Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Sözlü iletişimin dezavantajları

Quot;Sözlü İletişimin dezAvantajları sorusunun yanıtı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2020-11-26 19:15:22

    Cevap : Sözlü iletişim, konuşma dili olarak da ifade edilir.

    Sözlü iletişim; yüz yüze görüşmeler, toplantılardaki konuşmalar, sözlü brifingler, halka  hitaplar, sözlü sunumlar, telefonla yapılan görüşmeler, eğitim kursları, konferanslar, seminerler, resmi konuşmalar, kurmay toplantıları, komiteler ve oryantasyon programları gibi çeşitli biçimde kurulur.

    Sözlü iletişim, yüz yüze interaktif biçimde olabileceği gibi, radyo, televizyon ve telefonla da olabilir. Sözlü iletişim, primer (birincil) bir iletişim biçimidir. Sözsüz iletişim ise sekonder (ikincil) iletişim biçimi olarak değerlendirilir.

    İnsanlar, herhangi bir söz söylemeden beden dilleriyle (sözsüz) iletişim kurabilirler; ancak konuştuklarında aynı zamanda sözsüz mesaj vermeme olanakları yoktur.

    SÖZLÜ İLETİŞİMİN DEZAVANTAJLARI
    Sözlü iletişimde etkinlik bakımından sesin büyük bir önemi vardır. Ses insanın tutumunu, duygularını ve iç dünyasını yansıtır ve insanın iç dünyasının aynasıdır. Sesli anlatımın başlıca öğeleri: ses hacmi, ses perdesi, tonlama, kalite, hız, lehçe ve stildir. Bu unsurlar etkin iletişim için başarılı bir şekilde kullanılmalıdır.

    Yüksek ses, fikirleri vurgulamak amacıyla etkili biçimde kullanılabilir. Buna karşılık, gereksiz yere sesi yükseltmek mesajdan çok şey götürebilir ve dinleyicileri kızdırabilir. Öte yandan bazı insanlar çok yumuşak konuşur. Sanki odada dinleyicilerin olduğunun farkında bile değildirler. Ses hacmi ya da tonunda hiçbir değişiklik olmadığı için, bunların konuşma biçimleri monotondur. Bu da karşımızdaki kişiye doğru mesajı veremez.

    Konuşmacının sözcükleri söyleme hızının farkında olması ve bunu kontrol etmesi gerekir. Konu karmaşık olduğu zaman konuşma hızı düşürülmelidir. 

    Kısaca, sözlü iletişimde bulunurken sesimizin tonuna, konuşma hızımıza, tonlama, telafuzumuza dikkat etmemiz gerekir. Aksi halde kişiler arasında sağlıklı iletişim kurulamayabilir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    ArdaPat1 Takipçi
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.