Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Tarihi Eser Nedir

Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz.

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-04-03 15:53:40

    Cevap : Tarihi Eser Nedir?
    Çok geniş bir anlama sahiptir.Kısaca anlatamak gerekirse genelde yok olmuş devletlerin, milletlerin yaşadığı dönemlerden kalan yapılar, ibadet yerleri, devlet binaları, ceşme,köprü v.s, bunların dışında ev eşyaları, süs eşyaları dönemim paraları gibi günlük kullanımda ne varsa bu materyallerin hepsi tarihi eserdir.

    Tarihi Eserler Neden Önemlidir?
    Tarihi eserler bir toplumun geçmişini anlatan en önemli kalıntılardır. Geçmiş yaşamları anlayabilmek için önemlidir.Tarihi eserlerden elde edilen verilerle günümüzden binlerce yıl önce yaşamiş bir toplumun ne yediğinden, nasıl yaşadığına kadar birçok bilgiye ulaşmamızda bize yardımcı olur.Tarihi eserler bulunduğu bölgede yaşamış toplumların özelliklerini taşıdığından kimlerin o bölgede hangi yıllarda nasıl yaşadığını, ne yediklerini, ne içtiklerini, ne giydiklerini,nasıl binalar yaptıklarını,ne ekip ne biçtiklerinden,dini inançlarına kadar birçok bilgiyi bizlere vermektedir.Her toplumun kendine ait özellikleri olduğundan yapı biçiminden, günlük kulladıkları eşyalara kadar hangi toplumların nerelerde, nasıl yaşadığını bizlere anlatığı için çok önemlidir.Bu eserler ülkelerin milli varlıklarıdır.Tüm hakları devlete aittir.Bunu unutmamak gerekir.

    Tarihi Eserler Kaça ayrılır?
    Kendi içinde bir çok bölüme ayrılır. Arkeolojide tarihi eserler, temel iki bölümden oluşur.
    I.Taşınabilir Kütür varlıkları
    II.Taşınmaz Kültür Varlıkları

    Taşınabilir Kültür varlıkları:
    Bunlar isminde anlaşılacagı gibi taşınabilen eşyalardır. Bunlar çanakçömlek, vazo, sikkeler, heykeller v.s. kısacası aklınıza gelebilecek herşey diyebiliriz.

    Taşınmaz Kültür varlıkları:
    Taşınmaz denilince tarihi yapılar, hanlar hamamlar, su yolları, çeşmeler, gibi yerinden kaldırılması yasak olan eserlerdir.

    Araştırma yapmak için özel izin gerekmektedir.Bu izin için KÜLTÜR BAKANLIĞINA başvurmak gerekir.İzinsiz kazı yapmak yasaktır. Bunun sebebi kültür varlıklarının kaçırılması ve ülke dışına cıkarılmasıdır.Birde asıl önemli olansa kazı uzmanlık gerektiren bir çalışmadır. Kazı sırasında bulunan eserlerin çıkarılaması ve korunması uzmanlık gerektirir. Tarlanızda, bağınızda, bahçenizde bir tarihi eser bulursanız, bunu bölgenizdeki müzeye veya en yakın karakola en kısa sürede ulaştırmanız gerekir.Bunun hiçbir cezası yoktur, aksine bulduğunuz eserin değeri üzerinden Kültür Bakanlığı size bir
    ödülde vermektedir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Tarihi Eser Nedir

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Tarifi ComTr

    • 2015-03-18 12:31:50

    Cevap : Tarihi Eser Nedir Tarihi eserler, geçmiş uygarlıklardan bugüne kadar kalan din, bilim, düşünce, sanat, edebiyat ve mimari gibi alanlarda ortaya konan eserlerdir. *Tarihi eserler insanlar tarafından yapılmışlardır. *Tarihi eserler koruma altındadırlar. Zarar görmemeleri için korunurlar. *Tarihi eserler insanlığın ortak mirası olduğundan ziyaretçilere açık tutulur. Ülkemiz, tarihi eserler bakımından çok zengindir. Ülkemizde yer alan tarihi zenginlikler yüzyıllar öncesini günümüze taşır. Ülkemizin hangi yöresine gidersek gidelim çok sayıda tarihi eserle karşılaşmak mümkündür. Bunun sebebi ise, yurdumuzun inlerce yıldır bir çok medeniyete ev sahipliği yapmasıdır. Saraylar, evler, köprüler, tiyatrolar, kaleler, camiler, kiliseler, hamamlar, ve kervansaraylar tarihi eserlere örnek verilebilir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    • 2015-07-04 04:34:31

    Cevap : TARİHİ ESERLER 1- İnsanların ortak mirasını oluşturur. 2- Geçmişteki uygarlıklar hakkında bilgi ediniriz. 3- İnsanlar tarafından yapılmıştır. 4- Zarar görmemeleri için “Turizm Bakanlığı” tarafından koruma altına alınmıştır. 5- Tarihi eserler, ziyaretçilere açık tutulur, gezilir, geçmiş tarihimiz hakkında fikirler verir. 6- Turistik değerler açısından ülke ekonomisine katkı sağlar.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.