Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Yapmış olduğunuz bir geziyi, gezi yazısı türünde anlatınız

Yapmış olduğunuz bir geziyi, gezi yazısı türünde anlatınız sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 5 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-02-28 06:11:36

    Cevap : Dolmabahçe Sarayı

    Dolmabahçe sarayına gelmiştik. Gerçekten çok heyecanlıydım. İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alıyordu, ulaşımı ise son derece kolaydı. Hemen gezmek istiyordum. Her yeri adeta tarih kokuyordu. İlk olarak öğrendim ki Abdülmecid Han tarafından yaptırılmıştı. Dolmabahçe Sarayı’nın mimarı ise Balyan ailesidir. Dolmabahçe Sarayı’na giriş için öncelikle iki büyük saltanat kapısından geçmek gerekiyor. Sonrasında sarayın içinde 6 tane daha kapı bulunmaktadır. Saray içerisinde 1 adet asansör bulunmaktadır. 43 salon, 600 metrelik rıhtımı, 285 oda ve 6 hamamı vardı. Dolmabahçe Sarayı’nda Türklere özgü sanat motifleri de bulunmaktaydı. Sarayın dış cephesi oldukça sade ve özgündü iç mimarisi ise oldukça renkli, gösterişli, ve oldukça çekiciydi. Dolmabahçe Sarayın iç mimarisi ise rengarenk farklı çiçek motifleriyle süslenmiş idi. Her desen ve renklerden kaplanmıştı.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2021-02-28 06:10:53

    Cevap : İzmir saat kulesi

    İzmir saat kulesine gitmeye karar verdik. Mersin’den kendi arabamız ile yola çıktık. Akşam üzeri 22’de yola çıktık sabah 8 gibi İzmir’deydik. İzmir’de gitmek istediğimiz belki de tek yer sat kulesi idi. Çünkü daha önce çoğu kez İzmir’e gelmiştik. Ama bir türlü saat kulesine gidememiştik. Tüm ihtişamı ile saat kulesi karşımızda duruyordu. Saat Kulesi’nin etrafı beyaz mermerden, diğer bölümleri kesme taştan yapılmıştı. Üçer çeşmesi ile kurnası, ortasında da fıskiyeleri de vardır. Ay yıldız kabartmalar mükemmel ötesiydi. Gerçekten beklediğim kadarıyla vardı. İzmir Saat Kulesi kendisinden bekleneni vermişti bana göre birde, çok şaşırdım noktası yapıldığı günden bu yana sadece bir kere durmuştur. Oda depremden dolayı daha sonra onarılmış ve çalışmaya devam etmiştir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2021-02-28 06:11:08

    Cevap :

    Bostancıdan Ayasofya’ya Uzanan Bir Yolculuk!

    Bostancı sahilinin kıvrak yolunda gezinirken balık kokan restoranların yerine tarih kokan Ayasofya’ya gitmeye karar vermiştim. Ve tabii ki bu bana biraz pahalıya mâl olacaktı. Neden mi? Çünkü Ayasofya müze kart ile giriş yapılabilen bir müze statüsünde ve buraya girebilmek için 15 TL’yi (2013 yılı için geçerli fiyat idi) gözden çıkarmak gerekiyordu. Ha bir de eklemek gerekirse 3 saat içerisinde tekrar giriş çıkış yasağı da vardı. Yani o anda ne gördüyseniz gördünüz aksi takdirde 3 saat beklemek zorunda kalacaktınız.

    Neyse ki, Karaköy deniz otobüsüne binerek Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş yaptık. Ve aktarma ile tramvay aracılığı ile Ayasofya tarafına vardık.

    Burada Sultan Ahmet Camii’nde keyifli bir gezi yapabilirsiniz. Ve ben de öyle yaptım. Ardından hemen köşede cıvıl cıvıl parlayan Topkapı Sarayı’na da gidebilirsiniz.

    Neyse ki Ayasofya’ya da gitmek üzere sakin bir günü seçmiş olmalıyım ki uzun bilet kuyruğuna takılmadan hemen biletimi aldım ve Ayasofya’ya girdim.

    Ayasofya gerçekten de mükemmel bir müze. Esasında müze mi, kilise mi ya da cami mi tam karar veremedim. Çünkü daha çok bir kiliseyi andıran ama bir yandan da duygusal olarak camiye benzettiğim fakat müze olduğu bir an bile aklımdan çıkmayan bu olağanüstü yapıya ne diyeceğime tam karar veremiyordum.

