Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Şök rehber öğretmen görüşü örneği

Şök rehber öğretmen görüşü örneği sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-06-14 07:29:31

    Cevap :

    2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

    ………………………………….. LİSESİ

    12/B SINIFI

    ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR.

     

    Toplantı Tarihi - Saati- Yeri:

    …./ …./ 2022 – 12.30 –Öğretmenler Odası

    Kurul Başkanı:

    …………………. (Müdür Yardımcısı)

    12/B Sınıfı

    Şube Öğretmenleri:

     

    (Bu şubede derse giren tüm öğretmenler yazılmalı)

    Murat AKINCI: Sınıf Rehber Öğretmeni (Türk Dili ve Edebiyatı)

    ……………………….

    ……………………….

    ……………………….

    ……………………….

    ……………………….

    ……………………….

    ……………………….

    ……………………….

    GÜNDEM:

     

    1. Açılış ve Yoklama,
    2. Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması,
    3. Eğitim kaynakları ile atölye, laboratuar ve diğer birimlerden nasıl yararlanılacağının plânlanması,
    4. Öğrenci ödev ve projeleri ile sınavların plânlaması,
    5. İnceleme gezileri, beden eğitimi, spor ve izcilik etkinlikleri, halk oyunları ve benzeri sosyal etkinliklerin düzenlenmesi,
    6. Meslekî ve teknik eğitim programlarına devam edenlerin başarı durumlarına göre mesleğe, iş hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmeleri.
    7. Dilek ve temenniler.

     

    GÖRÜŞMELER VE ALINAN KARARLAR

    2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı, …………………………….. Lisesi, 12/B Sınıfı Şube Öğretmenler Kurulu …/…/2022 tarihinde yukarıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere öğretmenler odasında okul müdür yardımcısı ........................... başkanlığında toplandı.

     

    1. 1. Gündem Maddesi: Açılış ve Yoklama

     

    Yapılan yoklamada 12/B sınıfında derse giren bütün öğretmenlerin, toplantıda hazır bulunduğu görüldü.

     

    1. 2. Gündem Maddesi: Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması

     

    Murat AKINCI (Türk Dili ve Edebiyatı):  “Türk Dili ve Edebiyatı eğitiminin tam anlamıyla amacına ulaştırılmasıyla ilgili olarak Ortaöğretim 12.Sınıf Türk Edebiyatı/ Dil ve Anlatım Dersi Müfredat Programı gereğince incelenmiş, zümre toplantılarına taşınıp değerlendirilmiştir.

     

    Plânlara alınan davranışların kazandırılmasında öğrencilerin bilgileri, seviyeleri, ilgileri dikkate alınmış; buna göre yöntem, teknik, araç-gereçler belirlenerek öğrenci merkezli sağlıklı bir planlama gerçekleştirilmesine gayret edilmiştir.

     

    Verimli bir öğrenme ortamının oluşturulmasında planın ve planlamanın mutlak gerekliliğine inanarak hareket edilmiştir.

     

    Yapılan ölçme ve değerlendirme çalışmaları sonunda elde edilen veriler ışığında başarının istendik düzeye getirilmesi noktasında gerekli önlemler alınacaktır.

     

                Başarının istendik düzeyde olmamasının başlıca nedenlerini şöyle sıralamak mümkün:

    1. Haftada iki gün okulda bulunmaları derslere motivasyonlarını olumsuz yönde etkilemekte
    2. Derse hazırlıklı gelinmemesi
    3. Okulda, derslerde başarılı olma noktasında öğrencilerde olması gereken gayret, ilgi ve motivasyon eksikliği
    4. Sınıfın fiziki koşullarının eksikliği/ yetersizliği (Sınıf yazı tahtası vs.)
    5. Bazı öğrenciler için devamsızlık sorunu…

     

     

    ALINACAK ÖNLEMLER:

    1. Sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerde öğrenciler kitap okumaya özendirilecek.
    2. Bir ders saati içerisinde öğrencilerin seviyesine uygun eserlerin sürekli ve güdümlü okunması olanağı yaratılarak, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına çalışılacak.
    3. Devamsızlık problemlerinin önüne geçebilmek için okul-veli-öğretmen işbirliğinin sağlanmasına çalışılacak.

    4.Öğrencilerin derslere hazırlıklı gelmeleri hususunda gerekli önlemler alınacak

    5.Derslerde ilgi ve dikkatin canlı tutulmasını sağlayacak gerekli önlemler alınarak tüm öğrencilerin derse katılımı sağlanacak. Öğrenci merkezli eğitim anlayışı etkin olarak uygulanacak.

    6.Sınıflar arası şiir, kompozisyon, bilgi ve münazara yarışmaları düzenlenecek.

    7.Öğrenci başarısının artırılması hususunda her türlü fedakârlık yapılacak. Okul idaresinin de imkân yaratması durumunda okul çıkışlarında ya da hafta sonları ücretsiz kurs verilecek.

    8.Derslerde öğrencilerin sözlü ya da yazılı anlatımlarında görülen hataları branş gözetilmeksizin tüm öğretmenlerce düzeltilmeli, onların kırık dökük ifadeler kullanmalarına göz yumulmamalıdır.

    9.Velilerle daha etkin ve sonuç almaya yönelik işbirliğine gidilecek.

     

     

    ........................... (Seçmeli Geometri) : “Yaptığım seviye tespit sınavı sonucunda başarısızlığı görülen öğrencilerle geriye dönük olarak bir çalışma yapılarak, bu öğrencilerin diğerleriyle aynı seviyeye gelmeleri sağlanacak. Öğrencileri, çeşitli çalışmalarla ve testlerle daha aktif hale getirmeye çalışıyorum. Başarı istenilen düzeyde değil, seviye grupları yaparak öğrencilerde görülen eksiklikleri gidermeye çalışıyorum.” dedi.

