Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Stratejik Planlama Nasıl Olur

Stratejik Planlama Nasıl Olur

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Beste

    • 2015-04-08 12:42:44

    Cevap : Stratejik planlama KİMİZ?, NEREDEYİZ? ve NEREYE ULAŞMAK İSTİYORUZ? sorusunun cevaplarını alabilmek çin gereklidir.
    Stratejik Plan Hazırlama Kılavuzunun Amacı Stratejik Plan Hazırlama Kılavuzunun amacı; • Birimlerimize stratejik planlamanın gereğini anlatmak. • Birimlerimizin hazırlayacakları stratejik planları için yol gösterici olmak. • Birim bazındaki stratejik planların standart bir yapıda olmasını sağlamak. • Tüm birimlerin stratejik planlamaya katılımını sağlamak. • Birimlerin katılımını en üst birimden en alt birime doğru değil en alt birimden en üst birime taşımak. • Stratejik Planlama Ekibiyle uyumlu çalışarak, kurumun stratejik planını oluşturmaktır
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Ugur

    • 2015-04-08 10:48:08

    Cevap : Stratejik Planlama


    Stratejik planlama, kuruluşun bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif eder. Kuruluşun amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirlemesini gerektirir. Uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısı taşır. Kuruluş bütçesinin stratejik planda ortaya konulan amaç ve hedefleri  ifade  edecek   şekilde  hazırlanmasına,  kaynak  tahsisinin  önceliklere dayandırılmasına ve hesap verme sorumluluğuna rehberlik eder.

    Bu çerçevede stratejik planlama:

    Sonuçların  planlanmasıdır: Girdilere değil, kamu hizmetleri ile elde edilecek sonuçlara odaklıdır.

    De
    ğişimin  planlanmasıdır: Değişimin istenilen yönde olabilmesini sağlamaya gayret  eder  ve  değişimi  destekler.  Dinamiktir  ve  geleceği  yönlendirir.  Düzenli olarak gözden geçirilmesi ve değişen şartlara göre uyarlanması gerekir. 

    Gerçekçidir: Arzu edilen ve ulaşılabilir bir geleceği resmeder.

    Kaliteli  yönetimin  aracıdır:  Disiplinli  ve  sistemli  bir  şekilde,  bir  kuruluşun kendisini  nasıl  tanımladığını,  neler  yaptığını  ve  yaptığı   şeyleri  niçin  yaptığını değerlendirmesi,  şekillendirmesi  ve  bunlara  rehberlik  eden  temel  kararları  ve eylemleri üretmesidir.

    Hesap verme sorumluluğuna temel oluşturur: Sonuçların nasıl ve ne ölçüde gerçekleştirildiğinin  izlenmesine,  değerlendirilmesine  ve  denetlenmesine  temel oluşturur.

    Katılımcı bir yaklaşımdır: Stratejik planlama sürecinin kuruluşun en üst düzey yetkilisi  tarafından  tam  olarak  desteklenmesi   şarttır. Bununla  beraber,  ilgili tarafların, diğer yetkililerin, idarecilerin ve her düzeydeki personelin katkısı, ortak çabası ve desteği olmaksızın, stratejik planlama başarıya ulaşamaz.

    Diğer yandan stratejik planlama:

    Günü kurtarmaya yönelik değildir: Uzun vadeli bir yaklaşımdır.

    Bir şablon değildir: Kuruluşların farklı yapı ve ihtiyaçlarına uyarlanabilen esnek bir araçtır.

    Salt bir belge  değildir:  Stratejik  planın  hazırlanması,  gerçekleştirilmesi  için yeterli  değildir.  Planın  sahiplenilmesi  ve  eyleme  geçirilmesi  gerekir.  Asıl  olan stratejik plan belgesi değil, stratejik planlama sürecidir.

    Sadece bütçeye dönük değildir: Stratejik planlama sürecinde  kaynak kısıtları dikkate alınmakla beraber, yıllık bütçe ve kaynak taleplerinin stratejik planları şekillendirmemesi; stratejik planın, bütçeyi yönlendirmesi gerekir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-04-08 12:39:15

    Cevap : Stratejik Planlama bir kurumda görev alan her kademedeki kişinin katılımını  ve kurum yöneticisinin tam desteğini içeren sonuç almaya yönelik çabaların bütününü teşkil eder. Bu anlamda paydaşların ihtiyaç ve beklentileri, paydaşlar ve politika yapıcıların kurumun misyonu, hedefleri ve performans ölçümünün belirlenmesinde aktif rol oynamasını ifade eder. Bir stratejik plan aşağıda yer alan beş temel soruya verilen yanıtların yer aldığı bir rehber niteliği taşır: -         Şu anda neredeyiz? -         Nerede olmayı istiyoruz? -         Gelişmemizi nasıl ölçebiliriz? -         Olmak istediğimiz yere nasıl ulaşabiliriz? -         Gelişmemize yönelik yol haritamızı nasıl saptayabiliriz ve denetleyebiliriz? Bu sorulara verilecek yanıtlar ve stratejik planın diğer unsurları stratejik planlama belgesinin içeriğini oluştururlar .
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.