Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Telefon veya sosyal medya kanallarıyla gerçekleşen iletişim türü hangisidir?

Telefon veya sosyal medya kanallarıyla gerçekleşen iletişim türü hangisidir? sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-08-25 04:23:34

    Cevap :

    Telefon veya sosyal medya kanallarıyla gerçekleşen iletişim türüne KİTLE İLETİŞİMİ ve SÖZLÜ İLETİŞİM diyebiliriz.

    Kitle iletişimi: Bir kitlesel araçla -söz gelimi televizyon, radyo, duvar panoları veya sinemalarla- oluşan iletişimdir. Kitle iletişim araçları; çok sayıdaki alııya ulaşmayı ve iletişim kurmayı sağlayan araçlardır. Bunlara örnek olarak; gazete, dergi, televizyon, radyo, sinema, video ve yeni iletişim teknolojileri yani sosyal ağlar (Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Linkedin vs.), wikiler, sözlükler, forumlar vs. gösterilebilir. Kitle iletişimini etkileyen bazı faktörler vardır. Bu faktörler; nitelikli kadronun bulunmaması ya da eksikliği, teknolojinin etkin ve verimli bir şekilde kullanılmaması, ekonomik sorunlar, kamuoyunun beklentilerine uygun programların yapılamaması, yasal sınırlılıkların olması vb. olarak sıralanabilir.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2022-08-25 04:23:34

    Cevap :
    Sözlükte KİTLE İLETİŞİMİ Nedir:
    Geniş dağınık insan topluluklarının, aynı zamanda, örgütlenmiş bir kaynaktan iletilen haberlere veya uyarılara maruz kalması, birtakım kaynaklardan elde edilen bilgi ve haberlerin değişik araçlarla geniş halk topluluklarına yaygın olarak duyurulması.

    Kentleşme ve sanayileşmenin yarattığı toplumsal koşullar kitle iletişiminin ortaya çıkışını zorunlu kılmıştır. Teknolojik gelişme sinema, afiş, televizyon, radyo, gazete gibi kitlesel medyayı ortaya çıkarmıştır. Kitle iletişimi; toplumu bilgilendirmek, bir kurumu veya kişiyi övmek, suçlamak ve savunmak amacıyla kurulabilir.

    Kitle iletişim araçlarının işlevleri;

    1. Haber verir,
    2. Eğlendirir,
    3. Bilgi verir ve eğitir,
    4. Mal ve hizmetleri tanıtır,
    5. Boş zaman geçirtir.

    İnsanoğlu, var olduğu günden bugüne dek iletişim kurmak için çeşitli araçlara başvurmuştur. Kendi gelişimine paralel olarak kullandığı araçlar gelişmiş ve sürekli gelişen iletişim araçları birbirini tamamlamış ancak birisi diğerinin yerini alamamıştır. İletişimin en yalın, en ilkel araçlarından biri kabul edilen işaretlere, kelimelere dayalı olan yazı ve konuşma dilinin yanı sıra beden dili ile sözsüz anlatımlar (jestler, mimikler, dokunma, cevap vermeme, sessiz kalma gibi davranış ve tutumlar; dans, resim, vb.) da yüzyıllar boyunca kullanılagelmiştir.

    Teknolojik gelişimin doğal sonucu olarak gelişen ve elektronikleşen iletişim araçları iletişime sürat ve kolaylık sağlamakla kalmamış aynı zamanda iletişimi kitle iletişimine çevirmiştir.

    Günümüzde posta, telgraf, telefon, faks gibi haberleşme araçlarıyla gazete, radyo, televizyon, uydu ve bilgisayarlar (İnternet ve e-mail) gibi kitle iletişim araçları iletişimin ayrılmaz parçaları durumuna gelmiştir. Bu elektronik iletişim araçları, haberleşme ağıyla kültürü yaygınlaştırarak dünyamızı "küresel bir köy" e dönüştürmüştür.

    Günümüzde toplumsal varoluşu gerçekleştirerek ortaklık yaratmak, bu varoluşu ve ortaklığı sürdürebilmek için kitle iletişimine dolayısıyla kitle iletişim araçlarına ihtiyaç vardır. Çünkü kitle iletişim araçları, sahip olduğu özellikleriyle alıcı kitlesi üzerinde yarattığı etki ve etkileşim süreci sonunda toplumsallaştırmayı gerçekleştiren araçlardır.

    Kitle iletişim araçlarının özellikleri

    1. Sosyal statüsüne göre herhangi bir farklı yaklaşım oluşturmadan çok sayıda insana aynı iletiyi aynı anda ulaştırabilmektedir.
    2. Yayınları ile belirli bir süreklilik ve düzenlilik (yayın periyodu) gösterir.
    3. Sürekli ve düzenli yayınları ile toplumda kendilerine karşı bir talebin oluşmasına neden olur; bu talep, zamanla alışkanlığa, hatta ihtiyaca dönüşür.
    4. Aktarılan iletiler, belge niteliği ve değeri taşıdığı için inandırıcılık ve alıcıyı ikna etme özelliğini de kazanmaktadır. Özellikle radyo ve televizyon iletiyi olay anında aktarabilme özelliğine sahiptir.
    5. Kitle iletişim araçları ile gerçekleşen iletişim sürecinde geri besleme imkânı yoktur. Bu nedenle alıcının tepkisi anında ölçülememektedir.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2022-08-25 04:23:34

    Cevap :
    Sözlükte SÖZLÜ İLETİŞİM Nedir:

    Sözlü İletişim Nedir

    Konuşma dili olarak adlandırılır. Yüz yüze görüşmeler, toplantılardaki konuşmalar, sözlü brifingler, sunumlar, telefon görüşmeleri, eğitim kursları, konferanslar, komiteler, oryantasyon programları sözlü iletişime örnektir. Sözlü iletişim, temel iletişim kurma yöntemidir. Yüz yüze olabileceği gibi televizyon, radyo ve telefonla da olabilir.