     

    ........................... (Mesleki İngilizce): “Öğrencilerin derse katılımı genel olarak iyi. Ancak sınıfta başarı bence yetersiz. Yetersizliği görülen öğrencilerle daha yakında ilgilenilmesi gerekiyor. Başarıyı artırmak için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Zümreler arasında zaman zaman işbirliği yapılması gerekiyor. Yine aynı şekilde okuma-yazma-anlama konularında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ile işbirliği yapılması gerekiyor.” dedi.

     

    ........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları): “Özellikle birkaç öğrenci çok başarılı ve çok gayretli. Okuma alışkanlığının kazandırılması ve pekiştirilmesi başarıyı daha da artıracaktır. Bütün öğrencilerin derse katılımını sağlamalıyız. Her öğrenciyle elimizden geldiğince ilgilenmeliyiz.” dedi.

     

    ........................... (Resim): “Başarı genel olarak iyi. Sınıfta çok başarılı ve çok başarısız öğrenciler var. Derslerde bu durumu göz önüne almak zorundayız. Sınıftaki tüm öğrencilerin anlayabileceği seviyede ders anlatmalıyız. Öğretimin yanında eğitime de önem vermeliyiz.” dedi.

     

    ........................... (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi): “Sınıf başarısı genel olarak iyi. Kesinlikle kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalı. Bir de bütün öğrencilerimize kâğıt düzeni konusunda bilgi vermeliyiz ve bu konu üzerinde hassasiyetle durmalıyız. Öğrencilerimize iyi davranışlar kazandırmalıyız.” dedi.

     

    ........................... (Konuk İlişkileri): “Ders anlatımlarında ne kadar çok duyu organına hitap edersek başarıyı o kadar artırmış oluruz. Teorik anlatımdan ziyade daha çok uygulama yaptırılması gereklidir.” dedi.

     

    ........................... (Seçmeli Dil ve Anlatım): “Öğretim programlarımız Talim Terbiye Kurulunun kararı ile tespit edilmiş olup, bu kararın dışında ihtiyaç duyulması halinde konuların yerini değiştirmek suretiyle dersin daha verimli hale gelmesi sağlanmalıdır.” dedi.

     

     

    1. 3. Gündem Maddesi: Eğitim kaynakları ile atölye, laboratuar ve diğer birimlerden nasıl yararlanılacağının plânlanması

    ........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : Derslerin özelliği ve konular gereği okulumuz atölye ve laboratuarlarından yararlanmak için ilgili sorumlusu ile işbirliği yapılmalıdır.

     

    1. 4. Gündem Maddesi: Öğrenci ödev ve projeleri ile sınavların plânlaması,

    ........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : “Öğrencilerin hangi dersten ödev alacakları sınıf rehber öğretmeni tarafından öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerini göz önünde tutularak belirlenerek, öğrencilere gerekli bilgilendirmeyi yapar. Öğrenciler ilgili ders öğretmeniyle irtibata geçerek ödevlerin yapılmasında uygulanacak yöntemler, ödevde aranacak nitelikler ve ödevin değerlendirme kriterlerini öğrenirler. Bu esaslara uygun olarak hazırlanan ödevler ders kesiminden iki ay önce teslim edilmelidir.”

     

    ........................... (Mesleki İngilizce): “Öğrenciler isterlerse ilgi duydukları ikinci bir dersten ders öğretmeninin onayıyla ödev alabilirler.”

     

    ........................... (Resim): “Ödev verilirken teorik bilgi istenmesinden ziyade projeye dayalı konular seçilmesi, öğrencinin ilgisini daha çok çekeceğine inanıyorum. Böylece ödevini severek yapmasına neden olacaktır.”

     

    ........................... (Seçmeli Geometri) : “Aynı günde ikiden fazla sınav yapılmaması yönetmelik gereğidir.  Yazılı tarihleri belirlenirken bu hususa dikkat edilmelidir.”

     

    ........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : “Ders defterlerinin arkasına yazılı tarihleri çizelgesine o sınıfta derse giren tüm öğretmenler yazılı tarihlerini önceden girerek imzalarlarsa bu problem çözülür.”

     

    1. 5. Gündem Maddesi: İnceleme gezileri, beden eğitimi, spor ve izcilik etkinlikleri, halk oyunları ve benzeri sosyal etkinliklerin düzenlenmesi

     

    ........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : “Okulumuz gezi kulübü tarafından düzenlenecek olan il içi ve il dışında düzenlenecek olan gezilere ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere öğrencilerimizin katılımını sağlamak için tüm öğretmenlerimiz teşvik etmelidir.”

     

    1. 6. Gündem Maddesi: Meslekî ve teknik eğitim programlarına devam edenlerin başarı durumlarına göre mesleğe, iş hayatına ve yüksek öğrenime yönlendirilmeleri.

     

    ........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : “Mesleki ve teknik eğitim programlarına devam eden öğrencilerimizin başarı durumlarına göre mesleğe, iş hayatına ve yüksek öğretime yönlendirilmesi konusunda yardımcı olalım. Sınavsız geçiş ve YGS/LYS konularında aydınlatalım.”

     

    1. 6. Gündem Maddesi: Dilek ve Temenniler

     

    Kurul Başkanı ..........................., öğrencilerin ve öğretmenlerin başarılarının artması dileğinde bulundu ve toplantıya katılanlara teşekkür ederek toplantıyı sona erdirdi.

