Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Tarih
  • 3 yıl önce
  • 2 Cevap

Türkler, fethettiği yerlerin isimlerini neden değiştirmemiş olabilir?

Türkler, fethettiği yerlerin isimlerini neden değiştirmemiş olabilir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-09-11 11:48:41

    Cevap :
    Çünkü Türklerin her zaman bir genişleme politikası bulunuyordu ve bu nedenle fethettikleri yerleri elde tutabilmek için istimalet politikası ile devlete meylettirecek şekilde yumuşak bir rejim uyguluyorlardı. Böylece bu bölgedeki insanlar hayatlarının değişmediğini görüp  devletin koruması altına kendiliğinden girmedi ve bu şekilde kazandıkları takdir ile zamanla kendileri ile kaynaşmasını istiyorlardı.

    Örneğin bu politika özellikle osmanlının ilk zamanlarında oldukça etkili olmuştur. Osmanlı devlet adamlarının hak ve adalete dikkat eden üstün ahlak sahibi kimseler olması, Osmanlıların kısa sürede beylikten büyük bir imparatorluğa geçişinde önemli bir rol oynadı. İlk Osmanlı hükümdarlarının fethettikleri yerlerde Müslüman- Gayr-i Müslim ayrımı yapmamaları ve adalet ve hoşgörüyle hükmetmeleri, Gayr-i Müslimlerden birçok kimsenin kendi istekleriyle Osmanlı Devleti’nin hizmetine girmesine ve hatta dinlerini bile değiştirerek Müslüman olmalarına neden olmuştur. Daha Osman Bey zamanından itibaren Osmanlıların fethettikleri yerlerdeki hoşgörülü ve âdil uygulamaları neticesinde başka yerlerden de baskı altındaki Gayr-i Müslimler gelmeye başladı (Başar, 2005: 336–337).
     

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-09-11 11:48:41

    Cevap :
    Sözlükte istimalet politikası Nedir:
    Soru: İstimalet politikası nedir?

    Cevap: Sözlük anlamı “meylettirme, cezbetme, gönül alma” olan istimalet, Osmanlı kroniklerinde “halkı ve özellikle gayri müslim tebaayı gözetme, onlara karşı hoşgörülü davranma, raiyyetperverlik” mânasında kullanılmıştır.

    Osmanlı istimâlet siyasetinin asıl dikkat çekici neticeleri Trakya ve Balkan fetihlerinde ortaya çıkar. Edirne’nin alınmasından sonra gelişen Balkan fütuhatının sadece kılıçla değil yerli hıristiyan halkın himayesi, haklarının iadesi, kendilerine dinî serbestiyet verilmesi, vergi muafiyeti tanınması gibi ısındırıcı bir politika sonucunda gerçekleştiği bilinmektedir.


    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz







    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.