    Ayasofya, üst kısmı yani tavanda ki figürleri ile mükemmel bir mekanı andırmaktadır. Ayrıca bazı kilise simgelerini de taşıdığını söylemek gerekir. Meryem ana ve Hz.İsa figürü ile Cebrail ile diğer birkaç meleğin figürlerini de izleyebilirsiniz.

    Ayasofya’da birçok Osmanlı ve Bizans figürlerini bulabilirsiniz. Tüm bu şekilleri ve simgeleri izledikten ve gördükten sonra sırada dilek taşına parmağınızı koyarak dilek dilemeye gelmiştir. Burada dilediğim şey şu zamana kadar gerçekleşmedi ama sanırım artık buna da gerek kalmadı!

    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2021-02-28 06:11:22

    Cevap : Trabzon Sümela Manastırı

    İstanbul’dan yola çıkarak Trabzon Sümela Manastırı’na doğru çıktık.
    10 saatin üzerinde bir yolculuktan sonra Trabzon Sümela Manastırı’na ulaştık. Sümela Manastırı’nın gerçek ismi ”Panagia Sumela veya Theotokos Sumela” olduğunu öğrendik. Çok eski bir yapı olduğu aşikardı öğrendik ki M.S 350-400 yılları arasında imiş. Manastırın içinde çok geniş ve büyük bir kilise vardır. Manastıra vadiden çıkmak mümkündür, ortalama olarak 100 basamaklı merdiven ile çıkılmaktadır. Sümela Manastırı tam 6 katlı ve 2 katı ise üstü açık teras tarzındadır. Meryam ananın ölümüne ilişkin resimler mevcuttur. Ayrıca Adem Babamız, Havva Annemiz yasak meyveyi ve cennet kovulmayı anlatan resimler vardır.Bazı meleklere ait figürler vardır.Özellikle büyük meleklerin figürleridir bu yapı gerçekten çok ihtişamlı ve inanılmazdır.Gidilip görülmesi gereken yerleden biridir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2021-02-28 06:10:42

    Cevap :

    Yenicami gezisi

    Yenicami’ye bir gezinti yapalım; Eminönü Meydanının olmazsa olmazı  olan güvercinlerini kesinlikle görmelisiniz. Dört bir yanda, pencerede, her yerde, gökte, minarelerde, elektrik kablolarında, kubbelerde; her yerdeler adeta. Bu arada kuşlara yem atarak hem kuşları, hem de yemden kazanç sağlayan (ama) görme özürlü vatandaşlarımızı sevindirmeyi unutmayın.

    Baktığımızda meydanda tüm heybeti ile duran bu cami: Valide Sultan camii veya Yenicami  olarak nitelendirilmiştir. Caminin bulunduğu konum; eski İstanbul’un “yahudhane” evlerinin bulunduğu yer. Baktığımızda evler yıkılarak cami inşa edilmiş. Evet burada caminin temeli de çok ilginçtir. Yumuşak bir zeminde ve yarı bataklıkta inşa edilen caminin temelleri için: sert tahta kazıklar, uçlarına demir başlıklar geçirilmiş kullanılmıştır. 1597 yılında başlamış. Mimarı: Davut Ağa. Kubbe ise bu camiye özgü bir özellikle, piramidi andırır şekilde yükselmektedir. Bu arada inşaatı yapımcısı ise ; Sultan 3.Murat’ın eşi Safiye Sultan.

    Köşelerdeki dört kubbe ile birlikte, toplam 66 kubbe bulunmakta. Mihrabın solunda; değerli taşlarla süslü, mozaik bir tablo var. Minberi ve mihrabı: beyaz mermerden.  Merdivenlerle, üç kapıdan giriliyor. Merkezi kubbe: çinilerle süslü, dört fil ayağına ve dört kemere oturuyor. Sağda ve solda, üç’er şerefeli, iki minare var. Kare planlı olarak yapılmıştır. Bu merkezi kubbeyi, dört yarım kubbe destekliyor.

    Yani; bu mükemmel yapı: yapımı boyunca, 3 mimar ve birkaç padişah görmüş. Yenicaminin inşaatı tam 66 yıl sürmüştür, İstanbul’da camiinin inşaatı normal şartlarda 2-7 yıl sürmektedir.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.