     

     

     

    12/B Sınıfı Şube Öğretmenleri

     

     

     

    Murat AKINCI

    Sınıf Rehber Öğretmeni (Türk Dili ve Edebiyatı)

     

     

    ------------------

    Seçmeli Geometri

     

     

    --------------------------

    Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları

     

     

    ------------------------

    İngilizce

     

     

    -------------------------

    ...........................

    Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

     

     

    -----------------------

    Resim

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ONAYLANMIŞTIR.

    .../…/2022

    ……………………..

    Okul Müdürü

     

     

     

    Notlar:

     

    MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

     

      1) 7/9/2013-28758 RG

      2) 19/2/2014-28918 RG

      3) 21/6/2014-29037 RG

      4) 13/9/2014-29118 RG

      5) 19/9/2014-29124 RG

      6) 1/7/2015-29403 RG

      7) 28/10/2016-29871 RG

      8) 26/3/2017-30019 RG

      9) 16/9/2017-30182 RG

    10) 14/2/2018-30332 RG

    11) 01/09/2018-30522 RG

     

    01 Eylül 2022 Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde ŞÖK:

     

    Sınıf ve şube öğretmenler kurulu

    MADDE 110- (1) Sınıf/şube öğretmenler kurulunun oluşumu; sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde, şube öğretmenler kurulu ise aynı şubede ders okutan öğretmenler ile rehberlik öğretmenlerinden oluşur.

     

    (2) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde yapılır. İhtiyaç hâllerinde ise eğitim kurumu müdürünün, ilgili müdür yardımcısının, rehberlik öğretmeninin ya da sınıf/şube rehber öğretmeninin talebi ve eğitim kurumu müdürünün uygun görmesiyle toplanır. Sınıf/şube öğretmenler kurulu toplantıları ihtiyaca göre ayrı ayrı yapılabileceği gibi birleştirilerek de yapılabilir. (RG-01/09/2018-30522) “Sene içerisinde yapılan toplantılarda, ders yılı başladıktan sonra yapılan ilk toplantıda görüşülen gündem ve alınan kararlar dışında yeni gündemler oluşmuş ise e-Kurul ve Zümre Modülünde sadece onlar için yeni bir toplantı kaydı oluşturulur. Yeni gündem oluşmamış ise alınan kararların gerçekleşme düzeyi değerlendirilerek sonuçları e-Kurul ve Zümre Modülüne işlenir. Ders yılı sonunda yapılan toplantıda ise eğitim ve öğretim yılı boyunca alınan kararlar ve sonuçları değerlendirilerek Yıllık Plan Modülüne işlenir ve sonucu işlenmemiş karar bırakılmaz.”

     

    (3) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde konuyla ilgili hazırlanacak ve kurul üyelerine toplantı öncesi e-Kurul ve Zümre Modülü üzerinden duyurulacak gündem ile toplanır. Zorunlu durumlar dışında toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya diğer iletişim araçlarıyla da duyurulur.

     

    (4) Kurulun başkanı, eğitim kurumu müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısıdır.

     

    (5) Görüşülen konuların özelliğine göre öğrenci velileri ile ilgili sınıfta/şubede derse giren eğitici personel de kurul toplantılarına davet edilebilir.

     

    (6) Kurul toplantıları ders saatleri dışında yapılır.

     

    (7) Sınıf/şube öğretmenler kurulu toplantılarında aşağıda yer verilen maddelerden ilgili görülenler ile eğitim kurumu müdürünün gerekli gördüğü konular, kurul üyelerinin salt çoğunluğunun kararıyla gündeme alınması kararlaştırılan konular eğitim kurumlarının kademe ve türleri ile sınıf ve şubelerine göre gündeme alınır ve görüşülerek karara bağlanır. Kararlar oy çokluğuyla alınır. Eşitlik hâlinde kurul başkanının katıldığı görüş kabul edilir. Gündem ve alınan kararlar e-Kurul ve Zümre Modülüne işlenir ve kararlar müdürün onayından sonra uygulamaya konulur. Ayrıca, kurul toplantı tutanağı, toplantıya katılmayanlar da dâhil ilgili tüm üyeler tarafından imzalanır ve eğitim kurumu yönetimince saklanır.

     

    (8) Sınıf/şube öğretmenler kurulunda;

    1. a) Bir önceki toplantıda alınan kararlar,
    2. b) Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması,
    3. c) Derslerin öğretim programlarıyla uyumlu olarak yürütülmesi,

    ç) Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrencilerin sınıf geçme ve sınıf tekrarı durumları,

    1. d) Özel eğitim ihtiyacı olan/kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarısının artırılması ve eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarının sağlanması amacıyla alınacak tedbirler, yapılması gereken iş, işlem ve planlamalar,
    2. e) Eğitim kaynaklarıyla atölye, laboratuvar ve diğer birimlerden güvenli bir şekilde yararlanma ve planlanma,
    3. f) Okul çevre işbirliği,
    4. g) Üretim etkinliklerinin eğitim ve öğretimi destekleyecek şekilde planlanması,

    ğ) Eğitim kurumu, ilçe, il, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve yarışmalar ile geziler, öğrenci kulüp ve topluma hizmet çalışmaları,

    1. h) Mesleki ve teknik eğitim alanlarına devam edenlerin mesleğe, iş hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmesi,

    ı) Öğrencilerde girişimcilik bilincinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar,

    1. i) Öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık ve sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi,
    2. j) Okul sağlığı çalışmalarına yer verilmesi,
    3. k) Değerler eğitimi çalışmalarına yer verilmesi,
    4. l) İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin planlanması,

    ve benzeri konular gündeme alınarak görüşülür, değerlendirilir ve yeni kararlar alınır.

