Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Toprakbilim bulmaca

Bulmacada Toprakbilim sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-11-29 06:42:01

    Cevap :
    Bulmacada 'Toprakbilim' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Toprakbilim' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.


    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 9 harfli ise cevaba KALSİMORF yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba PEDOLOJİ yazabilirsiniz.
    Diğer Cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 12 harfli ise cevaba Toprak Bilimi yazabilirsiniz.
    PEDOLOJİ kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Toprak Bilimi (12 harfli)
    Sözlükte PEDOLOJİ Nedir:
    Pedoloji: ( paid çocuk, logos bilim) çocukbilim. Konu olarak çocuğu alıp her bakımdan inceleyerek özelliklerini belirten bilim, pedoloji.

    Çocuk Bilimi Nedir?

    Konu olarak çocuğu alıp her bakımdan inceleyerek özelliklerini belirten bilim, pedoloji…, Çocuk bilimi yani pedolojiyle uğraşan meslek erbabına pedogog nedir.

    Nasıl Çocuk Bilimcisi Olunur?

    Pedagog, Çocuk Psikoloğu, Psikolog kavramları karıştırılıyor ve bu alanda herkes uzman olmadan uzman gibi danışan görüyor.

    Pedagog nedir? Pedagog nasıl olunur?

    Pedagog nedir? İyi bir psikolog nasıl olunur?
    Gençler, “Pedagog nedir? Pedagog Nasıl olurum? Ben çocukları seviyorum ve çocuklarla çalışmak istiyorum” diyerek bana mail atıyor. Ben de bu sorulara toplu olarak genel bir cevap vermek için bu yazıyı kaleme almaya karar verdim.
    Öncelikle Türkiye’de maalesef etik kurallar hiçe sayılıyor ve psikoloji alanı yetkinliği ve eğitimi olmayan insanlar tarafından kullanılıyor. Türkiye’de herkes uzman, koç, danışman, kişisel gelişim uzmanı, terapist…. Hepsi aslında insanları tedavi etmeye çalıştığı için psikologluk yapmaya çalışıyor. Birçok insan gerçekten psikolojiye merakı var ve bu alanda yetenekli aslında. Zamanında doğru yönlendirilip doğru bir meslek seçimi yapamadığı için kendi mutsuz eden işte çalışmak istemiyor ve insanlara psikolojik olarak destek olmak için koçluk, kişisel gelişim, enerji terapistliği gibi üniversite dışında verilen eğitimlere giderek bu alanda çalışmaya çalışıyor. Buraya kadar her şey iyi niyetli gözüküyor ama yapılan iş psikologluksa bunun gerekliliklerini de yapmak hem yasal olarak zorunludur hem de karşısında ona danışan kişinin ruh sağlığını bozmamak için… Yani sorun psikolog olmak istemek değil, psikolog olmak için gerekli eğitimi almadan, üniversite dışında verilen 3 günlük, bir haftalık, bir aylık kişisel gelişim eğitimleri ile danışan görmek ve onu tedavi etmeye çalışmaktır. Psikoloji alanın temellerini bilmeden alının kısa süreli hayat boyu eğitim sertifikalarıyla danışan tedavi edilemez. Bu bir kasabın beyin ameliyatına girmesi gibidir.

    Her mesleğin bir eğitimi ve etik kuralları vardır. Eğer bunları yerine getirmezse yapılan şey dolandırıcılıktır ve yasal suçtur. Eğer psikolog olmayı istiyorsanız gidip Psikoloji ya da PDR lisans programında eğitim alın bu alanda mezun olun ve bu unvanı alarak bu işi yapın.

