Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Türk kültürü nedir

Türk kültürü nedir sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-04-27 11:10:14

    Cevap : Türk kültürü nedir sorusunu yanıtlayalım:.
     
    Öncelikle Kültürün ne olduğunu açıklayalım:

    Kültür: Toplumların kendilerine özgü olan ve gelecek nesillere aktardıkları maddi veya manevi her şey yaşam şekli, örf ve adeti, dili, dini, yemeği, müziği, sanatı kültürün tanımını karşılar. Tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde oluşturulan her türlü değerlerle bunları kullanmada, sonraki kuşaklara aktarmada kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların tümüdür aslında.

    Şimdi kendi kültürümüz olan Türk Kültürüne değinelim:

    Türk kültürü çok eski çağlara dayanan oldukça köklü bir geçmişe sahip olan bir kültürdür. Türkiye Doğu, Batı, Ortadoğu ve Akdeniz bölgelerinin kültürlerinin merkezinde bulunmaktadır. Türkiye'de konuşulan ana dil Türkçedir. Türkiye nüfusunun %90'ı da bu dili konuşmaktadır. Türklerin fiziki özellikleri olan çekik gözlülük, çıkık elmacık kemikli, esmer tipoloji tarih içinde değişmiştir. Dedelerin adları genellikle torunlara verilir. Türklerin bilinen en önemli özelliklerinden birisi de misafirperverlikleridir. Türkler aynı zamanda milli değerlere oldukça önem verir ve bu değerleri yaşatmaya özen gösterir. Bu değerlerden birisi de bayramlardır. Türkiye'de bayram demek sevgi, barış, hoşgörü ve birliktelik demektir. Milli bayramlar geldiğinde halk bu günleri büyük bir coşku içinde geçirir. Halk oyunları ve müzik de Türk kültürünün göstergeleridir.
    Türk kültürünün bir diğer göstergesi de geleneksel sanat ve zanaatlardır. Türkiye'nin hemen her bölgesinin kendisine has ürettiği çok değerli el sanatları bulunmaktadır. Bu el sanatları gelen turistlerin de büyük ilgisini çekmektedir. Turistlerin ilgisini çeken ve Türkiye denilince akla gelen ilk şey ise geleneksel Türk mutfağıdır. Türk mutfağı çok çeşitli zenginliğe sahip bir mutfaktır. Osmanlı saraylarından günümüze ulaşan tatlar dünyada sıkça kendinden söz ettiren lezzetler haline gelmiştir

    Türk Kültürünün Özellikleri
    1. Türk kültürünün ocağı yani doğduğu bölge Orta Asya'dır. (Bu bölge; kuzeyde Sibirya, güneyde Himalayalar, doğuda Kingan Dağları ve batıda Hazar Denizi ile çevrelenen geniş bir bölgedir.)
    2. Türkler, çeşitli bölgelere göç etmişlerdir. Bu göçler sonucunda Türk boylarının önemli bir bölümü Anadolu'ya gelmiş ve yeni kültürlere tanışmışlardır. Bu kültürler; İslâm kültürü, Yunan kültürü ve İran - Pers kültürüdür.
    3. Türkler, tarih boyunca asla esaret altında yaşamayı kabul etmemiş ve 16 bağımsız devlet kurmuş bir millettir.
    4. Türklerin İslâmiyeti kabulünden sonra karakterinin en dikkat çeken özelliği, haksızlığa ve zulme karşı olan tepkisidir.
    5. Türk halkı, tarih boyunca birçok imparatorluklar ve devletler kurmuş, üç kıtaya hakim olmuştur.
    6. Tarih sahnesinde Müslüman Türkler hemen her dönemde, yönetici özellikleriyle öne çıkmış, adaletli ve merhametli yönetimleriyle örnek olmuşlardır.
    7. Farklı kültürlere ve inançlara sahip, farklı dilleri konuşan birçok milleti aynı bayrak altında ve büyük bir hoşgörü çerçevesinde sevgi ve saygı sınırları içinde toplamışlardır.
    8. Orta Asya'daki göçebe hayat tarzından kalma Türk kültür simgelerini günümüzde de görmek mümkündür.
    9. Çadır, at, halı ve kilim dokumacılığı o dönemlerden günümüze ait simgelerdir.
    10. Orta Asya'dan çeşitli bölgelere göç eden Türkler yerleşik hayata geçerek şehirler ve devletler kurmuş ve yerleştikleri bölgelerde pek çok sanat eserleri yapmışlardır.,
    11. Köprüler, çeşmeler, kervansaraylar, hanlar, hamamlar, camiler yüzyıllar öncesinde yapılmış eserler günümüzde hala varlığını korumaktadır.
    12. Türk kültürü çok eski ve köklü bir yapıdır.
    türk kültürü


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.