Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Tayyar rahmiye hanım hangi şehirde savaşmıştır

tayyar rahmiye hanım hangi şehirde savaşmıştır sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 2 yorum yazıldı.
    2 yıl önce E Ben Osmaniyeliyim ve Osmaniyede böyle bir cadde bile var
    2 yıl önce 5 Osmaniye

    İşte Cevaplar


    HNDPK

    • 2021-10-26 14:30:43

    Cevap : Tayyar Rahmiye Hanım 

    Milli Mücadele kadın kahramanlarından. Raziyeler Köyü / Kaypak Bucağı / Osmaniye doğumlu. Yaşadığı bölge olan Osmaniye düşman işgaline uğradığında milli kuvvetlere katıldı. 1920’de 9. Tümenin Fransızlarla girdiği muharebeye kendi müfrezesiyle katıldı. Başlıca görevi, keşif ve cephe gerisinde kundakçılık yapmaktı. Osmaniye yakınlarındaki demiryolu tünelini patlatarak düşmanın cephane ikmalini büyük sekteye uğrattı. Siperinden çıkıp düşman hattında şehit düşen askerleri sırtında kendi bölgelerine getirmesiyle “uçan” anlamındaki “Tayyar” lakabını aldı.

    Osmaniye’deki Fransız karargâhına düzenlenen saldırıda askerlerin tereddüt etmesi üzerine, “Ben kadın olduğum halde ayakta duruyorum da siz erkek olarak yerlerde sürünmeye utanmıyor musunuz?” diyerek arkadaşlarını hücuma teşvik etti. Aynı muharebede ateş hattında kalan iki arkadaşını korumak için ileriye doğru atıldığında şehit oldu.

    tayyar rahmiye hanım



    Diğer Cevaplara Gözat
    2 yıl önce Sağol
    Cevap Yaz Arama Yap

    Deniz mavi

    • 2021-10-26 14:31:20

    Cevap :
    Tayyar Rahmiye Hanım 1920 yılında Kurtuluş Savaşı'nda Fransızlar ile Osmaniye'de savaşmıştır.

    Tayyar Rahmiye Hanım

    1920 yılında Fransızlar Osmaniye’yi işgal etti, halka çeşitli işkenceler yaptı. Rahmiye Hanım, bu saldırı ve işkencelere dayanamadı ve Hüseyin Ağa’nın millî kuvvetlerine katılmak istedi.
     
    Hüseyin Ağa Rahmiye Hatun’a “Bacım! Bu, er işidir, sen cephe gerisinde belki daha yararlı olursun” dedi.

    Rahmiye Hatun da; “Vatanın savunmasında hepimiz eriz. Düşman toprağımıza ayak basmış, harîm-i ismetimizi kirletmek istiyor. Elim silah tutarken ben nasıl savaşmam" cevabını verdi.

    Rahmiye Hatun Küçük bir müfrezeye komutanlık yaptı. Hüseyin Ağa’nın millî kuvvetlerinin 89. Tümen’le Fransız Kuvvetleri’ne yaptığı taarruza, kendi müfrezesiyle katıldı.işgaline uğradığında milli kuvvetlere katıldı. Keşif ve cephe gerisinde kundakçılık yapmak ile görevliydi başlarda. Osmaniye yakınlarındaki demiryolu tünelini patlatarak düşmanın cephane ikmalini büyük bir sekteye uğrattı.

    Milli mücadelenin erken dönemlerinde sadece keşif ve kundakçılık görevleri gerçekleştiren Tayyar Rahmiye, daha sonra çarpışmalara da katıldı. Ateş hattında kalan iki arkadaşını korumak amacı ile ileriye doğru atılınca şehit oldu.


     
     
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.