Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Valinin görevi

Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz.

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hypatia

    • 2015-05-22 11:43:36

    Cevap : Valiler aşağıdaki görev ve sorumluklarla donatılmışlardır; 1- Valiler, kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarını ilan eder ve uygulatır ve Bakanlıkların talimat ve emirlerininin yerine getirilmesini sağlar. Bu ödevlerin gerçekleşmesi için gerekli tedbirleri almıya yetkilidir. 2- Vali kendisine verilen yetki ve emirler uygulayabilmek için genel emirler çıkarır ve ilan edebilir. 3- Vali sorumlu oldugu İlin genel idare ve genel gidişini düzenler ve denetler. 4- Vali, bir iişi yapacak teşkilat yada memur mevcut olmadıqında bu islerin görülmesini en yakın idari teşkilattan talep ederek islerin yapılmasını sağlar. 5- Vali, Cumhuriyet Bayramında resmi törenlere başkanlık yapar ve tebrikleri kabul eder, 6- Vali, il sınırları içinde bütün güvenlik ve kolluk kuvvet ve teşkilatlarının amiridir.
    Vali baglı bulunuğu il ve il sınırlarındaki güvenliği sağlamak ve suç islenmesini önlemek ve sükuneti sağlamak için her türlü tedbirleri alır ve bu emirleri güvenlik teşkilatları uygulamakla mükelleftir. 7- İldeki belirli devlet memurlarını doğrudan atamak veya atama için görüşlerini bildirmek veya görev yerlerini belirlemek ve değiştirmek. 8- İldeki mevcut yerinden yönetim kuruluşlarının vesayet yetkilerini kullanabilmektedirler. Valilerin görev yerleri İçişleri Bakanlıgı tarafında belirlenir ve bu Bakanlığa karşı sorumludurlar.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Ugur

    • 2015-05-15 04:23:34

    Cevap : Valinin görevi

    Vali ilde hem devletin ve hükümetin hem de ayrı ayrı tüm bakanlıkların temsilcisidir.

    Adli ve askeri teşkilat dışında kalan bütün devlet dairelerinde müessese ve işletmelerde denetleme yapar.

    İl idaresinin başı ve yürütme organıdır. İli yetki ge­nişliği ilkesine göre yönetir.

    Vali; devlet gelirlerinin tahsilâtını ve ödeme işlerinin düzenli bir şekilde yapılmasını ve gelir kaynaklarının gelişmesini sağlamak için tedbirler alır ve uygular.

    Devlet temsilcisi sıfatıyla törenlere başkanlık eder ve gerekli olduğu zaman yabancı ülke temsilcilerini karşılar.

    İlde bulunan yerel kuruluşlar ve yönetim kuruluşları üzerinde idari vesayet yetkisini kullanır.

    İldeki kamu görevlileri üzerinde hiyerarşi yetkisini kullanır.

    İldeki kamu görevlilerinden bir kısmının görev yerlerini belirler değiştirir ve bu kişilerin atamasını yapar.

    İlin idari, mali, sağlık, sosyo-kültürel ve ekonomik durumu; hükümetçe alınmış bulunan karar ve tedbirlerin halk üzerindeki etkileri ve sonuçları konusunda yılsonunda veya gerekli durumlarda ilgili bakanlıklara rapor verir.

    Olağanüstü durumlarda askeri kuvvetlerden yardım ister.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-05-22 11:42:46

    Cevap : Kısaca valinin görevleri; 1-Vali görevde, görevde bulunduğu şehir de Cumhuriyet bayramında yapılacak olan törenlere başkanlık yapar ve tebrikleri kabul eder. 2- Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve hükumet kararlarının ilan edilmesini ve uygulanmasını sağlar. Bakanlıklardan gelen talimatları ve emirleri uygular. Bu işlerin gerçekleşebilmesi için gerekecek bütün tedbirleri alabilir. 3- Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükumet kararlarının verdiği yetki kullanmak ve bu görevleri yerine getirebilmek için genel emir çıkartabilirler. 4- Bulunduğu ilin her açıdan genel idaresini ve gidişini düzenleme ve denetleme ile görevlidir. 5- Vali, ilde teşkilatı veya görevli memuru bulunmayan işlerin yürütülmesini, bu işlerin görülmesiyle yakın ilgisi bulunan her hangi bir idare şube veya daire başkanından isteyebilir. Bu suretle verilen işlerin yapılması mecburidir. 6- Vali bulunduğu ilde olan askeri gücün komutanıdır, amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzenini korumak için tedbirler alabilir. 7- İlde bulunan devlet memurlarını direk atayabilir, bazılarında görüş bildirebilir ve bir kısım memurlarında görev yerlerinin belirleyip değiştirebilir. 8- İlde bulunan yönetim kuruluşları üzerinde vesayet yetkisini kullanabilir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.