Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Trafik kuralları neye göre belirlenmiştir

trafik kuralları neye göre belirlenmiştir sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    HNDPK

    • 2021-10-30 11:49:40

    Cevap :
    Trafik kuralları neye göre belirlenmiştir

    Tekerlekli trafik yoğunluğunun artması nedeni ile trafik denetleme hizmetleri ilkin eski Roma’da başlatıldı.
     Roma’da taşıt süresi ve bunların izleyecekleri yollarda düzenlemeler yapıldı.

    Julius Sezar gündüzleri Roma’ya tekerlekli taşıtların girmesini yasaklamıştır. Bu, kayıtlara geçen ilk trafik düzenlenmesidir.  Leonardo da Vinci, MS 1500 yılında, İtalyan kentlerinde insan ve araç trafiğinin ayrılmasını, yayalar için daha yüksek yol şeridi (kaldırım) yapılmasını önerdi. XVII. yüzyılda birçok Avrupa ülkesinde tek yönlü yollar yapılmaya başlandı, bazı caddelere park yasağı konuldu.O devirdeki tüm araçlar hep hayvan veya insan gücü ile hareket ettiriliyordu.

    İnsanlar tekerleğin bulunması ile taşıt araçları yaptılar. Uzun süren çalışmalar, araştırmalar sonucu buharı bulan, motor gücünden yararlanmayı öğrenen insanlar bu buluşlarını taşıtlara uyguladılar.

    Trafik sorunlarına çözüm getirmek, trafiği düzene koymak için bir takım kurallar belirlendi. Sürücülerin ve yayaların uymaları gereken bu kurallara trafik kuralları denir.

    Trafik kuralları uzun araştırmalar ve deneyler sonucu ortaya çıkmıştır
    . Bizi en çok ilgilendiren, her an karşılaştığımız kara trafiğidir. Deniz ve hava taşıtlarının gidiş gelişlerini düzenleyen deniz ve hava trafiği kuralları da vardır.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Mehmet303

    • 2021-10-31 17:32:24

    Cevap : trafik kuralları neye göre belirlenmiştir sorusunun cevabı;

    Günümüzde can kayıplarının yaşanmasının en büyük nedenlerinin başında trafik kazaları geliyor. Nüfusla birlikte araba sayılarının da fazlalaşması, kalabalık yollar, büyük şehirlerde yaşanan bir yerden bir yere yetişme telaşı, tahammülsüz sürücüler, trafik kurallarına uymama gibi birçok sebep yüzünden hemen her gün dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen kaza haberleri ile karşılaşıyoruz.

    tarihteki ilk trafik kazası;
    İrlandalı bir gök bilimci olan Mary Ward, bilim insanı olarak tarihe geçmesinin yanında, maalesef dünyadaki ilk trafik kazasında hayatını kaybeden kişi olarak belki de daha fazla üne sahip.

    1869 yılında Mary Ward, eşi ve buharlı otomobili icat eden kuzenleri (Ailecek bilime gönül vermişler.) ile birlikte seyahat etmenin keyfini sürerken araçtan düşüp tekerleklerin altında kalarak boynunu kırmış ve hemen oracıkta hayatını kaybetmiş.
    Birçok kaynağa göre ise 17 Ağustos 1896, dünyada ölümle sonuçlanan ilk trafik kazasının gerçekleştiği tarih olarak kabul ediliyor. Londra’da ehliyetini alan bir sürücü, saatte 12 km/sa hızla gitmesine rağmen 44 yaşındaki Bridget Driscoll’e çarpar ve kadıncağızın orada ölmesine neden olur. Kaza, “kötü bir olay, bir rastlantı” olarak ifade edilir ve sürücü hiçbir ceza almaz.

    İnsanoğlunun hareket etme irade ve aksiyonu, bundan 4000 yıl öncesine kadar hayvan sırtlarında gerçekleşiyordu. Milattan 2000 yıl önce tekerleğin keşfi bundan 2300 sene önce üç tekerlekli aracın bulunuşu, Romalıların tekerlekli vagon dediği araçları barış ve savaşta kullanmaya başlaması ile hareketliliğin getirdiği ölüm ve yaralanmalar gündeme gelmeye başlamıştır. Tekerlekli trafik yoğunluğunun artması nedeni ile trafik denetleme hizmetleri ilk önce eski Roma’da başlatıldı. Roma’da taşıt süresi ve bunların izleyecekleri yollarda düzenlemeler yapıldı.
    Julius Sezar gündüzleri Roma’ya tekerlekli taşıtların girmesini yasaklamıştır. Bu, kayıtlara geçen ilk trafik düzenlenmesidir. Tekerlekli trafiğin insan hayatında etken bir rol oynamaya başlaması ve bundan kaynaklı kaza, yaralanma ve ölümlerin artması durumu; trafiğe düzenleme ve kural getirme gereksinimini tetikledi.
    Leonardo da Vinci, MS 1500 Yılında, İtalyan kentlerinde insan ve araç trafiğinin ayrılmasını, yayalar için daha yüksek yol şeridi (kaldırım) yapılmasını önerdi.
    XVII. YY’ da birçok Avrupa ülkesinde tek yönlü yollar yapılmaya başlandı, bazı caddelere park yasağı konuldu. O devirdeki tüm araçlar hep hayvan veya insan gücü ile hareket ettiriliyordu.