    Not: Bu tutanağı Word (Docx) formatında aşağıdan ücretsiz olarak indirebilirsiniz..



    Diğer Cevaplara Gözat

    Sunum İçeriği

    2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI………………………………….. LİSESİ12/B SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR.Toplantı Tarihi - Saati- Yeri:…./ …./ 2022 – 12.30 –Öğretmenler OdasıKurul Başkanı:…………………. (Müdür Yardımcısı)12/B SınıfıŞube Öğretmenleri:(Bu şubede derse giren tüm öğretmenler yazılmalı)Murat AKINCI: Sınıf Rehber Öğretmeni (Türk Dili ve Edebiyatı)……………………….……………………….……………………….……………………….……………………….……………………….……………………….……………………….GÜNDEM:1. Açılış ve Yoklama,2. Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması, 3. Eğitim kaynakları ile atölye, laboratuar ve diğer birimlerden nasıl yararlanılacağının plânlanması, 4. Öğrenci ödev ve projeleri ile sınavların plânlaması, 5. İnceleme gezileri, beden eğitimi, spor ve izcilik etkinlikleri, halk oyunları ve benzeri sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, 6. Meslekî ve teknik eğitim programlarına devam edenlerin başarı durumlarına göre mesleğe, iş hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmeleri.7. Dilek ve temenniler.GÖRÜŞMELER VE ALINAN KARARLAR2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı, …………………………….. Lisesi, 12/B Sınıfı Şube Öğretmenler Kurulu …/…/2022 tarihinde yukarıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere öğretmenler odasında okul müdür yardımcısı ........................... başkanlığında toplandı.1. Gündem Maddesi: Açılış ve YoklamaYapılan yoklamada 12/B sınıfında derse giren bütün öğretmenlerin, toplantıda hazır bulunduğu görüldü.2. Gündem Maddesi: Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınmasıMurat AKINCI (Türk Dili ve Edebiyatı): “Türk Dili ve Edebiyatı eğitiminin tam anlamıyla amacına ulaştırılmasıyla ilgili olarak Ortaöğretim 12.Sınıf Türk Edebiyatı/ Dil ve Anlatım Dersi Müfredat Programı gereğince incelenmiş, zümre toplantılarına taşınıp değerlendirilmiştir.Plânlara alınan davranışların kazandırılmasında öğrencilerin bilgileri, seviyeleri, ilgileri dikkate alınmış; buna göre yöntem, teknik, araç-gereçler belirlenerek öğrenci merkezli sağlıklı bir planlama gerçekleştirilmesine gayret edilmiştir.Verimli bir öğrenme ortamının oluşturulmasında planın ve planlamanın mutlak gerekliliğine inanarak hareket edilmiştir.Yapılan ölçme ve değerlendirme çalışmaları sonunda elde edilen veriler ışığında başarının istendik düzeye getirilmesi noktasında gerekli önlemler alınacaktır.Başarının istendik düzeyde olmamasının başlıca nedenlerini şöyle sıralamak mümkün:Haftada iki gün okulda bulunmaları derslere motivasyonlarını olumsuz yönde etkilemekteDerse hazırlıklı gelinmemesiOkulda, derslerde başarılı olma noktasında öğrencilerde olması gereken gayret, ilgi ve motivasyon eksikliğiSınıfın fiziki koşullarının eksikliği/ yetersizliği (Sınıf yazı tahtası vs.)Bazı öğrenciler için devamsızlık sorunu…ALINACAK ÖNLEMLER:1. Sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerde öğrenciler kitap okumaya özendirilecek.2. Bir ders saati içerisinde öğrencilerin seviyesine uygun eserlerin sürekli ve güdümlü okunması olanağı yaratılarak, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına çalışılacak.3. Devamsızlık problemlerinin önüne geçebilmek için okul-veli-öğretmen işbirliğinin sağlanmasına çalışılacak.4.Öğrencilerin derslere hazırlıklı gelmeleri hususunda gerekli önlemler alınacak5.Derslerde ilgi ve dikkatin canlı tutulmasını sağlayacak gerekli önlemler alınarak tüm öğrencilerin derse katılımı sağlanacak. Öğrenci merkezli eğitim anlayışı etkin olarak uygulanacak.6.Sınıflar arası şiir, kompozisyon, bilgi ve münazara yarışmaları düzenlenecek.7.Öğrenci başarısının artırılması hususunda her türlü fedakârlık yapılacak. Okul idaresinin de imkân yaratması durumunda okul çıkışlarında ya da hafta sonları ücretsiz kurs verilecek.8.Derslerde öğrencilerin sözlü ya da yazılı anlatımlarında görülen hataları branş gözetilmeksizin tüm öğretmenlerce düzeltilmeli, onların kırık dökük ifadeler kullanmalarına göz yumulmamalıdır.9.Velilerle daha etkin ve sonuç almaya yönelik işbirliğine gidilecek............................ (Seçmeli Geometri) : “Yaptığım seviye tespit sınavı sonucunda başarısızlığı görülen öğrencilerle geriye dönük olarak bir çalışma yapılarak, bu öğrencilerin diğerleriyle aynı seviyeye gelmeleri sağlanacak. Öğrencileri, çeşitli çalışmalarla ve testlerle daha aktif hale getirmeye çalışıyorum. Başarı istenilen düzeyde değil, seviye grupları yaparak öğrencilerde görülen eksiklikleri gidermeye çalışıyorum.” dedi............................ (Mesleki İngilizce): “Öğrencilerin derse katılımı genel olarak iyi. Ancak sınıfta başarı bence yetersiz. Yetersizliği görülen öğrencilerle daha yakında ilgilenilmesi gerekiyor. Başarıyı artırmak için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Zümreler arasında zaman zaman işbirliği yapılması gerekiyor. Yine aynı şekilde okuma-yazma-anlama konularında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ile işbirliği yapılması gerekiyor.” dedi............................ (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları): “Özellikle birkaç öğrenci çok başarılı ve çok gayretli. Okuma alışkanlığının kazandırılması ve pekiştirilmesi başarıyı daha da artıracaktır. Bütün öğrencilerin derse katılımını sağlamalıyız. Her öğrenciyle elimizden geldiğince ilgilenmeliyiz.” dedi............................ (Resim): “Başarı genel olarak iyi. Sınıfta çok başarılı ve çok başarısız öğrenciler var. Derslerde bu durumu göz önüne almak zorundayız. Sınıftaki tüm öğrencilerin anlayabileceği seviyede ders anlatmalıyız. Öğretimin yanında eğitime de önem vermeliyiz.” dedi. ........................... (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi): “Sınıf başarısı genel olarak iyi. Kesinlikle kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalı. Bir de bütün öğrencilerimize kâğıt düzeni konusunda bilgi vermeliyiz ve bu konu üzerinde hassasiyetle durmalıyız. Öğrencilerimize iyi davranışlar kazandırmalıyız.” dedi............................ (Konuk İlişkileri): “Ders anlatımlarında ne kadar çok duyu organına hitap edersek başarıyı o kadar artırmış oluruz. Teorik anlatımdan ziyade daha çok uygulama yaptırılması gereklidir.” dedi............................ (Seçmeli Dil ve Anlatım): “Öğretim programlarımız Talim Terbiye Kurulunun kararı ile tespit edilmiş olup, bu kararın dışında ihtiyaç duyulması halinde konuların yerini değiştirmek suretiyle dersin daha verimli hale gelmesi sağlanmalıdır.” dedi.3. Gündem Maddesi: Eğitim kaynakları ile atölye, laboratuar ve diğer birimlerden nasıl yararlanılacağının plânlanması........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : Derslerin özelliği ve konular gereği okulumuz atölye ve laboratuarlarından yararlanmak için ilgili sorumlusu ile işbirliği yapılmalıdır.4. Gündem Maddesi: Öğrenci ödev ve projeleri ile sınavların plânlaması, ........