    Bu nedenle önce ne yapmak istediğinize karar verin. Yapmak istediğiniz şey hangi mesleği içeriyor, hangi eğitimleri almak gerekiyor buna kadar verin. Eğer yetişkin değil çocuklarla çalışmak istiyorsanız, onları tedavi etmek istiyorsanız alan değişmiyor bu da psikologluktur. Tek fark çocuklarla ilgili tedavi yöntemlerinde uzmanlaşmakta gerekir. Türkiye’de çocuk psikolojisi lisans programı yoktur. Yani sadece Psikolog ve Psikolojik Danışman yetişmektedir. Bu iki alanda Psikoloji ve PDR alanlarında mezun olanlar danışan görür ve insanlara psikolojik olarak destek olur. Fakat Yüksek lisansını yapması ve terapi yöntemlerini öğrenerek süpervizyon alarak kendini geliştirmelidir. Bu süreçte yönelim yetişkin odaklı da olabilir, çocuk odaklıda olabilir. Yani çocuklarla çalışmak istiyorsa çocuklarla ilgili psikoterapi yöntemlerini öğrenmeli, bu alanlarda eğitimler almaya devam etmelidir.

    Türkiye’deki diğer sorun ise yıllardır ifade ettiğim gibi çocuk psikolojisi lisans programı olmadığı için önceden olan pedagoji bölümünden mezun olan uzmanların ve daha sonrada PDR mezunlarına verilen pedagog unvanının yanlış anlaşılmasıdır. Pedagog çocuk eğitimcisidir. Çocuk tedavi edecek Klinik Psikolog değildir. Herkes pedagog u çocuk psikoloğu olarak algıladığı için Klinik Psikolog arkadaşlarımız çocuklarla çalıştığını ifade etmek için
    Pedagog kavramını kullanmak zorunda kalıyor.

    Yani çocukları tedavi etmek, çocuk psikolojisinde uzmanlaşmak, çocuk psikoloğu olmak istiyorsanız “çocuk eğitimcisi” olmayı değil, “Psikolog” olmaya odaklanmalısınız. Yani psikoloji veya PDR lisans programını bitirmelisiniz. Bazı arkadaşlar şunu yapıyor, çocuk eğitimde ya da gelişimi alanında eğitimlerinin üzerine çocukların tedavi yöntemleri ile ilgili açılan kısa süreli sertifika programına gidip “Ben…. terapistiyim” bu alanda terapi yapabilirim deyip çocuklara terapi uyguluyor.
    Burada zaten hata bu tür eğitimlerin psikoloji mezunları dışındaki meslek gruplarına verilmesi. Öncelikle kesin ve net olan bir şey var. Psikolog dışında kimse çocuk yada yetişkine terapi yapamaz. Bu terapinin çeşidi ne olursa oldun. Terapi yapmak, psikologluktur, tedavi etmektir. Terapi hizmetini yasal olarak psikolog yapabilir. Eğer çocuk ya da yetişkinle çalışmak, tedavi etmek istiyorsanız gidip PDR ya da Psikoloji lisans alanından mezun olup kendinizi yüksek lisans ve diğer eğitimlerle geliştirmeye devam etmeli ve alanın etik kurallarına uymalısınız.

    5 seneye kadar Türkiye’de Pedagogun ne olduğu bilinmiyordu ve bu 5 sene içinde bu kavram yanlış öğrenildi.

    Emin olun 5 sene sonra ise artık herkes “Pedagogun”, “Çocuk eğitimcisi” anlamını taşınıldığını, çocuğa terapiyi ancak bir psikoloğun uygulayabileceğini, ancak bir psikoloğun çocuk psikolojisi alanında destek sağlayabileceğini de öğrenecektir. Psikolog unvanı almanın şartlarını öğrenin ve bu alanda kendinizi geliştirin. Eğer bu alana yürekten bağlıysanız etik olmayan, yasal olmayan kestirme yolları tercih etmeyin, gerçekten YÖK tarafından
    tanınan eğitim programlarından mezun olun ve iyi bir çocuk psikoloğu, çocuk terapisti olun.
    Başarılar.
    Bknz: pedoloji
    İlgili bulmaca soruları:
    1. toprak bilimi
    2. toprak bilimi ve bitki besleme dersleri
    3. toprak bilimi ve bitki besleme sıralama
    4. toprak bilimi coğrafya
    5. toprak bilimi latince
    6. toprak bilimi ve bitki besleme maaş
    7. toprak bilimi ile uğraşan uzman
    8. toprak biliminin adı nedir
    9. toprak bilimi ve bitki besleme dgs
    10. toprak bilimi ve bitki besleme ekşi


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

    Cevap Yaz

    Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

    Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

    Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

    Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

    Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.