Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Thomas edison'un elektrik alanında yaptığı katkılar

Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz.

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hypatia

    • 2015-05-26 10:06:06

    Cevap : Küçük yaşlarda başlayan araştırma tutkusu ile ilk buluşunu gerçekleştirdi ve 1868’de Boston’da elektrikli kayıt makinesi yaptı. Bu maki­neyi New York’da çalıştığı bir şirkete satarak, kendine bir iş­yeri açtı (1870). Bu işyerinde bir yandan telgraf makinesi yapıp satarken, öte yandan yeni buluşlar için laboratuar oluştu­ruyordu (1876). Bundan sonra sırasıyla çeşitli buluşlarını ger­çekleştirdi. Bunlar arasında gra­mofon ve mikro telefon (1877), elektrik ampulü (1894) en önemli buluştandır. Üzerinde en çok uğraştığı ise elektrik am­pulünün bulunmasıdır. Bunun  sağlayacağı yararları tanıtabil­mek için New York’ta bir mahal­lenin aydınlatılması işini üst­lendi. Bu iş için yoğun bir çalışmaya giren Edison, 1881 ‘de bir elektrik santrali yaptırdı. Aydınlatma için gerekli olan elektrik sigortası, düğme, duy vb. birçok yapı gerecinin bulu­nuşunu gerçekleştirdi. Bunların yanı sıra 1000 den çok buluşun sahibidir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Thomas edison

    Sunum İçeriği

    1. Sayfa
    (11 Şubat, 1847 – 18 Ekim, 1931)Thomas Alva Edisonstyle.visibilitystyle.visibility

    2. Sayfa
    Amerikalı mucit ve işadamı. Pek çok önemli cihaz ve makine icat etmiştir. Bunların en iyi bilinenleri ampul, fonograf, sinema makinesidir. style.visibilitystyle.visibilitystyle.visibility

    3. Sayfa
    Edison, ilköğrenimine burada başladıysa da yaklaşık üç ay sonra algılamasının yavaşlığı nedeniyle okuldan uzaklaştırıldı. Bundan sonraki üç yıl boyunca özel bir öğretmen tarafından eğitildi. Son derece meraklı ve yaratıcı kişiliğe sahip bir çocuk olan Edison, 10 yaşına geldiğinde kendisini fizik ve kimya kitaplarına verdi.

    4. Sayfa
    Bu arada evlerinin bodrumunda bir kimya laboratuvarı kurdu. Özellikle kimya deneylerine ve Volta kaplarından elektrik akımı elde etmeye yönelik araştırmalara ilgi duydu; bir süre sonra kendi başına bir telgraf aleti yaptı ve Mors alfabesini öğrendi. O günlerde geçirdiği ağır bir hastalık sonucu kulakları ağır işitmeye başladı.

    5. Sayfa
    Oniki yaşına geldiğinde ailesine yardım etmek için Port Huron ile Detroit arasında çalışan trende gazete satmaya başlayan Edison, evlerindeki laboratuvarını trenin yük vagonuna taşıyarak, çalışmalarını burada sürdürdü. Bu dönemde Edison, Michael Faraday'ın Experimental Research in Electricity adlı yapıtını okudu ve derinden etkilendi

    6. Sayfa
    Bunun üzerine bir yandan Faraday'ın deneylerini tekrarladı bir yandanda kendi deneylerine ağırlık vererek daha düzenli çalışmaya ve notlar tutmaya başladı. 1868'de kendine atölye kurdu. Aynı yıl geliştirdiği elektrikli bir oy kayıt makinasının patentini aldı. Aygıt oldukça ilgi topladı ama kimse tarafından satın alınmadı.

    7. Sayfa
    1876'da Graham Bell'in geliştirdiği konuşan telgraf üzerinde çalışmaya başladı. Aygıta karbondan bir iletici ekleyerek telefonu yetkinleştirdi. Ses dalgalarının dinamiği üzerine yaptığı bu çalışmalardan yararlanarak 1877'de sesi kaydedip yineleyebilen gramafonu geliştirdi. Geniş yankı uyandıran bu buluşu ününün uluslar arası düzeyde yayılmasına neden oldu.

    8. Sayfa
    1878'de William Wallace'in yaptığı 500 mum güçündeki ark lambasından etkilenen Edison, bundan daha güvenli olan ve daha ucuz bir yöntemle çalışan yeni bir elektrik lambasını geliştirme çalışmasına girişti 21 Ekim 1879'da özel yüksek voltajlı elektrik üreteçlerinden elde ettiği akımla çalışan karbon flamanlı elektrik ampulünü halka tanıttı. Üç yıl sonra New York sokakları bu lambalarla aydınlanacaktı.

    9. Sayfa
    İki kez evlenen Edison'un altı çocuğu oldu. Yaşamının sonuna değin yeni buluşlar yapmak için uğraş verdi.Tam 1093 tane buluşu vardır.Kendisine Menlo Parkı'nın Sihirbazı denirdi.Bazen bu yakıştırmaya kızar,bazen de gülüp geçerdi.Sihir arayanlara da "%1 kabiliyet,%99 ter" derdi.

    10. Sayfa


    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-05-26 10:04:09

    Cevap : Son derece  meraklı ve yaratıcı kişiliğe sahip bir çocuk olan Edison, 10 yaşına geldiğinde kendisini fizik ve kimya kitaplarına verdi ve bu arada evlerinin kilerinde bir kimya laboratuarı kurdu. Özellikle kimya deneylerine ve Volta kaplarından elektrik akımı elde etmeyi yönelik araştırmalara ilgi duydu; bir süre sonra kendi başına bir telgraf aygıtı yaptı ve Mors alfabesini öğrendi. O günlerde geçirdiği bir hastalık nedeniyle kulakları ağır işitmeye başladı. 1878’de William Wallace’ın yaptığı 500 mum gücündeki ark lambasından etkilenen Edison , bundan daha güvenli olan ve daha ucuz bir yöntemle çalışan yeni bir elektrik lambasını geliştirme çalışmasına girişti. Bu amaçla açtığı bir kampanyanın yardımıyla önde gelen işadamlarının parasal desteğini sağladı ve Edison Electric Light Company’yi kurdu. Oksijenle yanan elektrik arkı yerine, havası boşaltılmış bir ortamda ışık yayan ve düşük akımla çalışan bir ampul yapmayı tasarlıyordu. Bu amaçla, 14ay boyunca filaman olarak kullanabileceği bir metal tel yapmaya uğraştı .Sonunda 21 Ekim 1879’da, özel, yüksek gerilimli elektrik üreteçlerinden elde ettiği akımla çalışan, karbon filamanlı elektrik ampulünü halka tanıttı. Sonraki yıllarında Edison, burada laboratuarının 10 katı kadar bir laboratuar açtı. İki kez evlenen Edison’un 6 çocuğu oldu. Yaşamının sonuna kadar yeni buluşlar yapmaya devam etti. Geriye çığır açıcı buluşlarını yanı sıra, gözlemleriyle dolu 3.400 not defteri bıraktı.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.