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : “Öğrencilerin hangi dersten ödev alacakları sınıf rehber öğretmeni tarafından öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerini göz önünde tutularak belirlenerek, öğrencilere gerekli bilgilendirmeyi yapar. Öğrenciler ilgili ders öğretmeniyle irtibata geçerek ödevlerin yapılmasında uygulanacak yöntemler, ödevde aranacak nitelikler ve ödevin değerlendirme kriterlerini öğrenirler. Bu esaslara uygun olarak hazırlanan ödevler ders kesiminden iki ay önce teslim edilmelidir.”........................... (Mesleki İngilizce): “Öğrenciler isterlerse ilgi duydukları ikinci bir dersten ders öğretmeninin onayıyla ödev alabilirler.”........................... (Resim): “Ödev verilirken teorik bilgi istenmesinden ziyade projeye dayalı konular seçilmesi, öğrencinin ilgisini daha çok çekeceğine inanıyorum. Böylece ödevini severek yapmasına neden olacaktır.”........................... (Seçmeli Geometri) : “Aynı günde ikiden fazla sınav yapılmaması yönetmelik gereğidir. Yazılı tarihleri belirlenirken bu hususa dikkat edilmelidir.”........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : “Ders defterlerinin arkasına yazılı tarihleri çizelgesine o sınıfta derse giren tüm öğretmenler yazılı tarihlerini önceden girerek imzalarlarsa bu problem çözülür.”5. Gündem Maddesi: İnceleme gezileri, beden eğitimi, spor ve izcilik etkinlikleri, halk oyunları ve benzeri sosyal etkinliklerin düzenlenmesi........................... (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : “Okulumuz gezi kulübü tarafından düzenlenecek olan il içi ve il dışında düzenlenecek olan gezilere ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere öğrencilerimizin katılımını sağlamak için tüm öğretmenlerimiz teşvik etmelidir.”6. Gündem Maddesi: Meslekî ve teknik eğitim programlarına devam edenlerin başarı durumlarına göre mesleğe, iş hayatına ve yüksek öğrenime yönlendirilmeleri............................ (Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları), (Müdür Yardımcısı) : “Mesleki ve teknik eğitim programlarına devam eden öğrencilerimizin başarı durumlarına göre mesleğe, iş hayatına ve yüksek öğretime yönlendirilmesi konusunda yardımcı olalım. Sınavsız geçiş ve YGS/LYS konularında aydınlatalım.”6. Gündem Maddesi: Dilek ve TemennilerKurul Başkanı ..........................., öğrencilerin ve öğretmenlerin başarılarının artması dileğinde bulundu ve toplantıya katılanlara teşekkür ederek toplantıyı sona erdirdi.12/B Sınıfı Şube ÖğretmenleriMurat AKINCISınıf Rehber Öğretmeni (Türk Dili ve Edebiyatı)------------------Seçmeli Geometri--------------------------Seçmeli Demokrasi ve İnsan Hakları------------------------İngilizce-------------------------...........................Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi-----------------------ResimONAYLANMIŞTIR..../…/2022……………………..Okul MüdürüNotlar:MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ 1) 7/9/2013-28758 RG 2) 19/2/2014-28918 RG 3) 21/6/2014-29037 RG 4) 13/9/2014-29118 RG 5) 19/9/2014-29124 RG 6) 1/7/2015-29403 RG 7) 28/10/2016-29871 RG 8) 26/3/2017-30019 RG 9) 16/9/2017-30182 RG10) 14/2/2018-30332 RG11) 01/09/2018-30522 RG01 Eylül 2022 Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde ŞÖK:Sınıf ve şube öğretmenler kuruluMADDE 110- (1) Sınıf/şube öğretmenler kurulunun oluşumu; sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde, şube öğretmenler kurulu ise aynı şubede ders okutan öğretmenler ile rehberlik öğretmenlerinden oluşur.(2) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde yapılır. İhtiyaç hâllerinde ise eğitim kurumu müdürünün, ilgili müdür yardımcısının, rehberlik öğretmeninin ya da sınıf/şube rehber öğretmeninin talebi ve eğitim kurumu müdürünün uygun görmesiyle toplanır. Sınıf/şube öğretmenler kurulu toplantıları ihtiyaca göre ayrı ayrı yapılabileceği gibi birleştirilerek de yapılabilir. (RG-01/09/2018-30522) “Sene içerisinde yapılan toplantılarda, ders yılı başladıktan sonra yapılan ilk toplantıda görüşülen gündem ve alınan kararlar dışında yeni gündemler oluşmuş ise e-Kurul ve Zümre Modülünde sadece onlar için yeni bir toplantı kaydı oluşturulur. Yeni gündem oluşmamış ise alınan kararların gerçekleşme düzeyi değerlendirilerek sonuçları e-Kurul ve Zümre Modülüne işlenir. Ders yılı sonunda yapılan toplantıda ise eğitim ve öğretim yılı boyunca alınan kararlar ve sonuçları değerlendirilerek Yıllık Plan Modülüne işlenir ve sonucu işlenmemiş karar bırakılmaz.”(3) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde konuyla ilgili hazırlanacak ve kurul üyelerine toplantı öncesi e-Kurul ve Zümre Modülü üzerinden duyurulacak gündem ile toplanır. Zorunlu durumlar dışında toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya diğer iletişim araçlarıyla da duyurulur.(4) Kurulun başkanı, eğitim kurumu müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısıdır.(5) Görüşülen konuların özelliğine göre öğrenci velileri ile ilgili sınıfta/şubede derse giren eğitici personel de kurul toplantılarına davet edilebilir.(6) Kurul toplantıları ders saatleri dışında yapılır.(7) Sınıf/şube öğretmenler kurulu toplantılarında aşağıda yer verilen maddelerden ilgili görülenler ile eğitim kurumu müdürünün gerekli gördüğü konular, kurul üyelerinin salt çoğunluğunun kararıyla gündeme alınması kararlaştırılan konular eğitim kurumlarının kademe ve türleri ile sınıf ve şubelerine göre gündeme alınır ve görüşülerek karara bağlanır. Kararlar oy çokluğuyla alınır. Eşitlik hâlinde kurul başkanının katıldığı görüş kabul edilir. Gündem ve alınan kararlar e-Kurul ve Zümre Modülüne işlenir ve kararlar müdürün onayından sonra uygulamaya konulur. Ayrıca, kurul toplantı tutanağı, toplantıya katılmayanlar da dâhil ilgili tüm üyeler tarafından imzalanır ve eğitim kurumu yönetimince saklanır.(8) Sınıf/şube öğretmenler kurulunda;a) Bir önceki toplantıda alınan kararlar,b) Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması,c) Derslerin öğretim programlarıyla uyumlu olarak yürütülmesi,ç) Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrencilerin sınıf geçme ve sınıf tekrarı durumları,d) Özel eğitim ihtiyacı olan/kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarısının artırılması ve eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarının sağlanması amacıyla alınacak tedbirler, yapılması gereken iş, işlem ve planlamalar,e) Eğitim kaynaklarıyla atölye, laboratuvar ve diğer birimlerden güvenli bir şekilde yararlanma ve planlanma,f) Okul çevre işbirliği,g) Üretim etkinliklerinin eğitim ve öğretimi destekleyecek şekilde planlanması,ğ) Eğitim kurumu, ilçe, il, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve yarışmalar ile geziler, öğrenci kulüp ve topluma hizmet çalışmaları,h) Mesleki ve teknik eğitim alanlarına devam edenlerin mesleğe, iş hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmesi,ı) Öğrencilerde girişimcilik bilincinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar,i) Öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık ve sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi,j) Okul sağlığı çalışmalarına yer verilmesi,k) Değerler eğitimi çalışmalarına yer verilmesi,l) İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin planlanması,ve benzeri konular gündeme alınarak görüşülür, değerlendirilir ve yeni kararlar alınır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2022-06-14 07:25:39

