Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Sineğin teki, kirli bir su birikintisindeki saman çöpünün üstüne kondu. Kendince çok geniş olan su birikintisini deniz sanıyordu. Sinek bir ara başını kaldırdı ve kendi kendine "Gemiyi ve denizi ben nice zamandır düşünür dururdum. İşte şu denizdir, bu da gemim... Ben de işini bilen, bilgili bir kaptanım." dedi. O küçücük ve pis su birikintisi ona göre sınırsızdı. Altındaki saman çöpünü gemi, kendisini kaptan sanıyordu. Çünkü sinekte durumunu kavrayacak göz yoktu.

Bu hikâyenin teması aşağıdakilerden hangisidir?
A. Alçak yerde tepecik kendini dağ zanneder.
B. Ağaçtan maşa, aptaldan paşa olmaz.
C. Herkesin dünyası gözünün gördüğü kadardır.
D. Körler memleketinde şaşılar padişah
Üniversite +

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-12-24 05:30:23

    Cevap : Sineğin teki, kirli bir su birikintisindeki saman çöpünün üstüne kondu. Kendince çok geniş olan su birikintisini deniz sanıyordu. Sinek bir ara başını kaldırdı ve kendi kendine "Gemiyi ve denizi ben nice zamandır düşünür dururdum. İşte şu denizdir, bu da gemim... Ben de işini bilen, bilgili bir kaptanım." dedi. O küçücük ve pis su birikintisi ona göre sınırsızdı. Altındaki saman çöpünü gemi, kendisini kaptan sanıyordu. Çünkü sinekte durumunu kavrayacak göz yoktu.
    Bu hikâyenin teması aşağıdakilerden hangisidir?
    A. Alçak yerde tepecik kendini dağ zanneder.
    B. Ağaçtan maşa, aptaldan paşa olmaz.
    C. Herkesin dünyası gözünün gördüğü kadardır.
    D. Körler memleketinde şaşılar padişah

    AÇIKLAMA: Bu hikâyenin teması, "herkesin dünyası gözünün gördüğü kadardır" şeklinde verilen "C" seçeneğidir. Hikâyedeki sinek, kendi küçücük ve pis su birikintisini deniz ve gemi olarak görür ve kendisini de işini bilen, bilgili bir kaptan olarak hayal eder. Ancak bu sineğin, gerçekte ne deniz ne de gemi olduğunu bilmediği görülür. Bu, hikâyenin teması olarak, herkesin dünyasının, kendi gözlerinin gördükleri kadarı olduğunu vurgulamaktadır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.