Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Yer yuvarlağı üzerindeki çekim güçleri sebebiyle su düzeyinin alçalması

Yer yuvarlağı üzerindeki çekim güçleri sebebiyle su düzeyinin alcalmasi sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 4 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-09-08 10:41:16

    Cevap :
    Bulmacada 'Yer yuvarlağı üzerindeki çekim güçleri sebebiyle su düzeyinin alç...' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Yer yuvarlağı üzerindeki çekim güçleri sebebiyle su düzeyinin alç...' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.


    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba MEDCEZİR yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba GELGİT yazabilirsiniz.

    Diğer Cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Gelgit yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba Medcezir yazabilirsiniz.

    MEDCEZİR kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Gelgit (6 harfli)

    GELGİT kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Medcezir (8 harfli)


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2021-12-10 15:05:08

    Cevap : Yer yuvarlağı üzerindeki çekim güçleri sebebiyle su düzeyinin alçalması olayına GEL-GİT veya MED-CEZİR denir..
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2022-09-08 10:41:16

    Cevap :
    Sözlükte MEDCEZİR Nedir:

    Med Cezir Tanımları

    1. Ay ve güneş'in yer yuvari üzerindeki çekim güçleri sebebiyle deniz yüzünde, özellikle ana denizlerde su düzeyinin alçalması, kabarması olayı, gelgit. 2. Ay ve Güneş'in kütle çekim kuvvetine bağlı olarak, Dünya üzerindeki deniz ve okyanus sularının yükselmesi (Med-Gel) ve alçalması (Cezir-Git) olayına denir. Gel git olayına dilimizde Med Cezir denilmektedir.

    Med Cezir Nedir

    Ay ve Güneş'in kütle çekim kuvvetine bağlı olarak, Dünya üzerindeki deniz ve okyanus sularının yükselmesi (Med-Gel) ve alçalması (Cezir-Git) olayına denir. Gel git olayına dilimizde Med Cezir denilmektedir. Gel git oluşumunda Ay'ın etkisi daha çoktur. Çünkü Ay Dünya'ya Güneş'ten daha yakındır. Gel-git'ler 6 saat 12 dakika ara ile gerçekleşir. Bir gün içerisinde iki kez yükselme, iki kez de çekilme olur. Gel-git okyanus kıyılarında en fazla etkili olup iç denizler ve göllerde fazla etkili değildir. Ülkemiz çevresindeki denizler iç deniz özelliği taşıdığından gel-git önemsizdir. 2 tür Gel-git'ten söz edilebilir.

    BÜYÜK GEL GİT

    Ay ve Güneş aynı doğrultuda olduklarında çekim gücü arttığından gel-git genliği fazla olur. Buna büyük Gel-git denir. Bir ay içerisinde Yeniay ve Dolunay evrelerinde gerçekleşir.

    KÜÇÜK GEL GİT

    Güneş ve Ay'ın birbirlerine dik doğrultuda olduklarında gel-git genliği azalır, buna da küçük gel-git denir. Bir ay, içerisinde ilkdördün ve son dördün evrelerinde gerçekleşir. * Gel-git'in etkili olduğu yerlerde delta oluşmaz, haliç oluşur. * Gel-git'in etkili olduğu yerlerde Watt ve haliçli kıyı tipi görülür. * Istanbul'daki haliç gel-git sonucu oluşmamıştır. Ülkemizde haliçli kıyı bulunmaz. Bu nedenle akarsularımızın döküldüğü yerlerde delta oluşabilmiştir. * Gel-git etkisi fazla olan Okyanus kıyılarında Haliç (Estuar) ve Watt kıyıları oluşmuştur. * Gel-git etkisi az olan iç denizlerin kıyılarında, akarsu ağızlarında "Delta" oluşmuştur. * Ayın ekseni ile, Dünya"nın ekseni arasında 5 derece 9'lik bir açı farkı vardır, Bu açı nedeniyle Güneş ve Ay tutulmaları, Ay'ın her bir turunda görülmez.

    GEL GİTLERİN ETKİLERİ VE SONUÇLARI

    1.Akarsu ağızlarında delta oluşumu engellenir. 2.Akarsu vadilerinin ağızlarının tıkanması önlenir. 3.Kıyı kirlenmesi önlenir. 4.Haliçler oluşur. Deniz yükseldiği zaman akarsuların ağız kısımlarına sokulur ve haliç şekli meydana gelir. Bu çeşit kıyılara estuar (haliç tipi) kıyılar denir. 5.Watt kıyıları oluşur. Deniz, belli aralıklarla alçalıp yükselince kıyı çizgisi değişir. Deniz alçalınca ortaya çıkan, deniz yükselince ortadan kalkan bu kıyılara watt kıyıları denir. 6.Türkiye’nin çevresindeki denizler iç deniz olduğu için gel - git genliği azdır. Bu nedenle, ülkemiz kıyılarında gel - git’in etkisi hissedilmez. Haliç oluşmaz delta oluşur.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2022-09-08 10:41:16

    Cevap :
    Sözlükte GELGİT Nedir:
    Boşuna gidip gelme.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.