Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Taksir bulmaca

Bulmacada Taksir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-08-15 18:14:02

    Cevap :
    Bulmacada 'Taksir' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Taksir' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.


    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba Kısma yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba Kısaltma yazabilirsiniz.
    Diğer Cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba Kısıntı yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Taksir yazabilirsiniz.
    Kısma kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Kısıntı (7 harfli)
    Kısaltma kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Taksir (6 harfli)
    Sözlükte Kısma Nedir:
    Kısmak işi

    Sözlükte Kısaltma Nedir:
    Kısaltma (Özet ); bir kelimenin, terimin veya özel adın, içerdiği harflerden biri veya birkaçı ile daha kısa olarak ifade edilmesi ve simgeleştirilmesidir.

    Kısaltma Nedir


    Kısaltma; bir kelime, terim veya özel adın içerdiği harflerden biri veya birkaçı ile daha kısa olarak ifade edilmesi ve sembolleştirilmesidir. Yapılan kısaltmaların benimsenmesi, yaygınlaşması ve herkes tarafından anlaşılması gerekir. AA, AB, ABD, age., AGİK, AIDS, aids, AKM, Alb., Alm., anat., AOÇ, AP, APS, Apt., Ar., Ar. Gör., ark., Asb., ASELSAN, Asist., ASKİ, AŞTİ, AT, Atğm., ATO, AÜ, AÜ, AÜ, Av., B (batı), B. (bay), bağ., BAĞ-KUR, BBC, BCG, BDT, bk. (bakınız), BM, Bn. (bayan), BOTAŞ, Bşk., C. (cilt), DGM, dm, EKG, ed. (edebiyat), FIFA, Fr., g, GAP, gr, HABITAT, Hz., İETT, KBB, km, l, m, Mah., MKE, No. veya Nu., öl., sn (saniye), TIR, TL, yy., zool.