    Cevap :

    ŞÖK TUTANAĞI

    EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
    …………………İLKÖĞRETİM OKULU
    8-B SINIFI I.DÖNEM
    ŞUBE ÖĞRETMENLERİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

    GÜNDEMLER:
    1. Açılış ve yoklama
    2. İlköğretim kurumları yönetmeliğinde; Şube öğretmenler kurulu ve Rehber öğretmenin görevleri
    3. Atatürk inkılâp ve ilkeleriyle, Temel Eğitim Kanunu’nun genel amaçları doğrultusunda sürdürülen eğitim öğretim çalışmalarının incelenmesi
    4. Öğrencilerin başarı durumu, başarıyı artırıcı çalışmalar ve başarısızlığı önleyici önlemler ve 2010- 2011 eğitim öğretim yılı genel değerlendirmesi
    5. Dilek ve temenniler
    6. Kapanış

    GÜNDEM GÖRÜŞMELERİ
    Açılış ve Yoklama
    ………………. İlköğretim Okulu 2010 / 2011 Öğretim Yılı Birinci Kanaat Dönemi 6.sınıflar Şube Öğretmenler Kurulu 03.12.2010 cuma tarihinde kütüphane salonunda toplandı. Md. Yrd. …… …tarafından 8-B sınıfına giren bütün öğretmenlerin yoklaması yapıldı.
    Tüm öğretmenlerin toplantıda hazır bulunduğu görüldü.

