığında artışa yol açabilir.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.