Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Tavşanın büyüme ve gelişme süreci

tavşanın büyüme ve gelişme süreci hakkında bilgi ödevim var.

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Ugur

    • 2015-04-16 09:15:24

    Cevap : 1- Tavşanlar otoburdur. Yalnızca yeşillik ve sebzeyle beslenirler. 2- Ömürleri en fazla 9 yıl sürer. Yaşam koşulları kötü olan Tavşanlar, 4-5 yaşlarında ölebilmektedir. 3- Tavşanlar, aynı Kediler gibi kısırlaştırılabilir. 4- Tavşanlar sanıldığı gibi “kemirgen” sınıfında değildir. Tavşangiller ailesine aittir. 5- Tavşanlar, Hamsterlar gibi geceleri aktif olur, gündüz vakitlerinde uyur. 6- Tavşanlar çok hızlı bir şekilde ürer. Bu nedenle bazı ülkelerde nüfüs patlaması yaşayarak, çeşitli sorunlara neden olmuşlardır. 7- Tavşanların yalnız yaşaması tavsiye edilmemektedir. En az 2 Tavşan olacak şekilde beslemek strese girmelerine engel olur. 8- Tavşanlar kucağa alınmaktan ve aşırı ilgiden pek hoşlanmazlar. 9- Tavşanlara Kedilerde olduğu gibi tuvalet eğitimi verilebilir. 10- Tavşanlar kendilerini sesli olarak değil, vücut dilleriyle ifade ederler. 11- Tavşanlara taze sebze ve yeşilliklerin yanında bir kap içerisinde mutlaka su verilmelidir. Bazı yanlış düşüncelerin aksine, Tavşanlar su içer. 12- Tavşanlar, zarar verebilme ihtimallerine karşı Kedi-Köpek gibi hayvanlardan uzak tutulmalıdır. 13- Tavşan yavruları, gözleri kapalı ve tüysüz bir şekilde doğar. İlk birkaç ay boyunca dış dünyaya karşı savunmasız olarak, korunmaya muhtaç bir halde olurlar. 14- Bilinen Tavşan türü sayısı 50’ye yakındır. 15- Tavşanlar, çok hassastırlar. Sevmek için kucağa alındığında ani hareketlerden kaçınılmalı, doğru bir şekilde tutulmalıdır. 16- Tavşanlar sadece canları acıdığında, çiftleşme dönemlerinde ve hoşnutsuz olduklarında ses çıkarırlar. Bunun dışında, ses telleri bulunmasına rağmen herhangi bir şekilde ses çıkarmazlar. Çiftleşme döneminde gark-gurk, canları acıdığında ise, tiz bir ses çıkarırlar.
    – Tavşanlar pek tavsiye edilmemekle beraber kısırlaştırılabilir. – Ömürleri, bakım şartlarına bağlı olarak 5-10 yıl arasındadır. – Tavşanlar yalnız bakılmamalı en az bir çift olarak beslenmelidir. Sosyal canlılar olduklarından dolayı tek başlarına strese girebilirler. – Otoburdurlar. Beslenmelerinin çoğu yeşillik ve sebzelerden oluşur. – Çok hassas canlılardır. Sürekli olarak ele alınmaktan hoşlanmazlar. – Yavrular, tüysüz ve gözleri kapalı olarak doğar. Gözleri açılıp yürüyünceye dek annelerine muhtaçtırlar. – Yavrulara büyüyünceye dek dokunmamak gerekir. Ele alındıklarında kokumuz onlara geçeceği için, annesi yavrusunu dışlar ve ölüme terkeder. – Yine önemli bir özellikleri de tuvalet eğitimini kolayca kazanabilmeleridir. – Tavşanlar, bilinenin aksine kulaklarından tutarak kaldırılmamalıdır. Bu durum çoğu zaman yapılan bir yanlıştır. – Tavşanlar aynı kafes içerisinde sadece kendi türleriyle beslenmelidir. Başka türlerle birlikte yaşadıklarında huzursuz olabilirler. – Tavşanlara sebze ve yeşilliğin yanında kuru gıdalar da verilebilir. Tohumlar, Tavşanların beslenmelerinde önemli bir yere sahiptir. Bu üç çeşidi, haftalık olarak belirli bir denge içerisinde vermek gerekir. – Taban malzemesi olarak talaş en ideal tercihtir. – Kafeslerinde her zaman temiz ve taze su bulundurulmalıdır. İştahsız ve güçsüz Tavşanlar için belirli aralıklarla (haftada bir) sularına vitamin damlatılabilir.


    Tavşanlar sıcakkanlı hayvanlar olup memeli gurubunda yer almaktadırlar. Yapı olarak çoğu memelinin tersine gündüz uyuyup gece aktiftirler. Yaşam süreleri 7-9 yıl ile sınırlı olmasına rağmen ticari amaçlı yetiştirilen tavşanlar en fazla 4-5 yıl yaşamaktadırlar. Beslenmelerine gelince otçul(herbivor) hayvanlardır. Özellikle yoncayı tercih ederler.Yavrulara sulu gıda (marul vb.) verilmesinden kaçınılmalıdır.Tavşanların gebelik süresi 28-33 gün olması ve yılda 5-8 doğum yapabilmeleri ve her doğumda da ortalama 4-10 yavru vermeleri bir tavşan sürüsünü bir yılda inanılmaz rakamlara ulaştırır.Tavşanın yaşadığı yerin sıcaklığının 10 derecenin altına inmemesi gerekmektedir.Üst sıcaklık limiti ise 30 derecedir.Tavşanın yaşadığı yerde gürültülü seslerin çıkarılması hayvanı strese sokmaktadır.


    Erişkin bir tavşan ırklara göre farklılıklar göstermekle birlikte ortalama 3-6 kg. civarındadır. Buna paralel günlük tükettikleri su 300-600 ml.  yem ise (pelet) 150-300 gr civarında olmaktadır. Koku alama duyuları çok iyi gelişmiştir. Üreme ilkbahar ve yaz öncesi çok yüksek sonbaharda çok düşüktür.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Tavşanın büyüme ve gelişme süreci

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.