    1. İlköğretim kurumları yönetmeliğinde;
    Şube öğretmenler kurulu ve Rehber öğretmenin görevleri

    Md Yrd. …… söz alarak, İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 96 . maddesinde yer alan “ Şube Öğretmenler Kurulu”nun tanımını yeniden okudu:

    Şube Öğretmenler Kurulu;
    İlköğretim kurumları yönetmeliği madde 96 — (Değişik: 2.5.2006/26156 RG) Şube öğretmenler kurulu, 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda aynı şubede ders okutan öğretmenler ile okul rehber öğretmeninden oluşur. Kurula, gerek görülürse öğrenci velileri, sınıfın başkanı ve öğrencilerce seçilen öğrenci temsilcileri de çağrılabilir.

    Şube öğretmenler kurulu, okul yönetimince yapılacak planlamaya göre birinci (Değişik ibare: 20.8.2007/26619 RG) dönemin ikinci ayında, ikinci yarıyılın birinci veya ikinci haftasında ve yıl sonunda okul müdürü ya da görevlendireceği müdür yardımcısı veya şube rehber öğretmeninin başkanlığında toplanır. Ayrıca, gerektiğinde şube rehber öğretmeni veya okul rehber öğretmeninin önerisinin okul yönetimince uygun görülmesi hâlinde de toplanabilir.

    Şube öğretmenler kurulunda; şubedeki öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık, sosyal ilişkilerin yanı sıra bu Yönetmeliğin 47 nci maddesi hükmünce başarıları ile ailenin ekonomik durumu değerlendirilerek alınacak önlemler görüşülür ve alınan genel karar, uygulanmak üzere şube öğretmenler kurulu karar defterine yazılır.

    Şube öğretmenler kurulunda;
    a ) Derslerin kesilmesini izleyen hafta başında yapılacak toplantıda 48 ve 49. maddeler yapılması gereken görevler yerine getirilir.
    b ) Şubedeki öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık ilişkiler, ekonomik ve başarı durumları değerlendirilerek alınacak önlemler görüşülür ve karar bağlanır.

    Şube Rehber Öğretmenin tanımıyla ilgili olarak M.Yrd ……… İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 76. maddesini okudu:
    Şube Rehber Öğretmeni:
    İlköğretim kurumları yönetmeliği madde 76 — Okul müdürlüğünce öğretim yılı başında 6, 7 ve 8 inci sınıfların her şubesinde bir şube rehber öğretmeni görevlendirilir. 1, 2, 3, 4 ve 5 inci sınıflarda bu görevi sınıf öğretmeni yürütür.
    Şube rehber öğretmenleri “Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği”nde(4) sınıf rehber öğretmeni için belirtilen görevler ile bu Yönetmelikte kendilerine verilen görevleri yaparlar.Şube rehber öğretmeni, müdür ve ilgili müdür yardımcısına karşı sorumludur.
    Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık biriminden ………….. söz alarak ; “Okul Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği”nde sınıf rehber öğretmeni için belirtilen görevleri okudu.

    Sınıf Rehber Öğretmenin Görevleri:

    a ) Rehberlik Hizmetleri birimince verilen yıllık çalışma planı çerçevesinde kendi sınıfı için yıllık bir çalışma planı hazırlar.
    b ) Sorumlu olduğu sınıfla ilgili çalışmalarda, işbirliği yaptığı rehber öğretmene her türlü yardımda bulunur.
    c ) Problemi tespit edilen öğrencilerle mülakat yapılır. Şahsi ve ailevi problemlerinin çözülmesi için gerektiğinde okul yönetimi, öğretmenler ve aileleriyle işbirliği içinde çalışır ve sonuçlarını rehber öğretmenle birlikte toplu dosyaya işler.
    d ) Rehber öğretmenle işbirliği yaparak, seçmeli ders, bölüm, okul, iş ve meslek seçimlerinde öğrencilere yardım eder.
    e ) Öğrencilerin eğitici kol çalışmalarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlar.
    f ) Rehber öğretmenlerle birlikte işbirliği yaparak öğrenciyi tanımak, gerekli bilgileri toplamak için form, fiş, gözlem kartları, anket, test ve benzerlerini uygular, kendisinin yapabileceği değerlendirmeleri yapar ve sonuçları rehber öğretmenle birlikte öğrenci toplu dosyasına işler.
    g ) Başka okullardan naklen gelen öğrencilerin toplu dosya ve öğrenci dosyalarındaki bilgileri inceler ve değerlendirir.
    h ) Sosyal ilişkiler zayıf olan çocukların bu ilişkilerini geliştirmek için eğitici çalışmalarda bulunur.
    ı ) Öğretim yılı sonunda yaptıkları her türlü rehberlik faaliyetlerini, aksaklıkları, sağlanması gereken imkanları ve teklifleri kapsayan bir raporu koordinatör rehber öğretmene verir.
    i ) Okul Müdürünün verdiği rehberlikle ilgili diğer görevleri de yerine getirir.