    OTOMOBİLİN GELİŞİMİ VE KAZALARIN BAŞLAMASI

    1771 de bir Fransız mühendisi, ilk kez üç tekerlekli bir araç yaptı ve buna kendi kendisine hareket eden anlamında otomobil adını verdi.
    1776 da, kendi kendisine işleyen buharlı araçlar karayollarında kullanılmaya başlamıştır.
    İngiltere de 1821 de ilk buharlı posta aracı ve sonra buharlı yangın söndürme aracı yapılmıştır. Bu aracın sebep olduğu ölüm, karayolu motorlu trafik döneminin ilk ölümü olarak belirlenmiştir.
    Gene İngiltere de Hill (1824) ve Hannock (1831) buharlı posta arabaları yapmışlardır.
    1867 de Paris’te ilk yaya köprüsü yapılmıştır.
    1873 te Fransız Amedee Bolee, Paris-Bordo arasında işleyen Marcelle adlı arabayı yaparak toplu taşımacılığı başlatmış oldu.
    1883 te Delamare Deboutevilla ilk kez benzinle çalışan patlamalı motorlu aracı trafiğe çıkardı.
    1883 te Dion Markizi, küçük borulu buhar kazanı ve ani buharlaşma temeline dayanan arabasıyla otomobil yapımı hareketinin öncüsü olmuştur.
    1887 de Daimler ray üzerinde motorlu demiryolu taşımacılığını ortaya koydu.
    Hemen akabinde Pankard ve Levessor, iki beygir gücündeki benzin motorunu, 4 tekerlekli otomobil şasisine yerleştirdiler.
    1895 de Daimler ilk kez 2 tekerlekli motosikleti yaptı.
    Bu tarih itibarı ile otomobil sanayisinde bir atılım başlatıldı. Özellikle Peugeot, Bouton,Bollee ve Louis Renault patlamalı benzin motorlarını geliştirdiler.
    İlk otomobil yarışı 1898 de Fransa da yapıldı, birinciliği Jeantaud marka araçla Chassenloub-Laubat kazandı.
    Görülüyor ki otomobilin gelişim tarihinde Fransızların rolü fazladır. Sonraki yıllarda hızlı otomobil yarışları kazalara da neden olduğundan kurallar ve koruyucu tedbirler alınmaya başlandı ve ardından otomobil devri inkişaf etmeye başladı:
    1899 Da Serpollet, otomobil yapım sanayiine yöneldi.
    1900 de ilk kez Amerika Trafik Kuralları uygulamaya başladı.
    1906 da Automobile-Club de France ( Fransız Otomobil Klubü ) kuruldu.
    1907 de Opel firması hasta taşıma aracı (ambulans) yaptı.
    1905-1920 arasında Mercedes-Benz, Opel, Packard gibi otomobil markaları kaliteli otomobiller üretmeye başladı. İlk motorize tıbbi taşımacılığını, 1908 de Opel firması motorla çalışan vagonla başlattı. Bu 20 beygir gücünde 40 km. hız yapan bir motorlu araçtı. Bu araç günümüz kurtarma araçları için bir adımdı.
    Yirminci yüzyılın başında 1914-1918 Birinci dünya savaşı ihtiyaçları da dahil araç sayısı, tipleri, hız sınırları hızlı gelişme gösterdiğinden, trafik işaretleri, hız kontrolü gibi konularda dünyada müşterek çalışmalarla, kurallar konmaya başlandı.
    Bu yıllar itibarı ile trafiğe kamyon ve otobüs gibi ağır vasıtalar da girmeye başlamıştır. Trafik alanındaki denetim ve uluslararası kuralların standart hale getirme çalışmaları, 2. Dünya Savaşı sonrası 1945 lerde başladı.
    Amerika Kıtası savaş bölgesi olmamıştı fakat Asya ve Avrupa Kıtaları Amerika’nın savaş alanı olmuştu ve en gelişmiş motorlu araç modellerini savaş ve barış ihtiyaçlarına göre, buralarda edindiği tecrübe ile süratle geliştirmişti.
    Bu tecrübeler ışığında, karayoluna büyük önem vererek ekspres yollar, iki yönlü yol, köprü ve viyadük uygulamalarını başlatarak güvenli kara yolu taşımacılığının öncülüğünü yaptı.
    İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere otomotiv sanayii ve karayollarına özel bir ilgi gösterdiler.
    Amerika da 1960 da yılda 24.2 milyon taşıt üretilmişti. Savaş mağluplarından Almanya ve Japonya ancak 1960 dan sonraki yıllarda otomobil üretim yarışına katılmışlardır. Japonya 1958-1966 arasında yıllık üretimi 8 kat artmış, üretimi 2.3 milyona ulaşmıştır. Bu sayı Almanya ve Fransa da 2 milyon, İtalya da 1.5 milyon olmuştur.

    Her ülke trafik düzenlenmesini yasa ve yöneltmeliklerle, bazı ülkeler (kısmen İngiltere) gelenekleriyle sürdürmektedirler. Bu konuda en katı ve kuralcı ülke Amerika Birleşik Devletleri’dir.
    Dünyada ilk trafik kanunu Amerika da 1900 yılında yürürlüğe girdi. 1969’daki Amerika Karayolu Güvenliği Kanunu ile bu ülke trafiği düzene girdi.
    Trafik kurallarının uygulanması yönünden en disiplinli ülkeler İskandinav ülkeleridir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.