Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Tıpta Mikrop

Bulmacada Tıpta Mikrop sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-01-24 08:42:04

    Cevap :
    Bulmacada 'Tıpta Mikrop' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Tıpta Mikrop' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.


    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba İNTANİ yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba HUVEYN yazabilirsiniz.
    3. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba VİRÜS yazabilirsiniz.
    Diğer Cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba Mikroplu yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba Antijen yazabilirsiniz.
    İNTANİ kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Mikroplu (8 harfli)
    VİRÜS kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Antijen (7 harfli)
    Sözlükte İNTANİ Nedir:
    Mikropla oluşan, mikroplu

    Sözlükte VİRÜS Nedir:
    Virüs Çeşitleri Biyoloji : Latince "zehir" anlamına gelen virüsler ilk defa tütün yapraklarında olu*şan Leke Hastalığı ile tespit edilmiştir ve buna da tütün Mozaik Virüsü (TMV) denilmiştir.

    1. Virüslerin Yapısı


    Virüslerin yapısı kalıtım maddesi ve protein kılıftan meydana gelir. Bu*na nükleoprotein denir. . Bu yönüyle virüsler Kromozomlara benze*mektedir. Kalıtım maddesi bazılarında DNA, bazılarında ise RNA'dır. Bu genetik maddeye GENOM denir.

    2. Virüslerin Özellikleri


    a. Hücre içi mecburi parazitlerdir.Bunun nedeni; enzim sistemlerinin ve sitoplazmalarının olmayışıdır. Enzim olarak yalnızca konak hücrenin zarını eritebilecek bir tek çeşit enzim taşırlar. b. Konak hücre dışında tamamen cansız olup, ancak canlı vücuduna girdikten sonra canlılık özelliği gösterirler. Bu yüzden virüsler; tabiatta hem canlı, hem cansız özellik gösteren tek varlıktır. - Canlılık özellikleri= Çoğalabilmeleri - Cansızlık özellikleri = Kristalleşebilmeleri c. Her virüs çeşidi vücudun belli hücrelerine girer ve çoğalır. - Kızamık, siğil, su çiçeği virüsü deride. - Kuduz virüsü beyin ve omurilikte. - Sarı humma virüsü karaciğerde. d. Virüsler antibiyotiklerden etkilenmezler. Sebebi; enzim sistemlerinin olmayışı ve canlı hücre içinde yaşamalarıdır. e. Virüsler, fiziksel ve kimyasal faktörlerden etkilenirler. Örneğin; pH, radyasyon, yüksek sıcaklık ve kurutma gibi faktörler. f. Hücreler bazı virüslere karşı bağışıklık kazanmakta olup, aynı virüs tarafından ikinci kez enfekte edilemezler. Bu hücreler virüslere karşı in*terferon denilen savunma maddelerini üretirler. Kızamık, kabakulak, kı*zıl gibi.

    3. Virüs Çeşitleri


    • Bitkisel virüsler: Bitkilerde hastalık yaparlar. Kalıtım maddesi olarak hepsi sadece RNA taşırlar. Tütün, patates, marul ve salatalık mozaik virüsleri gibi. • Hayvansal virüsler: İnsanlarda ve hayvanlarda hastalık yaparlar. Kalıtım maddesi olarak bazılarında DNA, bazılarında RNA bulunur. - DNA içerenler: Uçuk, su çiçeği, kızamıkçık, çiçek hastalığı - RNA içerenler: Çocuk felci, Hepatit - A, sarı humma, kızamık, kabakulak, grip, AIDS • Bakteriyofajlar: Bakteri içinde yaşar ve onu öldürür. Kısaca faj'da de*nir. Kalıtım maddesi olarak sadece DNA bulundururlar. Her bakteriyo*faj çeşidi genellikle ayrı bir bakteri türünde (suşunda) bulunur.

    4. Virüslerin Çoğalması


    Virüslerin çoğalması sırasında görülen olaylar şöyledir. 1. Kılıfın devamı olan kuyruğun ucundaki uzantılar, virüsün parazit ya*şayacağı canlıya yapışmasını sağlar. 2. Kuyruk ucundaki çıkıntılarda bulunan özel enzimler bakteri duvarını eritmeyi sağlar. Virüslerde bulunan bu enzimler, metabolik faaliyetlerde ve enerji üretiminde kullanılmaz. Sonuçta virüsün nükleik asiti bakteri içine girer, kılıf dışarıda kalır. 3. Bakteri içerisine giren virüs, bakteri yönetimini kontrol altına alır. Bak*terinin nükleotidlerini, ATP'sini ve enzimlerini kullanarak kendi DNA'sını eşler. 4. Protein kılıf üretmek için bakterinin aminoasitlerini, ribozomunu, ATP'sini ve enzimlerini kullanır. 5. Sentezlenen DNA ve protein kılıf birleşerek yeni virüsleri oluşturur. 6. Bakteri içinde aşırı olarak çoğalan virüsler bakteriyi parçalayarak ser*best hale geçer. Bu olaya "lizis" denir. Serbest kalan virüsler başka bak*terilere girerek yeniden çoğalırlar. • Profai= Bazen virüs DNA'sı bakteri DNA'sına yapışarak ortak yaşa*yabilir, onunla birlikte yeni bakterilere aktarılabilir. Bu haldeyken bakteri*ye zararı yoktur. Buna profaj denir. • Reprodüksiyon= Virüsün, girmiş olduğu hücrenin düzensiz bir biçim*de çoğalmasına denir.

    Virüs Nedir (Bilişim)


    Virüs, herşeyden önce bir programdır. Virüs yazılımı üretenlerin amacı reklam yapma, ideallerini duyurma, protesto etme, kendini isbatlama gibi niyetlerle, yazılıma veya donanıma zarar vermektir. Piyasada bu güne kadar üretilmiş onbinlerce virüs çeşiti mevcuttur. Çernobil faciasını protesto amacıyla üretilen ve bilgisayarların Bios' larını yakan "killcih" virüsü , Kendini isbat etmeye çalışan birinin ürettiği e-maiillerle bulaşan ve çoğalan "I Love You" virüsü bunlara örnek olabilir. Virüslerin bir çok bulaşma yoları vardır. Bunlardan biri bahsettiğimiz "I Love You" virüsünde olduğu gibi e-maillere bulaşıp çoğalırlar. E-mailini okumak için açan kullanıcının sistem dosyalarına bulaşır, tahrip eder. Word dosyalarına bulaşan donanım ve yazılıma zararı olmayan fakat word dosyasını kabarık gösteren, değişiklik yapılmasa bile kapatırken dosyayı kaydetmeye zorlayan virüs çeşitleri de vardır. Bunlar bir makinanın word programında açıldıklarında hafızaya yerleşip daha sonraki kullanılan tüm word belgelerine bulaşırlar. Taki virüs tarama programlarıyla temizlenene kadar. Genellikle çalışan programlara (.com, .exe, vs.) ve sistem dosyalarına (.dll, .com, .sys, .ocx, vs.) bulaşan türleri yaygındır. Hatta dosyaların sıkıştırılmış halinde bile bulmak mümkündür.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

    Cevap Yaz

    Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

    Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

    Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

    Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

    Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.