    Kısaltmalar İle İlgili Kurallar


    Kural : Kurum, kuruluş, müessese, makam, üniversite adlarının kısaltmalarında bütün harfler büyüktür. Harfler arasına nokta koymaya gerek yoktur. TRT, TBMM, İTÜ, DSİ, TDK, TTK, MEB, AÜ DTCF, DAÜ, D, B, K, G, KB, GB, KD, GD (son sekizi yön adı) Bu kısaltmalardan sonra gelen çekim ekleri kesme ile ayrılır. Ekler son harfin okunuşuna göre belirlenir; kelimenin uzun şeklinin okunuşuna göre değil: MEB’e, TBMM’nin, DTCD’ne değil DTCF’ye, İTÜ’nden değil İTÜ’den Uyarı : Bazı kısaltmalar da kelime gibi oluşturulmuştur. ASELSAN, BOTAŞ, İLESAM, SEKA, TÖMER, TEDAŞ Bunlara getirilen ekler de düz okunuşa göre belirlenir: ASELSAN’da, BOTAŞ’a, İLESAM’ın, SEKA’nın, TÖMER’den, TEDAŞ’ta Uyarı : Nokta kullanılan kısaltmalar da vardır. Bunlardan sonra getirilen ekler kesmeyle ayrılmaz: K.K.K., M.Ö., M.S., P.K., T.C. Kural : Özel isim veya unvan olan bir kelime birkaç harfle kısaltılıyorsa yalnız ilk harf büyük yazılır. Prof., İst., Doç., Dr., Av., Alb., Gen. Alm. (Almanca), İng., Kocatepe Mah., Güniz Sok. Bu kısaltmalara ek getirilirken kelimenin uzun şeklinin okunuşu esas alınır; ekler kesmeyle ayrılmaz: İst.da, Alm.yı, İng.ye Kural : Özel isim olmayan kelimelerin kısaltması küçük harfle başlar. C. (cilt), s. (sayfa), bkz.(bakınız), vb. (ve benzeri), vs. (ve saire), is. (isim), sf. (sıfat), hz. (hazırlayan), çev. (çeviren), ed. (edebiyat), fiz. (fizik), kim. (kimya) Bu kısaltmalara ek getirilirken kelimenin uzun şeklinin okunuşu esas alınır; ekler kesmeyle ayrılmaz: vb.leri, vs.den, is.ler, sf.lar, hz.da, çev.e, ed.ı, fiz.le, kim.da Kural :Elementlerin ve ölçülerin kısaltmalarında nokta kullanılmaz: C, Ca, Fe, m, mm, cm, km, g, kg, l, mg... Bu kısaltmalara ek getirilirken kelimenin uzun şeklinin okunuşu esas alınır; ekler nokta kullanılmadığı için kesmeyle ayrılır: m’ye, mm’de, cm’yi, km’ye, g’dan, kg’dan, l’de, mg’ı Kural : Sert sessizle biten kısaltmalara ünlüyle başlayan ek getirildiğinde okunuşta sondaki sert ünsüz yumuşamaz: AGİK’in (agiğin değil agikin), TÜBİTAK’a (tübitağa değil tübitaka) Ancak “birlik” kelimesiyle kurulan kısaltmalarda yumuşama görülür: ÇUKOBİRLİK’e (çukobirliğe)
    * Farklı kaynaktan kısaltmaların yazılış örnekleri..
    * Kurum , kuruluş, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmalarıgenellikle sözcüklerin ilk harfleri alınarak ve büyük harfler kullanılarak yapılır. Büyük harflerin kullanıldığı bu tür kısaltmalarda harflerin arasına nokta konmaz. ÖSS ( Ö.S.S. Yanlış ) TBMM ( T.B.M.M. Yanlış ) SSK ( S.S.K. Yanlış ) * Büyük harflerle yapılan kısaltmalardan sonra getirilen ekler kesme işaretiyle (’) ayrılır. Ekler kısaltmanın okunuşuna uygun olarak yazılır. Türk Hava Yolları → THY’ye (THY’na Yanlış) Milli Eğitim Bakanlığı → MEB’in (MEB’nın Yanlış) Öğrenci Seçme Sınavı → ÖSS’ye (ÖSS’na Yanlış) Orta Doğu Teknik Üniversitesi → ODTÜ’nün (ODTÜ’nin Yanlış) Televizyon → TV’de (TV’da Yanlış) Türkiye Elektrik Kurumu → TEK’e (TEK’na Yanlış) * Sözcükler kısaltılırken genellikle ilk harfle birlikte sözcüğü oluşturan temel harfler alınır. Kısaltmanın sonuna nokta konur. * Kısaltılan sözcük özel ad, unvan veya rütbe ise ilk harf büyük olur. T. (Türkçe) İng. (İngilizce) Fr. (Fransızca) Alm. (Almanca) Ord. (Ordinaryüs) Prof. (Profesör) Doç. (Doçent) Yard. Doç. (Yardımcı Doçent) Dr. (Doktor) Av. (Avukat) Çvş. (Çavuş) Onb. (Onbaşı) Bnb. (Binbaşı) tlf. (telefon) yy. (yüzyıl) vb. (ve benzerleri) çev. (çeviren) * Kişi adları kısaltılırken sözcüklerin ilk harfleri alınır. H. Z. Uşaklıgil C. Yılmaz * Elementler, ölçü birimleri dilimize aynen geçmiştir. Bunların sonuna nokta konmaz. Fe (demir) mm (milimetre) cm (santimetre) m (metre) km (kilometre) kg (kilogram) g (gram) l (litre) sn (saniye) * Cadde, sokak, bulvar, mahalle, apartman kısaltmaları büyük harfle başlar. Cad. (Cadde) Sok. (Sokak) Bul. (Bulvar) Mah. (Mahalle) Apt. (Apartman) * Yön bildiren sözcükler kısaltılırken sadece ilk harf alınır, büyük yazılır. D (Doğu) KD (Kuzeydoğu) B (Batı) KB ( Kuzeybatı) K (Kuzey) GD (Güneydoğu) G (Güney) GB (Güneybatı)

    Kısaltmalara Neden İhtiyaç Duyulmuştur


    Soru: kısaltmalara neden ihtiyaç duyulmuştur Cevap: Kısaltmalar yazımı ve anlaşılmayı pratikleştirir. Zamandan ve yerden kazandırır. Kısaltma bir simgeleştirmedir ve ilk bakışta ne olduğunu anlamamızı sağlar. Mesela Türk Dil Kurumu yerine TDK yazmak daha pratiktir. Bir yazıda belki onlarca kez adı geçmesi gerekebilir ve bu kısaltmalar hem anlam hem akıcılık hem yer konusunda yazan ve okuyuca tasarruf sağlar.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

    Cevap Yaz

    Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

    Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

    Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

    Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

    Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.