Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Kimya
  • 3 yıl önce
  • 4 Cevap

Simyaciların yaptığı çalışmalar bilim dalı mıdır

simyaciların yaptığı çalışmalar bilim dalı mıdır

Bu soruya 4 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Viento

    • 2020-10-22 07:52:43

    Cevap : Simyacılar Kimya biliminin ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Fakat simya bir bilim dalı değildir ve yaptığı çalışmalar bilimsel değildir.

    Kimya bilimi 
    Simyacıların, altın üretmek için bütün elementleri kullanmaları farklı elementlerin meydana gelmesine ve keşfedilmesine neden olarak kimyaya katkı sağlamıştır. Böylece simya, kimyanın ortaya çıkmasında ve gelişmesinde bir katkı meydana getirmiştir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-10-23 04:16:12

    Cevap : Sözlükte SİMYA Nedir:
    Özellikle 20. yüzyılda kimya alanında çok büyük gelişmeler oldu. Ne var ki kimya bir zamanlar, hem de çok uzak olmayan bir geçmişte, büyünün ve batıl inançların egemenliğinde olan bir uğraştı. Bu uğraşa simya denirdi.

    Simya Nedir ?
    Modern kimyanın 200 yıl kadar önce doğduğu söylenebilir. Ama onu oluşturan, doğmasını sağlayan bilgi ve deneyim birikimi yaklaşık 5000 yıllıktır. Kimya, tarihsel olarak simyadan evrilerek ortaya çıkmıştır. Kimyanın doğuşuna kadar geçen binlerce yıl boyunca maddelerin özellikleriyle ve birbirleriyle olan etkileşimleriyle ilgilenenler hep simyacılar olmuştur. Tıpkı günümüz kimyacıları gibi simyacılar da zamanlarının büyük bir bölümünü laboratuvarlarında geçirirdi. Ama onlar, kimyacılar gibi maddeler arasındaki ilişkilerin nasıl olduğunu, değişimlerin neden ortaya çıktığını anlamaya çalışmazdı.

    Simyacıların başlıca uğraşı, sıradan maddeleri daha değerli maddelere dönüştürmenin yollarını bulmaktı. Her simyacının düşlerini süsleyen maddelerin başında da felsefe taşı (ya da ‘felsefeci taşı’) olarak bilinen, büyülü bir taşı elde etmek gelirdi. Bu taşın, taşıdığı güç sayesinde bakır, kalay, demir ya da kurşun gibi sıradan metalleri altına dönüştürdüğüne inanılırdı. Bunun yanında bazı simyacılar da yaşamlarını her türlü hastalığı iyileştirdiğine, sonsuz gençlik ve ölümsüzlük verdiğine inanılan ‘yaşam suyu’nu (el iksir ya da ab-ı hayat)
    aramaya adamıştı. Çin’den Hindistan’a, Ortadoğu’dan Avrupa’ya kadar bütün simyacıların başlıca uğraşları bunlardı.

    Simyayla uğraşanların doğaya ve onu oluşturan maddelere bakışları çok farklıydı. Onların da kendilerine özgü ama bilimsel olmayan bazı kuramları vardı. Örneğin dört temel elemente inanırlardı. Bunlar hava, toprak, ateş ve suydu. Onlara göre yeryüzündeki bütün maddeler bu dört temel elementin değişik oranlardaki karışımından oluşmuştu. Bunun yanında bu elementlerin taşıdığı bazı temel özellikler de vardı: soğukluk, kuruluk, sıcaklık ve ıslaklık. Her element bu dört temel özellikten ikisini taşırdı. Ateş sıcaklık ve kuruluközelliklerini taşırdı. Toprak kuru ve soğuktu; hava sıcak ve ıslaktı; su da ıslak ve soğuktu.

    Kuşkusuz simyacıların felsefe taşını ya da yaşam suyunu elde etmek için denediği Hiçbir yöntem sonuç vermedi. Ama binlerce yıl boyunca binlerce simyacının bu umarsız çabası sırasında insanların yararına birçok madde bulundu, çeşitli aletler geliştirildi ve yöntemler ortaya çıktı. Doğanın gerçek yapıtaşı olan elementlere ilişkin büyük bir bilgi birikimi oluştu. Modern kimyanın temelleri yavaş yavaş atıldı. Zamanla simyanın büyü temelli boş inanışları, etkisini yitirmeye başladı. Simya çalışmaları 1400’lü yıllarda doruğa ulaştıktan sonra insanlar simya kuramlarına olan inançlarını yitirmeye başladılar. Özellikle Rönesansla birlikte doğayı anlamak için dikkatli gözlemler, özenli ölçümler ve birtakım deneyler yapan bazı insanlar ortaya çıktı. Bunlar çalışmalarında büyü ya da simyaya başvurmuyordu. Bu tür çalışmalar giderek yaygınlaştı, matbaa sayesinde de kitaplarla paylaşılmaya ve iyice yayılmaya başladı.

    Her şeye rağmen simya 1600’lü yılların sonuna kadar kimyayla birlikte varlığını sürdürdü. Birçok bilim insanı doğayı ve insanı bilimsel olarak ele almadan önce bir süre simyayla uğraştı.

    Simyacılar, felsefe Taşı denen düşsel bir taşın, metalleri altına dönüştürme gücü olduğuna inanırdı.

    Birçok simyacının temel amacı sıradan metallerden altın elde etmekti. Bunun için sıra dışı deneyler yapmaktan çeknmezlerdi. Örneğin Hamburglu simyacı Henrig Brand bu amaçla 1669’da aslan idrarıyla yüzlerce deney yapmıştı. Ona göre bu soylu hayvanın idrarında altın bulunmalıydı. Brand aylar süren çabasının sonunda kuşkusuz altın elde edemedi ama parlayan yeni bir madde buldu. Ona ‘ışık taşıyan’ anlamına gelen Yunanca ‘fosfor’ adını verdi. Simyacılar yeryüzündeki bütün maddelerin dört temel elementten oluştuğuna inanırdı. Bunlar ateş, toprak, hava ve suydu.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-10-23 04:16:12

    Cevap :
    Bulmacada 'Simyaciların yaptığı çalışmalar bilim dalı mıdır' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Simyaciların yaptığı çalışmalar bilim dalı mıdır' sorusunun yanıtı 5 harflidir ve cevaba ise SİMYA yazabilirsiniz.



    Diğer cevaplar:
    SİMYA kelimesinin eş anlamlıları..
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Alşimi yazabilirsiniz.
    İlgili bulmaca soruları:
      Cevap Yaz Arama Yap

      Tugcedogus

      • 2020-10-23 04:16:12

      Cevap :
      Bulmacada 'Simyaciların yaptığı çalışmalar bilim dalı mıdır' sorusunun cevabı olan 'SİMYA' kelimesinin sözlükte eş anlamı nedir:
      1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Alşimi yazabilirsiniz.
      Cevap Yaz Arama Yap

      Cevap Yaz




      Başarılı

      İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.