Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Bilim
  • 3 yıl önce
  • 1 Cevap

Veri türlerine örnekler

Veri türlerine ornekler

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2020-12-25 07:59:24

    Cevap :

    Veri Türlerine Örnekler

    Çevremizdeki kavram ve nesneleri anlamlandırmak için farklı veri türleri kullanırız. Çözümler üretebilmek için bilgisayarlar “veri”ye gereksinim duyar. Bilgisayarlar girilen verileri  “girdi” olarak algılayıp işler, kullanıcıya geri dönen değer, işlenmiş veriye ise “çıktı” denir. Tam sayılar, kesirli sayılar, karakterler, simgeler, metinler ve mantıksal değerler veri türlerini oluşturur.

     

    1.Sayısal Veri: Sayısal veriler tüm sayı tiplerini içerir. Pozitif ya da negatif tam sayılar ve reel sayılar kullanılabilir. Sayısal veriler; açılar, uzaklık, nüfus, ücret, yarıçap gibi hesaplama sürecinde gerekli değerler için tanımlanır. Banka hesap numarası ya da posta kodu gibi sayısal ama hesaplama için kullanılmayan veriler sayısal olarak tanımlanmaz.
    Her bir veri türünün bir veri seti vardır. Sayısal veri için tanımlanmış veri seti 0-9 arasındaki sayılar ve “+” ile “–” işaretlerini kapsar.

    Örneğin
    155789 ve -7543 tam sayı örnekleri sayısal veridir.

    2.Alfanümerik / Karakter Veri: Tüm tek haneli sayılar (“0”.. “9”), harfler (“a”..“z”, “A”..“Z”) ve özel karakterleri (“#”, “&”, “*”, ..) kapsar. Bu veri setinden oluşturulan değer, tırnak içinde belirtilir. Büyük ve küçük harf duyarlıdır yani “a” ile “A” farklı algılanır.
    II (American Standard Codefor Information Interchange) olarak adlandırılan karakter seti 256 karakterden oluşur. Karakterler sadece sayıdan oluşsa bile hesaplama işlemlerinde kullanılamaz. Birden fazla karakter bir araya getirilirse bilgisayar, bu yapıyı “dizi” olarak adlandırır. Karakter ve dizi verileri karşılaştırılabilir ve alfabetik sıraya göre sıralanabilir. Bilgisayar her karaktere bir numara verir ve işlemi bu şekilde gerçekleştirir çünkü bilgisayarlar sayısal işlem yapabilen cihazlardır. Veriler birbirleri ile karşılaştırılır ve azalan ya da artan şekilde sıralanır. Büyük harflerin küçük harflerden daha düşük sayısal değerleri vardır.

    Örneğin
    Sema ile Esra karşılaştırıldığında ise Sema daha büyük değer alır çünkü s harfi e harfinden daha sonra gelir. 

    3.Mantıksal Veri: Veri setinde sadece doğru ve yanlış kelimelerini kullanır. Bu veri evet ya da hayır şeklindeki karar verme süreçlerinde kullanılır.

    Örneğin
    elde edilen değer, beklenen değer mi, evli mi, bekar mı, arabası var mı, arabası yok mu, öğrenci lise mezunu mu, öğrenci üniversite mezunu mu gibi sonucu kesin doğru ya da yanlış olan durumlarda mantıksal veri tanımlaması yapılır. 



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.