Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Din
  • 8 yıl önce
  • 3 Cevap

Toplumumuzda selamlasmak niçin önemlidir

toplumumuzda selamlasmak niçin önemlidir

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-11-05 11:18:41

    Cevap : Selamlaşma geleneği temel mantık olarak İNSANI YUCELTMEK VE ONA DEĞER VERMEK üzerine kuruludur. Davranış olarak selam, verenin karşısındaki insana karşı olan İYİ NİYETLERİNİ anlatır, bana güvenebilirsin, sıcaklık, barış ve esenlik umabilirsin mesajı vermektir. Selamlaşma iletişimin, ilişki kurmanın ve duygu alışverişinin ilk başlangıç adımı sayılabilir.

    İslam inancında “Selam un aleykum” ifadesiyle bicim alan selamlaşma “Allah’ın emniyet ve güvenliği sizinle olsun” manasındadır ve karşıdaki insan için hayır temennisini yüreğinde bulundurma ibadetidir. Evet, selamlaşma bir nevi ibadettir ve toplum içinde yayılması gerektiği Hz. Peygamber’in “Aranızda selamı yayınız ve verilen selamı alınız ” hadisiyle önemle vurgulanmıştır. Yoga gibi insan ruhunun kötülük ve stresten arındırılmasına dayalı Uzak Doğu kültürlerine ait sporlarda ilk adım selamlaşmadır.

    Modern dünyanın en kolay rafa kaldırdığı bu güzel insani davranış biçimi bugün metropol dediğimiz büyük şehirlerde bir gelişme ve kültür sorununa dönüşmüştür. Bireysel yaşam ve içsel yalnızlıkla dolu bu büyük kitle içerisinde selamlaşma yaklaşımının azlığı kişileri daha çok yalnızlığa, bencilliğe, hoşgörü yerine kuralcılığa, tavizsizliğe ve tahammülsüzlüğe itmektedir. Doğan Cüceloğlu’nun bir konferansında bahsettiği bir New York şehri manzarasındaki gibi başınıza bir kaza vs. gelip bir cadde üzerine boylu boyunca uzanıverdiğinizde, tek dostunuzun cebinizdeki cüzdanınız olduğu ve sizi yerden kaldırıp yardım edecek bir dost elle karşılaşamayacağınız korkusunu ve güvensizliğini aşılar dev kentler, selam verecek dost bir yüz ararsınız, soğuk ve kuralcı bakan ifadeler karşılar tebessümünüzü...

    En ufak bir trafik hatanızda dev korna sesleri patlar kulaklarınızda, eller hemen havaya dikilmiş vaziyette ağızlar küfre hazır, selamın güzelliğinden ve gönül yumuşaklığından yoksunlaşmıştır insanlarımız...

    Oysa ki kültürümüz selamlaşmanın içeriğini dolduran temelinde hoşgörü, iyi niyet, insana duyulan “Yaratılanı Yaratandan ötürü sevme duygusu”, Allah ve ahiret inancına dayalı zengin bir maya ile beslenmektedir. Bu maya Türk toplumunun sosyal yaşantısında turlu etkinliklerde ve ifadelerle diğer toplumlara farklı düşecek bir çeşitlilik arz etmektedir.
    Üstün Dökmen


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Ödevci_8

    • 2015-11-05 11:16:21

    Cevap : Selam vermek sünnet, almak ise farzdır. Selam verirken, selamın sünnet olduğunu düşünmeli ve o kimseye dua etmeye niyet etmelidir! Sünnet olduğu düşünülmeden, alışkanlık halinde, şuursuzca selam verilince, sevap olmaz. Bir yere girerken de, çıkarken de selam verilir. Dinimizde selamın önemi büyüktür.

    Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (Bir yere, bir meclise giren oradakilere selam versin. Oradan kalkıp giderken yine selam versin.) [Tirmizi]
    (İnsanların en âcizi dua etmeyen, en cimrisi de selam vermeyendir.) [Taberani]
    (Bir eve girince, ev halkına selam verin. Çıkarken de selam verin.)[Beyheki]
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-11-05 11:21:45

    Cevap : Ülkelere göre selamlaşma çeşitleri videosu :) bakın diğer ülkelerde insanlar nasıl selamlaşıyorlarmış..

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.