    Daha sonra Rehber ve Psikolojik Danışman ……….
    2021–2022 öğretim yılı rehberlik çalışmaları genel programıyla ilgili bilgi verdi ve Sınıf Rehber öğretmenlerine dosya halinde birer adet teslim etti.
    Müdür Yardımcısı …… söz alarak; öğrenci kişisel dosyalarıyla ilgili Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 23. Maddesini okudu:

    Öğrenci Dosyası
    İlköğretim kurumları yönetmeliği madde 23 — Her öğrenci için örneğine uygun bir dosya tutulur. Bu dosyada öğrencinin kayıt ve okul değiştirme belgeleri, velisiyle yapılan yazışmalar, rehberlikle ilgili gerekli kayıtlar yer alır. Dosyada gizliliği gerektiren belgeler ile objektif olmayan görüşlere yer verilmez.

    Öğrenci dosyası, öğrencinin okul değiştirmesi veya okulu bitirmesi hâlinde gittiği okula gönderilir.Okulu bitiren ve üst öğrenime devam etmeyen öğrencilerin dosyaları okul arşivinde öğrenci numara sırasına göre beş yıl saklanır.Öğrenci dosyalarının zamanında işlenmesinden ve saklanmasından ilgili öğretmenler, müdür yardımcıları ve okul müdürü sorumludur.

    Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık biriminden …. söz alarak;
    “Bizim öğretim yılı boyunca öğrenci ve velilerimize çalışma programımız gereği uygulayacağımız anket, test ve diğer çalışmaları öğretmenlerimizde zamanında takip eder ve sonuçlarını iyi değerlendirirlerse daha başarılı bir eğitim ortaya koyarız. Ayrıca kişisel dosyalar bilgiler de zamanında işlenmiş olur” dedi.

    2. Atatürk inkılap ve ilkeleriyle, Temel Eğitim Kanunu’nun genel amaçları doğrultusunda sürdürülen eğitim öğretim çalışmalarının incelenmesi

    Md Yrd. …. ; “Öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda yetiştirmek için çaba göstermeliyiz ve yarınlarda umudumuz olan çocuklarımızı muasır medeniyet seviyesine uygun donatmalıyız. Çocuklarımızda ruh ve bilgi bütünlüğü her zaman olmalıdır. Ve bütün öğretmenlerimizin bu şekilde bir eğitim öğretimi benimsetmeleri hususunda özverili olunması gerektiğini söyledi.

    3. Öğrencilerin başarı durumu, başarıyı artırıcı çalışmalar ve başarısızlığı önleyici önlemler

    Derslere göre öğrencilerin başarı durumları tek tek görüşülmeye başlandı ve durumları kısaca şu şekilde not alındı.

    1 ADI SOYADI.. YORUMLAR
    2 ..
    3 .
    4 .
    5 .
    6 .
    7 .
    8 .
    9 .
    10 .
    11 .
    12 .
    13 .
    14 .
    15 .
    16 .
    17 .
    18 .
    19 .
    20 .
    21 .

    ……………. (Matematik Öğretmeni) Sınıfta sorumluluk sahibi öğrenciler olduğu gibi sorumluluğunu yerine getirmeyen öğrencilerin de var olduğunu söyledi. Sınıfta arkadaşlarıyla konuşan ve sınıf disiplinini bozan öğrencilerin sık sık uyarılması gerektiğini belirtti.

    …………………. (Fen ve Teknoloji Öğretmeni): Değişen sınav sistemiyle birlikte 8. sınıf daha da önem kazandı.Öğrencilerin buna motive edilmesi ve temellerinin sağlam olması gerektiği daha iyi anlatılmalı.Dersle alakalı bağımsız düşünceye önem verip öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda çalışmaya yönlendirilmesi gerekir.Dönem sonunda sınıflar arası bilgi yarışması yapılarak dersler daha ilgi çekici hala getirilebilir.
    ………………… (Türkçe öğretmeni): 8 B sınıfında örnek öğrencilerin çokluğuna dikkat çekerek var olan olumlu havanın seneye de devam etmesi adına gelecek seneki sınıf planlamasının yapılırken göz önün de tutulmasın dikkat çekti.

    BAŞARISIZLIK NEDENLERİ

    • Öğrencilerin ödev yapma alışkanlıklarının olmaması
    • Öğrencilerin ilk beş yıldan kalma alışkanlıklarından kurtulmalarının kolay olmaması
    • Kitap okuma alışkanlıklarının olmaması
    • Anlamadıkları konuları sormamaları veya sorma gereği duymamaları
    • Dersi ve öğretmenlerini sevmeleri ve özgüvenlerinin oluşması için gerekli ortamın oluşturulması
    • Aile içi sorunlar
    • Aşırı oyun, Tv ve bilgisayar oyunları
    • Öğrencilerin iyi tanınmaması ve hassasiyetlerinin bilinmemesi.

    Müdür yardımcısı ……………. toplantıya katılan öğretmenlere teşekkür ederek iyi dilek ve temenniler ile toplantıya son verdi…

    …………………………
    Sınıf Rehber Öğretmeni

    …………………… ………………….. ………………….. ……………………
    Mat. Öğrt. Fen ve Teknoloji Öğrt. Sosyal Bilgiler Türkçe Öğrt.

    ……………. ……………….
    Müdür Yardımcısı Okul Müdür

    ………… İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ’NE

    2021–2022 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem Ara Karne Veli Toplantısı 14.04.2022 Cumartesi günü saat
    11.00‘ da okulumuz 6-B sınıfında yapılacaktır.

    Bilgi ve gereğini arz ederim.

    14.04.2022

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.