Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Ya Olmasalardı? Metni Cevapları 3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Evren Yayıncılık 6. Ünite Doğada Hayat Sayfa 159, 160, 161, 162 Ya Olmasalardı? Etkinlik Soruları ve Cevapları

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Beste

    • 2020-11-01 17:35:49

    Cevap :

    3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı 

    Kahvaltıda neler yiyorsunuz? Niçin?

  • Cevap: Kahvaltıda peynir, ekmek, zeytin, yumurta, bal yiyorum. Süt bazı günlerde de taze sıkılmış meyve suyu içiyorum. 
  • 3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 161 Cevabı 

    Bitki ve hayvanların sizin yaşamınızdaki önemi nedir? Nedenleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Bitki ve hayvanlar benim yaşamımdaki yeri çok önemlidir. Bitkiler olmasaydı yeryüzünde yaşam olmazdı. Hayvanlar olmasaydı Dünyadaki ekosistem olmazdı. 
  • Yakın çevrenizde yetiştirilen bir meyve veya sebzenin yetişme koşullarını araştırınız. (Araştırmanızda 211. sayfadaki örnek formu kullanabilirsiniz.)

  • Cevap: Yaşadığım yer Karadeniz Bölgesinde bulunuyor. Karadeniz’in iklim özelliklerinden dolayı bol yağış alır. Bu yüzden yağmura dayanıklı bitkilerin ekilmesi gerekir yoksa bu yağıştan dolayı bitkiler çürür. Bitki dikimi Mart sonunda başlar ve Mayıs sonuna kadar devam eder. Arazilerin eğimli olmasından dolayı traktör gibi tarım araçları kullanılamaz bu yüzden insanlar bahçelerini bel kürekleriyle çapalarlar. Sonrasında ekim yapılır. Ekim yapıldıktan sonra sulamaya ihtiyaç duyulmaz. Mayıs Haziran aylarında yağışlarla sürekli yetişen zararlı otlar temizlenir. Düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Sebzeler Temmuz ayının ortalarına doğru ürün vermeye başlar ve bir ay kadar ürün verdikten sonra yaz kuraklarının ve küf, pas gibi hastalıklar, böcekler nedeniyle kurur. Meyve ağaçlarının yetiştirilmesinde genellikle çelikleme yöntemi kullanılarak yetiştirilir. Tohumdan yetiştirmek zordur. Meyve ağaçları ortalama yedi yıldan sonra ürün vermeye başlar ve ortalama 30 yıl boyunca meyve veririler. Karadeniz’de özellikle fındık yetiştiriciliği yaygındır. Fındık fidanları dikiminden yaklaşık altı yıl sonra ürün vermeye başlar.Fındık hasadı Ağustos ayında başlar ve Eylül ayında biter. Eylül ve Ekim ayları boyunca bahçelerdeki kötü, fazla, kuru dallar ve fazlalık fidanlar kesilir. Nisan ayında gübrelenir ve Mayıs-Haziran aylarında zararlı otlara, böceklere ve hastalıklara karşı ilaçlama yapılır. Temmuz ayında bahçelerin dibindeki zararlı otlar motorlu tırpanlarla temizlenir ve bu işlemden yaklaşık 5 6 gün sonra fındık hasadı başlar.  Bu bölge birkaç günlük yaz kurakları dışında sulama istemez ve çok güneş ihtiyacı olan bitkiler burada yetişemez.
  • 3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 162 Cevabı 

    Aşağıda verilen görselleri inceleyiniz, Görsellerde verilenlerin yaşamımıza katkısının bitkiyle mi hayvanla mı olduğunu altlarına yazınız.

  • Cevap:
     1) Bitkisel2) Hayvansal3)Bitkisel4)Hayvansal5) Bitkisel6)Hayvansal7)Bitkisel8)Bitkisel9)Hayvansal


  • Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.