    Dil ve dil ötesi olmak üzere iki kısma ayrılır. Dil ile iletişimde karşılıklı konuşmaları ve mektuplaşmaları kabul edebiliriz. Dil ile iletişimde kişiler mesajlarını birbirine iletirler. Dil ötesi iletişim de ise sesin niteliği önemlidir (ses tonu, sesin hızı, şiddeti, hangi kelimelerin vurgulandığı, duraklamalar vb.).

    Dil ile iletişimde kişilerin ne söyledikleri, dil ötesi iletişimde ise nasıl söyledikleri önemlidir. Mesajın doğru iletilmesi, seçilen kelimelere bağlıdır. Ancak algılanması önemli ölçüde dil ötesine göre oluşur. Sözlü iletişimde etkinlik bakımından sesin büyük bir önemi vardır. Ses insanın tutumunu, duygularını ve iç dünyasını yansıtır. Sesli anlatımın başlıca ögeleri, ses hacmi, ses perdesi, tonlama, kalite, hız, lehçe ve stildir. Mesajın aktarılmasında sözcükler, beden dili ve ses iletişim becerisinin bütününü oluşturur.


    Sözlü iletişimin avantajları


    1. Verilen haberin anlaşılma derecesi denetlenebilir.
    2. Soru sorulabilir.
    3. Verilen cevaplar kontrol edilebilir.
    4. Anlaşılmayan konulara açıklık getirilebilir.
    5. Eş zamanlı olarak geri bildirimde bulunulabilir.


    Sözlü iletişimin sakıncaları


    1. Söylenen bir kelimenin, yazıyla ifade edilen bir kelimeye oranla, yanlış anlaşılma ihtimali daha yüksektir.
    2. Planlar, politikalar ve stratejilerle ilgili kalıcı ve uzun süreli iletişimler için uygun bir iletişim yöntemi değildir.
    3. Alınan sözlü mesaj, zamanla ya tamamen ya da kısmen unutulur veya değişikliğe uğrar.


    Sözlü İletişim Çeşitleri

    1. Yüz Yüze İletişim

    En etkin iletişim biçimidir. İki kişinin karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunmasıdır.
    Yüz yüze iletişimin en önemli özellikleri, bilgi değişiminin hızlı bir şekilde yapılabilmesi, vücut işaretlerinin ve baş hareketlerinin kullanılabilmesidir.
    Duruşu, oturuşu, el ve ayaklarını kullanım biçimi bize kişinin duygu ve düşünceleri hakkında fikir verebilir.
    Gerçek iletişim, kişinin gözlerinin içine bakarak yapılanıdır. Tüm duygularını hissederek ve yaşayarak karşısındaki kişiye aktarmasıdır.
    Bu durumda kişi kendini öz benliğiyle ifade eder. Ne dediği ve ne yaptığı net olarak anlaşılır.
    Tüm duygularının yansıması karşı tarafça kolaylıkla algılanabilir. Yüz yüze iletişim; kısa, açık ve ciddi olmalıdır.


    2. Araçlı İletişim

    Bilgi akışının araçlarla sağlanmasıdır. Bu akış "bireyden çoğula" veya "çoğuldan bireye" bilgi yönüyle olan iletişime göre çeşitlendirilir. İletişimde duyuya yönelik algılama söz konusudur. Algılama ve algılatma adına karşılıklı bilgi aktarımı iletişim araçları ile sağlanmaktadır. Bunları şu şekilde gruplandırmak mümkündür.


    1. Telekomünikasyon iletişim araçları

    Göz ve kulağa hitap eden elektrik, elektronik / elektromanyetik, optik teknolojileri kullanan iletişim araçlarıdır. Örneğin telefon, cep telefonu, fax, telex, vb.


    2. Kali-Grafik iletişim araçları

    Yazı ve çizi ile oluşturularak formatlandırılan basım, yayım araçlarıdır. Örneğin, gazeteler, dergiler, afişler, el ilanları, tabelalar, mektuplar, notlar, kitaplar, vb.


    3. Organizasyon iletişim araçları

    Ekipler aracılığıyla gerçekleştirilen; kişi veya topluma aktarılacak mesajları tanıtmayı ve eğlence, eğitim, gezi, tüketme adına yapılan etkinlikleri sağlayan iletişim araçlarıdır. Örneğin, fuarlar, defileler, konferanslar vb.


    4. Sanatsal iletişim araçları

    İster plastik, ister estetik olsun, her türlü sanat faaliyeti veya sanatçı ile sağlanacak iletişim araçlarıdır. Örneğin, dans, resim, müzik, şarkı, sergi, konser, tiyatro, defile, heykel, seramik, animasyon vb.


    5. Görsel-işitsel iletişim araçları

    Göz ve kulağımıza hitap eden multimedya teknolojilerini kullanan iletişim araçlarıdır. Örneğin, TV, sinema, radyo, vb.
    Cevap Yaz Arama Yap




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.