Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Teknolojik aletleri güvenli bir şekilde kullanmayan birini gördüğünüzde onu nasıl uyarırsınız

teknolojik aletleri güvenli bir şekilde kullanmayan birini gördüğünüzde onu nasıl uyarırsınız sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2021-12-20 18:34:09

    Cevap : Teknolojik aletleri güvenli bir şekilde kullanmayan birini gördüğünüzde onu nasıl uyarırsınız

    Öncelikle teknolojik aletleri güvenli bir şekilde nasıl kullanmamız gerektiğine değinelim.
    1. Teknolojik bir araç gereci kullanmaya başlamadan önce kullanma kılavuzunu okumalıyız. Kullanma özelliklerini bilmek, bizi birçok tehlikeye karşı korur.
    2. Saatlerce aralıksız çalışan bilgisayarlar ısınabilir. Böyle olduğu zaman yarım saat ya da bir saat kadar bilgisayarlar kapatılıp dinlendirilmelidir. Gece yatmadan önce fişinin takılı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer takılıysa güvenlik için çıkarılmalıdır.
    3. Cep telefonunu uzun saatler boyunca kullanmak hem sağlıklı hem de güvenli değildir. Uzun süre ekrana bakmak göz sağlığımızı bozabilir. Telefonu daha sağlıklı ve güvenli kullanmak isteyen herkes görüşmelerini kulaklıkla yapmalıdır. Bu cihazlar şarj olurken kullanmak ise bataryanın ısınmasına neden yol açar. Cep telefonlarının bataryası ısındığında patlamalara ve yaralanmalara neden olur.
    4. Çocuklarda evlerdeki elektrik kabloları ve prizlerle oynamamalıdır. Bebekli aileler koruyucu priz kapakları alıp kullanmalıdır. Kablodan koku ya da ses geliyorsa bir elektrikçiden yardım alınmalıdır. Kablolara ıslak dokunan kişileri elektrik çarpabilir. Bu nedenle elimizi yıkadıktan sonra teknolojik araçların kablosuna temas edilmemelidir. Banyodan çıktıktan sonra hemen saç kurutma makinesini kullanmak doğru değildir. Önce el ve yüz kurulanmalı, daha sonra saçlara geçilmelidir.
    5. Araç gereçlerin düğmeleriyle oynamak da son derece tehlikelidir.
    6. Mutfaklarda elektrikle çalışan aletleri kullanmak için ailemizi beklemeliyiz. Ocakta ısınmış olan tencerelere dokunmak elimizin yanmasına neden olur. Tost ve ekmek kızartma makinelerinin içine çatal - bıçak gibi gereçler sokulmamalıdır.
    7. Aileler evden çıkmadan önce tehlikeli olabilecek elektronik aygıtları ortadan kaldırmalıdır.
    8. Bilgisayar ve cep telefonlarının yanında bir şey yiyip içmemeye özen gösterilmelidir. Bu cihazların içine yemek kırıntısı kaçarsa bozulabilir. İçinde televizyonun olduğu odalarda su ile şaka yapmaktan kaçınılmalıdır. Su televizyona gelirse cihazın patlamasına neden olabilir. Yatmadan önce mutlaka bilgisayar gibi televizyonların da fişi çıkarılmalıdır.
    9. Bulaşık makinesi kapağının kapatıldığından iyice emin olduktan sonra çalıştırılmalıdır. Çamaşır makinesinin içine ise çamaşır dışında yabancı cisimler atılmamalıdır. Bunlara dikkat edildiği takdirde tüm beyaz eşyalar uzun yıllar boyunca güvenli bir şekilde kullanılabilir.
    10. Anneler ütüyü fişe takılıyken bırakmamaya özen göstermelidir. Çocuklar da fişe takılı ütülere dokunmamalıdır.
    11. Teknolojik araç gereçler alışık olmadığımız sesler çıkarıyorsa vakit kaybetmeden fişten çıkarılmalıdır. Bu araçları tamir etmek için uzman yardımı almak en güvenlisidir.
    12. Televizyon açıkken karşısında uyumak hem sağlığımıza zarar verir hem de güvenli değildir. Yatmadan önce televizyon önce kumanda ile kapatılmalı sonra da fişi çekilmelidir.

    Teknolojik aletleri güvenli bir şekilde kullanmayan birini gördüğünüzde; onu tatlı bir dille uyarmalıyız. Uyarırken yaptığı davranışın sebep olabileceği sonucu düzgün bir şekilde açıklarsak karşımızdaki kişi bizi anlayacak ve hak verecektir.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.